Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 026)

plakát

Mother's Day (2010) 

Když už v Hollywoodu dojde kuchyňský, zahradní i garážový vercajk a béčkový režiséři se zrovna válej někde v lihovém a amfetaminovém opojení, nastupuje na scénu někdo, kdo má cit pro daný žánr a tuny chladné oceli i hektolitry krve vymění za hustou atmosféru, zlověstnou bezvýchodnou situaci a starý dobrý, utrabrutální (a ultra účinný) psycho teror! Pokud ještě má ke všemu šťastnou ruku na herce, úspěch zaručen! Rebecca De Mornay je tady jedinečná a její pokrevní příbuzní: Freddy, Jason a Michael, jsou určitě na Maminku patřičně hrdí!

plakát

Živí nebo (ne)mrtví (2007) 

Zombícko-westernová komedie parodující oba zmíněné žánry a vlastně (občas nechtěně)... i sama sebe. Pojetím a stylem je to hodně podobný "Kovbojům a Vetřelcům". Undead or Alive sice nemá v rukávu dvě esa (jako byli pánové Craig a Ford) ale zato má mnohem víc humoru a nebere se ani špetku vážně (i když finále už bylo dost out :-))

plakát

Zlomyslný (2004) 

Sequel k novějšímu Breavement - kterej je po všech stránkách vyspělejší a povedenější. Hodnotit tohle jako film nemá smysl, protože je to úplě to samý (jen podstatně slabší než prequel). Pozitivní je, že jsem viděl jako první "dvojku", která je ale vlastně - z chronologickýho hlediska - "jedničkou" (takže mi to do sebe hezky všechno zacvaklo)! No a jelikož "dvojce" sem napálil trojku (prostě byla lepčejší), tak "jedničce" dávám logicky "dvojku"... Chápete, ne?! Vždyť je to úplně jasný :-))

plakát

Bereavement (2010) 

Ač tenhle typ slashero-exploitejšnů už moc nemusím (takhle, na starý koulena), todle mi docela sedlo! Nijak nezajímavej námět a prostoduchej scénář zachraňuje všudypřítomná temná atmosféra, výborný herci (Biehn rulez!), docela drsný podání a především drsně explicitní, tvrdej a beznadějnej závěr.

plakát

Kazatel (2011) 

Parádní sci-fi-fantasy-akčárna ála Blade říznutej MadMaxem, s trochou příchutí starejch dobrejch westernů... To už samo o sobe zaručuje celkem solidní zábavu a tady je to navíc i slušně zvládnutý filmařsky! Bettany si zopakoval podobnou roličku jako v Legii (ostatně právě k ní má Kazatel hoodně blízko), Urban jako záporák výbornej, i když moc prostoru nedostal (nevím je-li to dobře nebo ne). Atmosféra vynikající, celkovej špinavej look jakbysmet! Mělo to švih, tempo, gradaci (až na ten konec, tam to celý dost polevilo) ale i tak... very well!

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Bourneovská série (ta řekněme regulérní, oficiální) skončila pro mě - asi jako pro většinu z nás - když Bourne dával ty svoje ultimáta! Odkaz není ale vůbec zlej a Renner mi paradoxně do role Agenta beze jména typově pasuje mnohem líp než sladký hoši Met Deeejmn

plakát

Grave Encounters 2 (2012) 

Totálně zbytečný pokračování vcelku solidní duchařiny... Debilní nesympatičtí herci, hovadsky napsaný postavy a duchové, co chtěl bejt za mediální hvězdy?!?! Mno a to finále?! Blamáž! Fujtajxlnadlabem

plakát

Grave Encounters (2011) 

Jedna z těch určitě povedenějších duchařin v poslední době. Hned od začátku to šlape a nepoleví až do konce (tak to má být). Jasně, je to sice klišé na klišé, ale sakra napínavý klišé. Potěší pár scénáristických překvapení ale cca ve 2/3 už to začíná maličko nudit (pravda pravda), konec už je vyloženě lame! Ovšem celkově dobrý (takže za tři)!

plakát

Dům hrůzy (1999) 

Schématickej horor jako noha, kdybych neviděl rok vzniku, šacoval bych to na 10-15 let starší! Zajímavej výběr herců, kteří tam ovšem tak nějak neměli moc co hrát. Duchové k smíchu a ten podivnej funkcionalistickej barák jakbysmet... Snad i to pokračování bylo lepčejší (což není zas tak těžký)

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

Nuda, nuda, nuda - 95 minut čumíte buď do zdi, do tmy nebo na vyjetou, šedivou rašpli McGillisovou... Což je teda vážně horor (ale ne v tom smyslu, jak to bylo původně pány tvůrci zamýšleno) heh!