Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Osobně mi většinou hrané adaptace Disneyho moc nesednou, ale Kráska a zvíře a teď Malá mořská víla se mi líbily dokonce o dost víc než ty animované. Podmořský svět je tady doslova vizuální orgasmus a namluvení podmořští kamarádi Ariel jsou v originále perfektní (český dabing jsem neviděla takže tam nemohu soudit). Filmů o Malé mořské víle jsem viděla už nespočet, ty které se drží verze Andersena a končí pro malou vílu smutně i těch které končí dobře a i takovou, která končí tak nějak hořkosladce. Ale tahle bude patřit asi mezi mojí nejoblíbenější. Ariel je tady roztomilá, zvědavá a malinko naivní a Halle jsem to prostě věřila. Na rozdíl od jiných hereček které ztvárnily různé malé mořské víly v tom nespočtu adaptací, mi totiž nepřipadala na první pohled hloupá a nepůsobila na mě jako dítě ale opravdu jako žena (což by měla když si na konci bere prince :)) a její zpěv to je prostě ta pravá Siréna. Erik pro mě dostal naprosto nový rozměr, protože v animované verzi mě nikdy nezajímala jeho strana příběhu a nezaujal mě ani jako postava ale Jonahova verze ve mně konečně probudila zájem také o jeho souhru v celém příběhu a přála jsem mu aby tu holku konečně políbil :). Melissa byla dokonalá Uršula a král v podání Javiera neměl taky chybu. Upřímně nerozumím tak nízkému hodnocení a přijde mi, že to většina lidí dělá jen na truc. Mně je úplně jedno jak to změnili oproti originálu, prostě k tomu přistupuji jako k novému filmu a nové verzi a mně se to zkrátka líbilo víc než originál a přála bych si aby víc lidí vidělo, že i přes nějaké změny je to kvalitní zpracovaní Malé mořské víly a pořád je to hlavně film a příběh pro děti :)

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Remake nebo navázání na starou sérii filmů může být skvělá věc. Obzvlášť u filmů tak starých, že nejsou pro dnešního diváka atraktivní co se týče vizuálu. Spirála má sice atraktivní vizuál, ale jinak nevím co si o tom myslet. Co mně osobně vadilo u Spirály byla asi zkrátka ta jednoduchost a děravý scénář s tolika nelogickými místy až to bylo trapné. Nevidím v tom moc možností pokračování do budoucna, protože nám bylo všechno víceméně objasněno už v tomhle filmu.  SPOILER ALERT: To, že je záporákem náš mladý neostřílený detektiv je jasné od chvíle kdy ho našli staženého z kůže (a lidem kteří mají nakoukáno hodně podobných žánrů je to jasné i dřív), protože nejen, že u něj jako u jediného nevidíme celý postup jeho "trestu" ale hlavně není řečeno za co je trestán. Tím se nám vytratil ten prvek překvapení, který dřív Saw docela ovládalo. KONEC SPOILERU Taky chápu, že je Saw taková Chrisova srdcovka ale místy mi tam moc neseděl. Nevím proč ale zdálo se mi, že některé scény s ním zkrátka nepůsobily tak jak měly. Nakonec dávám 3 hvězdičky, jednu za vizuál (i když některé to bollywoodské "trhání" kamerou si možná mohli odpustit), druhou za to, že je to zkrátka průměrný thriller který neohromí ale ani neurazí a tu třetí za to, že je to pořád lepší než většina pokračování dílů Saw.

plakát

Hostel (2005) odpad!

Já mam ráda béčkové horory. A dokonce mám ráda i céčkové horory. Je to takové guilty pleasure na večery. Ale co byl tenhle počin to teda nechápu. Scénář hroznej, záběry kamery taky úplně mimo. Mrzí mě to protože námět by byl dobrý ale to zpracování se prostě jinak než odpadem nazvat nedá.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Zakončení něčeho jako jsou Avengers muselo být jistě složité. Tvůrci to ale zvládli skvěle a až na pár chyb, které působily oproti celé profesionalitě vyprávění neohrabaně, to pojali velmi dobře. S Avengers jsem vyrostla jako asi spoustu dalších a sledovat konec něčeho takového bylo neuvěřitelně úžasné a taky hodně bolestivé. Přece jen si člověk uvědomí že koukáním na tyhle filmy strávil x hodin života. Film byl pro mě úžasný a věřím že vyvolá spoustu emocí v každém fanouškovi téhle ságy. Na druhou stranu bych nikomu asi nedoporučila sledovat film samostatně bez znalosti ostatních filmů a to nejen Avengers ale všech co se týče MCU protože by se o hodně věcí připravili. Výkony herců byly skvělé a já jsem jenom vděčná že jsem mohla tenhle 10 let trvající příběh sdílet spolu s ostatními v kinosále.