Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Když se zeptáte mladého člověka, který nezná čsfd žebříčky, na nejlepší film vůbec, tak 90% odpoví Forrest Gump! Kdo neviděl, nejde nedoporučit. Film je naprosto jedinečný, vtipný, milý, smutný, dramatický .... každý si prostě přijde na své.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Pro mě určitě nejlepší komediální Belmondovka. Bob je prostě klasa! Co se mi líbí nejvíc, že jde vidět, že sám Bebel z toho měl srandu, když se ten snímek točil, všimli jste si toho výrazu ve tváři? Takový už nikde jinde neměl. Tento film si prostě užil ...od té doby si ho užívají diváci.

Bláznivá střela

Bláznivá střela (1988)

Pokud bych hledal film, při kterém se budu smát od začátku až do konce je to Bláznivá střela a bez vyjímky můžu říct, že je povedená celá trilogie. Leslieho humor prostě miluju. I přes osobní skandáli O.J.Simpsona myslím, že i výběr černého hráče do role Nordberga byla správná volba oproti původní předloze, kde ho hrál běloch. Když pominu skvělou dvojku Eda a Teda nesmím zapomenout na půvabnou Priscillu Presley, která byla rovněž super. Pro mě jednoznačně jedna z nej komedií vůbec.

Všechno uvidíme

Všechno uvidíme (1976)

Tohle je jeden z nejlepších romantických filmů, jaký jsem kdy viděl a přitom je paradoxně z pornografického prostředí a se skvělým hercem převážně komických až šaškovských rolí. Především se mi líbí, že je svým tématem a zpracováním úplně jinde než ostatní romantické filmy. Ono vymyslet romantický scénář je možná příliš jednoduché, či lacinné, avšak udělat kvalitní pornáč z obsahem romantického filmu, to je ta pravá práce pro Francoise Perrina!

Amadeus

Amadeus (1984)

Jediné, co se dá vytknout tomuto filmu je to, že tvůrci spoustu věcí nemohli vědět a tak si jako hlavního padoucha vybrali Salieriho. Určitě nebyl asi tak geniální jako Mozart, určitě cítil silnou konkurenci, avšak nemyslím, že by mohl za veškeré neštěstí v Amadeově životě. Co se týče samotného filmu, je to určitě jeden z nejlepších velkofilmů. Vyberte lepší sountrack, když vám ho před několika stoletími zhotoví sám genius. Perfektní hlavní role, co se týče českého dubbingu musím pochválit jak Jiřího Langmajera, tak Ondřeje Vetchého. Nádherná podívaná, škoda té reality.

Profesionál

Profesionál (1981)

Kdybych měl vybrat nejlepší akční film, nevybíral bych mezi Americkými filmy jako by asi každý druhý udělal. Nejlepším akčním filmem jaký byl kdy natočen je jednoznačně Profesionál s Bebelem. Čím je tak výjimečný? Je propracovaný od začátku až do konce, je výjimečný svým koncem a nejlepší ze všeho je, že Profesionál je opravdu profesionál, vše má zpočítané, dokáže chodit kolem vyšetřovatelů, aniž by si toho všimli, dokáže využít každé situace, každé uličky a přitom ve finále v klidu odejít hlavními dveřmi.

Pianista

Pianista (2002)

Film o géniovy, který se narodil ve špatné době. Brody je tu prostě perfektní a i samotná atmosféra, prostředí je udělána naprosto bezchybně a tak má člověk pocit, jako kdyby tam mezi nimi byl a zažíval i jejich nepříjemné osudy.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Co říci k Pelíškům? Jeden z nejlepších českých filmů nové doby. Dokonce ani skvělé herecké obsazení nedělá paseku ve kvalitě filmu, jako tomu bývá u jiných. Nespočet hlášek a přitom zachovaný solidní duchaplný děj. Pro cizince asi těžko pochopitelný film, pro ryzího Čecha zvláštní vzpomínka ...

Philadelphia

Philadelphia (1993)

Do Čech se dostal tento snímek právě v čas. Nechci říci, že nikdo v té době nevěděl o HIV a AIDS v ČR vůbec nic, to určitě ne, byl tu Freddie Mercury, Ervin "Magic" Johnson, kteří tuto nemoc dostali do povědomí mnoha lidem. Avšak film Philadelphia dal věci nový rozměr. Asi moc nepomohl homosexuálům, když, jak je ve filmu řečeno, se dříve říkalo nemoci AIDS "rakovina teploušů", ale naopak pomohl HIV pozitivním lidem, že je ostatní mají stále brát jako lidi a ne jako infekční odpad. Co se týče samotného snímku, pomohl nesporně i Denzelu Washingtonovi na filmovém výsluní. Oba představitelé hlavních postav zahráli své role dokonale, o tom není nejmenší pochyb a na co by se nemělo zapomenout je výborný soundtrack, ať už mám na mysli píseň "Streets of Philadelphia" od Bruce Springsteena nebo "Philadelphia" od Neila Younga.

Bio Ráj

Bio Ráj (1988)

Cinema Paradiso byl pro mě opravdu zážitek. Jednak byl zcela odlišný od ostatních filmů, měl senzační OST zásluhou mistra Ennia Morriconeho a byl opravdu pohlazením na duši. To jak zahrál ten malý klučík roli malého nezbedy bylo senzační, Philippe Noiret byl též skvělý a jakou tam zahrál postavu... takových lidí je skutečně málo.