Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Recenze (129)

plakát

Hartova válka (2002) 

Tak naivní a hloupý válečný film jsem už dlouho neviděl...hlavně ta scéna s tím "kabaretem" v německém zajateckém táboře...

plakát

Nepřátelé (2017) 

Moc dobrý film...herecké výkony jsou ohromující. Člověk si mimoděk uvědomí krutou pravdu, že zlo a nenávist zase jen budí další zlo a nenávist...a nic se tím nevyřeší.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Strhující podívaná, skvělé trio hlavních představitelů a úžasná muzika...jsem více než spokojený!

plakát

Vymítač ďábla (1973) 

Film jsem si znova pustil asi po 40-ti letech, co jsem jej viděl naposledy. Musím se přiznat, že se mi daleko více líbila první půlka filmu, než začalo samotné vymítání. To už byla celkem nuda s hrachovou polévkou a latexovými maskami (obdivuhodné spíše bylo sledovat dokument, jak to všechno natáčeli v době, kdy o počítačích a počítačových tricích neměl nikdo ani ponětí). Ta první půlka byla díky mistrovské kameře, hudbě a hereckým výkonům dokonale servírované napětí a očekávání, co bude. Pozvolné tempo, příjemné mrazení v zátylku v každém záběru...Friedkin opravdu uměl. Souhlasím s názory tvůrce, že to nebyl horor, ale thriller jak má být.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Kdyby to režisér sestříhal na 120 minut, určitě bych přidal aspoň jednu hvězdičku...pro mě trochu zklamání.

plakát

Muž na laně (2015) 

První film, u kterého mi bylo fakt fyzicky blbě a v křesle jsem měl bolesti žaludku a závratě...uf. Robert Zemeckis mě fakt dostal.

plakát

Krvavá pláž (1967) 

Málo známý film, ale určitě stojí za to vidět! Velkolepé scény vylodění jako by byly předobrazem pro " vojína Rayena". Za mě hodně dobré!

plakát

Doktor Živago (1965) 

Kterak se pár postav potuluje tisíce verst ruskou stepí od Moskvy až na Ural, někdy i jen pěšky ve sněhové vánici, aby se zase někde neomylně setkali a zase rozešli...ale pěkná hudba a kamera. Jinak nic. Jo, za všech okolností (i ve stepi) vždy elegantně načesaná Julie Christie:-)

plakát

Spolu (2022) 

Žádné z postav jsem jejich roli nevěřil...snad jen panu Koptovi. Dokonce ani panu Kozubovi ne. Asi se všichni snažili, ale scénář nestál za moc a bylo to útrápeně nudné a plné nelogických scén.