Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Biografie (3)

Peter Falk (herec / režisér / scenárista)

29.10.2006

Zkušenosti před filmovou kamerou získával od poloviny 50. let, kdy hostoval v několika tv seriálech a zanedlouho přišel na řadu film. Za ztvárnění rolí zabijáka Abe Relese v krimi VRAŽDA,s.r.o. (1960) a tělesného strážce Joye Boye v satirické komedii PLNÁ KAPSA ZÁZRAKŮ (1961) byl nominován na Oscara. Byť hrál úspěšně také na… (více)

Robert Mitchum (herec)

05.09.2006

"Kolují o mně všechny možné zvěsti. A všechny jsou pravdivé. Můžete si nějaké vymyslet, jestli chcete."Robert Mitchum se narodil 6.srpna 1917 v přímořském Bridgeportu ve státě Connecticut a prožil značně bouřlivé mládí. Rád se toulal, ve čtrnácti letech opustil školu a domov a vystřídal řadu příležitostných zaměstnání - mj.… (více)

Steve Guttenberg (herec / režisér)

01.01.2005

Vyrůstal v newyorském Brooklynu jako syn policejního seržanta a v New Yorku později navštěvoval několik hereckých kurzů a škol a hrál také na divadle. V roce 1977 se přestěhoval do Los Angeles, kde jednak začal studovat medicínu a zároveň se začal uplatňovat v malých úlohách v TV a u filmu. Jeho prvním významnějším filmem byl… (více)

Reklama