Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (15)

FUBAR

FUBAR (2023) (seriál)

Fubar svou zápletkou vychází z filmu Pravdivé lži (1994) od Jamese Camerona, kde Arnold Schwarzenegger ztvárnil de facto úplně stejnou roli – tajného agenta, co navenek žije klidný (a nudný) život, ale ve skutečnosti je špičkovým tajným agentem.

FUBAR - Sváděcí akce

FUBAR - Sváděcí akce (2023) (epizoda)

Ve 34. minutě ve scéně rozhovoru na toaletě moldavského baru je na pár sekund jasně vidět v zrcadle nad hlavou agenta stojan mikrofonu.

FUBAR

FUBAR (2023) (seriál)

Arnold Schwarzenegger a Gabriel Luna se spolu sešli již o 4 roky dříve ve filmu Terminator: Temný osud (2019). Zajímavostí je, že i jejich postavy fungují v obou případech ve stejném „modus operandi“ – rivalové do poslední kapky krve (resp. do posledního šroubku), Arnie jako klaďas a Luna coby padouch.

Smrtelné zlo: Probuzení

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

Při přehrávání gramofonových desek jsou značené jako: One 13. listopad 1923, Two 24. leden 1923, Three 24. leden 1923. Navíc u „dvojky“ hlas mnicha datum potvrdí. Chronologicky to tedy nedává smysl a deska č. 1. by měla být správně datována 13. 11. 1922.

Vlk viking

Vlk viking (2022)

Když dojde k zabití prvního vlkodlaka, na místě jeho dříve ztraceného drápu má lidský nehet, což odkazuje na fakt, že to byl kdysi člověk. To ale nedává smysl, protože dle úvodu, vývoje děje i všech indicií ve filmu se v případě prvního vlkodlaka jednalo o „čistokrevného“, tedy prapůvodní entitu vypuštěnou přímo z pekla na začátku 11. století.

Vlk viking

Vlk viking (2022)

V cca 28. minutě, když si lovec lykanů Lars Brodin prohlíží zohavené tělo první ženské oběti Elin Gran (Silje Øksland Krohne), je jasně vidět na dívčině krku silně pulzující tep.

Vlk viking

Vlk viking (2022)

Hlavní hrdinka Thale (Elli Rhiannon Müller Osborne) trpí tzv. heterochromií neboli symptomem různobarevných očí (velmi vzácná genetická porucha). Pravé oko má oříškově hnědé, zatímco levé oko je jasně modré.

Nenávist

Nenávist (2020)

V průběhu filmu si lze několikrát všimnout číselné symboliky. Vícekrát je v záběru „haunting house“ s číslem popisným 44. Naopak policejní stanice hlavní hrdinky má číslo popisné 999. „Andělské“ číslo 44 symbolizuje pozitivní energii a boží ochranu, naopak 999 – pokud jej obrátíme – značí „ďábelské“ číslo bestie 666, což je vlastně úplně obráceně (detektivové jsou přeci ti hodní a nenávistní bubáci naopak zlí).

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

V čase 01:01:00, kdy Rex (Ben O'Toole) sejme brokovnicí v bance jednoho ze zlodějů „face-to-face“, tak kamera to zabírá v detailu – ze shora, hned nad hlavou zloděje. Je jasně vidět, že rána projde skrz naskr (ze zad letí krev). Když ale zloděj padá k zemi, ze předu má hrudník i oblečení nedotčené.

Bloody Hell

Bloody Hell (2020)

Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990).

Zlo s lidskou tváří

Zlo s lidskou tváří (2019)

V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty.

Rychle a zběsile 2

Rychle a zběsile 2 (2003)

Když je Brian (Paul Walker) s Romanem (Tyrese Gibson) na tajné schůzce s policií, tak Roman vezme federálnímu agentovi bagetu a začne ji jíst. Chvíli poté ji pokládá na stůl, zvedá se a s Brianem odcházejí. Za pár sekund už sedí oba v autě, ale bageta se opět záhadně objeví v Romanově ruce.

Reklama