Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (22)

Duna

Duna (2021)

Ve scéně, kdy jdou „uklízeči“ uklidit mrtvoly po otrávení plynem a následně najdou Barona (Stellan Skarsgård), si můžeme povšimnout, že výstroj uklízečů je velmi podobná zbroji Sardaukarů z původního filmu Duna (1984) od Davida Lynche.

Lenochod

Lenochod (2021) (amatérský film)

Příběh filmu měl být původně trochu jiný. Lenochod, který měl mít jméno Fredy, by magický kámen našel u dveří svého domu, ve finální verzi filmu ho vyrobí sám. Také by se navštívilo mnohem více filmových světů.

Lenochod

Lenochod (2021) (amatérský film)

Původně ve filmu měla být scéna, kde lenochod potká ve světě Star Wars mistra Yodu, který by mu dal světelný meč. Kvůli časovému nedostatku během tvorby filmu se od nápadu nakonec upustilo. Ve finální verzi světelný meč spadne k lenochodovi tak nějak sám od sebe.

Venom

Venom (2019) (amatérský film)

Práce na filmu začali v říjnu 2018 a film byl dokončen v únoru 2019.

Deadpool & Wolverine

Deadpool & Wolverine (2024)

První trailer se stal dosud nejsledovanějším filmovým trailerem za 24 hodin. Napříč různými platformy trailer nasbíral 365 milionů zhlédnutí, čímž překonal rekordmana Spider-Man: Bez domova (2021).

Mickey's Mouse Trap

Mickey's Mouse Trap (2024)

Film byl oznámen ve stejný den, kdy práva na postavu Mickey Mouse z filmu Parník Willie (1928) propadla studiu Disney a stal se tzv. public domain.

Echo

Echo (2024) (seriál)

Jedná se o první MCU projekt s přístupností TV-MA (mládeži nepřístupno).

Thunderbolts

Thunderbolts (2025)

Ve filmu si měl původně zahrát jednu z postav herec Steven Yeun, nakonec však od filmu odstoupil.

Avatar 4

Avatar 4 (2029)

Většina filmu se odehrává šest let po filmu Avatar 3 (2025). Scény s dětskými herci před časovým skokem se natáčely již během natáčení Avatar: The Way of Water (2022) a Avatar 3, aby nebylo poznat, že herci dětských postav vyrostli.

Pět nocí u Freddyho

Pět nocí u Freddyho (2023)

Na scénáři se kromě režisérky Emmy Tammi a scenáristy Setha Cuddebacka podílel i Scott Cawton, tvůrce videoher ze série „Five nights at Freddy's“.

Ahsoka

Ahsoka (2023) (seriál)

Lars Mikkelsen si v tomto seriálu zopakoval roli Grand admirála Trawna, kterého daboval v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). Stál se tak jedním z mnoha herců ze Star Wars, kteří hráli své postavy jak v hrané podobě, tak je dabovali v animovaných projektech.

Mission: Impossible

Mission: Impossible (1996)

V čase 01:30:30 si na seznamu agentů můžeme vlevo dole všimnout, že jedno z krycích jmen je Maverick, což může být narážka na postavu Mavericka, kterou hrál Tom Cruise (Ethan Hunt) ve filmu Top Gun (1986).

Co kdyby...?

Co kdyby...? (2021) (seriál)

Tvůrci museli vystřihnout epizodu, kde se z Petera Parkera měl stát po kousnutí pavoukem skutečný pavouk, protože to prý bylo moc temné na přístupnost PG-13.

Reklama