Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Romantický

Obsahy (3)

Borsalino

Borsalino (1970)

Natočení filmu na motivy knihy Eugena Saccomana "Zločinci v Marseille" inicioval Alain Delon, který tuto knihu četl a námět jej zaujal. Carbone a Spirito byli proslulí marseillští gangsteři 30. let 20. století. Delon také navrhl režiséru Derayovi, aby druhou hlavní postavu hrál právě J.P.Belmondo - myšlenka natočit film, kde by spolu hráli oba herci, které novináři v té době často porovnávali, poletovala vzduchem již nějakou dobu. Belmondo souhlasil a "Carbone a Spirito" se stal nejsledovanějším filmovým projektem ve francouzském tisku. Film líčí příběh dvou mladíků, kteří byli zprvu protivníci, ale pak se z nich stali nejlepší přátelé a vládci Marseille. Nejde o životopisný film, tvůrci se pouze inspirovali dobrodružnými osudy dvou gangsterů a scénáristé napsali role ušité na míru oběma hvězdám.

Pod sluncem

Pod sluncem (1998)

Děj se odehrává na švédském venkově v 50. či 60. létech 20. stol. Prostý osamělý a negramotný čtyřicetiletý sedlák Olof si podá inzerát, že hledá mladou hospodyni. Neodvážil se napsat, že hledá nejen hospodyni, ale něco víc - životní partnerku. Přijela - a k Olofovu překvapení nejen mladá, ale i velmi krásná blondýnka Ellen. Olof, dosud panic, se zamiloval. Kdo z Ellenina příjezdu neměl vůbec radost, byl Erik, vesnický hejsek a Olafův rádoby přítel - Ellen je nejen hezká, ale taky chytrá a brzy si všimne, že Erik přátelství dobromyslného a důvěřivého Olafa využívá hlavně ke svému prospěchu... ovšem Ellen má také své tajemství, čehož hodlá Erik zneužít.

Jak se naučit švédsky

Jak se naučit švédsky (1979) (TV film)

Hlavní hrdinka má jet na abiturientský sraz a protože se ostýchá prozradit, že je stále osamělá a neprovdaná, vymyslí si, že jejím manželem byl Švéd, který přijel do Čech na montáže a že náhle zemřel. Dotěrné zvědavé spolužačky se snaží odbýt fotografií "manžela" s jeho kolegy z novinového článku, kde náhodně ukáže jednoho muže. Jaké překvapení zažijí spolužačky a jaký úlek ona sama, když se dotyčný čerstvý nebožtík náhle objeví v lázních, kde se koná inkriminovaný abiturientský sraz! A nejen že je živý, dokonce podezřele dobře mluví česky...

Reklama

Ovládací panel
9 bodů