Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Biografie (9)

Dave Filoni (režisér / scenárista / tvůrce)

14.09.2023

Dave vyrůstal v Mt. Lebanonu, předměstí jihozápadně od Pittsburghu v Pensylvánii. Chodil do pochodové kapely a polovinu posledního ročníku byl brankářem v hokejovém týmu. V roce 1992 ukončil střední školu a v roce 1996 Edinboro University of Pennsylvania, kde hrál klubový hokej.Pracoval jako animátor na seriálech Obloukovi … (více)

Fen Tian (herečka / režisérka / scenáristka)

20.09.2022

Fen Tian (také známá jako Jennifer Ten) je čínská režisérka, scenáristka a producentka.V roce 1962 absolvovala dramatické oddělení Lanzhou Institute of Arts. Postupně sloužila jako členka provinčního činoherního souboru Henan, herečka v divadelním souboru Kuang-si, stážistka Pekingské filmové akademie, tvůrkyně kulturního úřadu… (více)

Kathleen Kennedy (producentka / herečka)

19.04.2022

Kathleen Kennedy je jednou z nejúspěšnějších a nejuznávanějších producentek a manažerek ve filmovém průmyslu. Jako prezidentka společnosti Lucasfilm dohlížela na tři divize společnosti: Lucasfilm, Industrial Light & Magic a Skywalker Sound. V roce 1992 spoluzaložila s režisérem a producentem Frankem Marshallem produkční… (více)

Cesar Romero (herec)

10.04.2022

Vysoký, zdvořilý a sofistikovaný Cesar Romero měl ve skutečnosti dva nároky na slávu v Hollywoodu. Pro jednu generaci byl význačným milovníkem latiny mnoha muzikálů a romantických komedií a zlotřilého bandity The Cisco Kid v sérii nízkorozpočtových westernů. Nicméně pro mladší generaci byl Romero známější jako zelenovlasý… (více)

Drake (herec / skladatel / režisér)

04.03.2022

Drake (vlastním jménem Aubrey Drake Graham) se narodil jako syn Dennise Grahama, afroamerického hudebníka, a Sandi Graham, kanadské židovské pedagožky. Jako mladý chlapec se Drake objevil v několika reklamách pro maloobchodníky jako Sears a GMC. V roce 2001 se Drake proslavil rolí v seriálu Střední školy Degrassi, kde si zahrál… (více)

Bo Burnham (herec / režisér / scenárista)

04.03.2022

Bo Burnham je americký herec a zpěvák. V roce 2006 založil kanál na YouTube, kde publikoval satirické skladby, které sám napsal a hrál. Díky popularitě, kterou si získal na internetu, podepsal smlouvu s Comedy Central Records a v roce 2008 vydal své první ep „Bo fo Sho“ a poté v roce 2009 první album s názvem „Bo Burnham“. V… (více)

Tyler the Creator (herec / skladatel / tvůrce)

04.03.2022

Tyler Gregory Okonma se narodil v Ladera Heights v Kalifornii. S otcem nigerijského původu se nikdy nesetkal. Jeho matka je afroamerického a evropsko-kanadského původu. V sedmi letech si vystříhával obrázky z alb a tvořil si tak přebaly pro své vlastní imaginární alba, včetně názvů a délek skladeb, ačkoliv neměl nic nahrané.… (více)

Kendrick Lamar (herec / skladatel / režisér)

01.03.2022

Kendrick Lamar (vlastním jménem Kendrick Lamar Duckworth) je americký rapper. Kendrick vyrůstal v Comptonu. Compton je nechvalně proslulý vysokou kriminalitou a chudobou, což se později odrazilo v jeho textech. S rapováním začal už v mládí jako teenager, kdy si psal vlastní příběhy, které později zhudebnil. Jeho první mixtape… (více)

Albert Uderzo (spisovatel / režisér / scenárista)

13.02.2022

Albert Uderzo je francouzský spisovatel a výtvarník komiksů italského původu.Ve 30. letech 20. století Albert rozvinul fascinaci americkým komiksem a animovanými filmy a zvláště na něj zapůsobila díla Walta Disneyho. Ve škole byl špatným studentem, ale měl dobré známky v náčrtech a lekcích souvisejících s uměním. Kreslení se… (více)

Reklama