Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Je to příjemná záležitost pro všechny milovníky onoho pitoreskně poetického zabíjení pomocí Smith & Wessonů, případně jiných udělátek. Vše se, jak to tak vypadá, zdárně vyvíjí, kolťáky dělají rámus, ze zaprášených a dávno nepraných svršků všemožných otrapů stříká červená, prostě pohodička. I závěr je (z počátku) v pořádku: náš (kladný) hrdina umírá – a neděje se tak sešlostí věkem – a divák může prožít katarzi jako ve starém dobrém Řecku... Jenže je tu ještě něco, tedy někdo, totiž antihrdina, který se nám trošku pomát. Bez nejmenšího varování postřílí své druhy, kteří mu přispěchali na pomoc, a soudě podle toho, jak byli zdrchaní, přijeli zřejmě až z Kamčatky... a po této nenadálé řeži se náš antigeroj nechá dobrovolně odlifrovat na svou vlastní popravu. - - - Je celkem běžné, že správné drama končí totálním mrtvoláriem (jak pravil klasik Ivan Vyskočil), není snad ani vyloučeno antihrdinovo prozření, ovšem takovéto "práskání stranickými průkazy" je až k nevíře... Co kdyby Rasl své druhy prostě nechal velkodušně žít, potažmo se jimi dal bohorovně osvobodit, jen v posledním detailu kamery by jeho kukuč představoval, řekněme, jisté "rozpaky"? Ahoj Jamesi!

plakát

Vážený občan (2016) 

Ne, už nechci cenu señora Nobela, radši si koupím nové omalovánky.

plakát

4x4 (2019) 

Dojemný film o přátelství člověka a cvrčka... ------------------------- P.S. Konec filmu je asi poněkud přepálený, ale chápu, že kdyby skončil normálně, okamžitým přivoláním policie, celý příběh by zřejmě tak nějak vyšuměl do ztracena. Tady se tvůrci chytili sami trošku do pasti.

plakát

Mezi světy (2018) odpad!

1) V obsahu je uvedeno, že Julia je žena, která je schopná komunikovat se zemřelými, ale nic takového jsem ve filmu nezaznamenal. - - - 2) Inkarnace libovolných duší do libovolných těl patří jednoznačně do kategorie "b" (možná i "c"). - - - 3) "Přiškrť mě trošku, brouku, já udělám pořádek na onom světě!" Tohle může vymyslet buďto dement, nebo někdo, kdo na rozsáhlou grupu dementů vědomě cílí. - - - 4) Co měla znamenat závěrečná scéna, kdy je náš hrdina zase kluk a zastřelí násilnického otce???

plakát

Trainspotting (1996) 

Nejvíc osvěžující mohlo být to, jak se "naše" partička málem vydala do hor. Už už jsem se těšil na tuhle surrealistickou změnu, ale nic z toho nebylo. Stejně si nedovedu dost dobře představit, jak by tam tahle četa doklopýtala, když neměla ani batůžky se svačinkama a pitíčkem...

plakát

Takoví normální zabijáci (1994) 

Už Fjodor Michajlovič viděl, že takový vrah, kterých poznal osobně v sibiřském "sanatoriu" bezpočet, je citlivý a něžný člověk a že "vina" je jinde, resp. že je to něco, co se líně převaluje v podsvětí, unyle vysílajíc signály do kolektivního podvědomí tupých lidských stád a hord. ---------- P.S. V tomto duchu je pan Oliver vizionářem (totiž ne vrazi, ale média jsou skutečné krvelačné bestie!) a srovnávat jej s "černohumorným vypravěčem" Quentinem, je velké nedorozumění a blamáž!!! (Aneb jak říkají žabožrouti: blamá-Ž).

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

No nakonec z toho lezl po stropě i kameraman a rejžovi byla taková kosa, že skočil dobrovolně do krbu... po tomhle se to konečně "odvázalo" a na zahradě na malém vejminku si satanáš udělal pobočku.

plakát

Volným pádem (2021) odpad!

Děsně ubohá ochotničina. Kozuba jako režiséra a scénáristu nebrat! Opravdu nevím, jsou-li horší Kozubovy dialogy nebo výkony všech zúčastněných (ne)herců. Nečekal jsem zázrak a myslel jsem, že to do jisté míry zachrání aspoň samotný pan režisér (jakožto herec), ale zdá se, že Tygři už nedají dohromady ani obstojnou scénku. Očichávací scéna Kozub versus Ferro byla fakt za všecky love, more! ------- Ať žije vítkovické nádraží!!!

plakát

Psycho Reloaded (2022) (divadelní záznam) 

Tohle je strhující a úděsný horor s takovými mysteriózními prvky jako např. židovským podnikatelem-filantropem, který pro krásné dřevěné oči svého kunčofta vykouzlí ze soboty neděli, a to za pouhých 400 $. Dále je tu tak bezedná bažina, až se do ní nemůže už nic vejít, avšak po jejím vyklizení se z ní stane opět přívětivá Orlická přehrada a z vyklizených součástí se poskládá rozkošný budoár... Originálně "prvobytně-pospolná" scénografie; nasazení herců (dřevěných i kožených) maximální... Takže za tři!