Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (5)

Nebeská stvoření

Nebeská stvoření (1994)

Po zhlédnutí tohoto filmu mi to nedalo a musela jsem si najít více informací o osudu dvou dívek, které zabily matku jedné z nich. Úplně jsem tomu podlehla a dokonce si půjčila z knihovny knihu od Anne Perry, což je nové jméno Juliet Hulme, která se nakonec opravdu stala výbornou spisovatelkou a dnes žije v tom "děsném" Skotsku. Jacksonův film je úžasný v tom, že vás donutí dívat se na vražedkyně v jiném světle. Sice neexistuje nic, co by jejich čin ospravedlňovalo, ale stejně jim musíte fandit. Všechna zásluha však nepatří pouze Jacksonovi, ale samozřejmě i odzbrojující Kate Winslet, která znovu dokazuje, jak měla v Titanicu málo místa pro své herecké umění, i Melanie Lynskey, jejíž Pauline se pomalu mění z bezstarostné "Yvonne" v depresívní "Ginu". Tento film mě dodnes nepustil ze svých pařátů. Je jedním slovem ÚŽASNÝ!!! DOPORUČENÍ: Nedívejte se na tento film moc často za přítomnosti vaší matky, mohlo by ji to vyděsit :-) !!!!!!

Osvícení

Osvícení (1980)

Jeden z nejlepších filmů kinematografie. Nechápu, co vadilo autorovi na Jacku Nicholsonovi, protože ten je naprosto perfektní. Silnou spoluhráčkou je mu i Shelley Duvall, jejíž oči a jekot mě dokázaly strhnout. Malý Danny je také úžasný. Trošku mě mrzelo, že se narozdíl od knihy nedozvíme, kdo je Tony, ale to je jen malý kaz na jinak dokonalém mistrovském díle.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Film doslova nabitý emocemi, který se právem drží na čele nejlepších filmů AMERICKÉ kinematografie. Film, který je přitom mistrovským dílem "našeho" Miloše Formana, je ještě vybroušen geniálním hereckým výkonem Jacka Nicholsona. Přestože jsem ho viděla nedávno, byla jsem uchvácena. Jak je možné, že je stále tak aktuální? P.S. Kdo by tehdy řekl do roztomilého Brada Dourifa, že je na cestě k Červivcovi z Pána prstenů, že?!