Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Poslední recenze (5)

plakát

Na nože (2019) 

Na nože je mysteriózní film od režiséra Riana Johnsna. Přesně to vám na Googlu vyskočí, když si film Na nože vyhledáte a já s tím nemůžu více nesouhlasit. Když se řekne mysteriózní film/seriál, tak si osobně vybavím snímky jako Undoing, Sherlock nebo Outsider. Filmy a seriály, u kterých do poslední chvíle nevíte, kdo je vrahem nebo co se tam sakra děje. A byl jsem zklamaný, že jsem takový pocit u tohoto filmu neměl. Důvodem bylo to, že jsem už v posledních desítkách minut věděl, co se zde děje Osobně bych film označil jako detektivku, která místo mysteriózna obsahuje aspekty komedie. Největší předností celého filmu je dozajista herecké obsazení, které je skvělé. Nejlepší výkon za mě odvádí Chris Evans. Hraje zde rozmazleného vnuka zavražděné oběti, který nikdy nepracoval a všechno vždy dostal na zlatém podnose. Jeho role je vtipná, skvěle napsaná a perfektně se k němu hodí, i když se nejedná o slušňáčka Steva Rogerse. Hlavní hrdinka Marta (Ana de Armas), která pracuje jako pečovatelka u Harlana Thrombeyho (oběť) a při případu dělá Danielu Craigovi pravou ruku, se postupem času více projevuje a stává se čím dál tím víc zajímavou. Dále jsou zde další herci, kteří odvádí skvělé výkony ve vedlejších rolích, jako např. Jamie Lee Curtis (dcera Harlana), Don Johnson (muž jedné z Harlanových dcer)… Největší rozpaky jsem ale měl s Danielem Craigem. Jeho role je skvěle napsaná. Ztvárňuje totiž Detektiva, který nemá na vše odpověď a důkazy najde spíše náhodou. A to mu jde opravdu skvěle. Proto jsem neměl problém s tím, jak ho Daniel Craige ztvárnil, ale v jeho roli jsem se jednoduše nezhlédnul, jako v roli Sherlocka nebo Perryho Masona. Pokud vás zajímá, jak je na tom samotná zápletka, tak ta je za mě lehce nadprůměrná. Ráno po oslavě najde rodina mrtvého otce/dědečka/spisovatele Harlana Thrombeyho. Detektivové vyjma soukromého očka Benoita Blanca (Daniel Craige) si myslí, že se jedná o sebevraždu, ale on jediný je přesvědčen, že Harlan byl zavražděn. A pak už to všichni známe. Blanc nachází důkazy, které nikdo jiný před ním nenašel, vyslýchá dříve nepodezřelé lidi… Zatím to může znít jako průměrně napsaná zápletka. Příběh nám ale také ukazuje, jak je rodina Thrombeyů chamtivá a místo oplakávání mrtvého Harlana, se radši dohadují o jeho majetek. Sečteno, podtrženo, Na Nože je lehce nadprůměrná detektivka, která dokáže v některých částech pobavit. Neměli byste čekat žádnou dokonalou vraždu ve stylu Sherlocka Holmese. Ale i tak se jedná o film, který vám může zpříjemnit sobotní večer. Za mě si Na nože odnáší 7/10.

plakát

Živí mrtví - Není cesty zpátky (2013) (epizoda) 

Předchozí dva díly (Live Bait a Dead Weight) byly podle mě jedny z nejhorších, a proto Too Far Gone (S04E08) bylo příjemným osvěžením. V tomto díle podle mě nechybělo nic. Celý díl jsem byl plný adrenalinu a ani jsem nedutal. Nechyběly zde ani smutné scény, ani ty, kde jsem byl plný vzteku. Proto si myslím, že tento díl byl zatím nejlepší z celého seriálu a stojí za to vidět.

plakát

Lví král (2019) 

Tento film opravdu není můj šálek čajek, hlavně díky tomu že se zde zpívá. Dále se mi nelíbily vtipy, které jsou v každé druhé komedii, lehko předvídatelný příběh... Abych filmu jen nekřivdil, tak vizuální efekty jsou provedené na jedničku (to je asi tak jediná dobrá věc). Na film si na 100% zajděte s dětma, ale jako komedie pro dospělé to je nic moc.

Poslední hodnocení (539)

Survivor Česko & Slovensko - Série 3 (2024) (série) (S03)

odpad! 28.03.2024

Bod obnovy (2023)

18.10.2023

Top Gun: Maverick (2022)

26.08.2022

WandaVision - Finále seriálu (2021) (epizoda) (E09)

08.03.2021

WandaVision (2021) (seriál)

08.03.2021

WandaVision - V předchozích dílech jste neviděli (2021) (epizoda) (E08)

27.02.2021

Billie Eilish: The World's a Little Blurry (2021)

27.02.2021

The Mandalorian - Kapitola 8: Vykoupení (2019) (epizoda) (S01E08)

25.02.2021

The Mandalorian - Kapitola 7: Zúčtování (2019) (epizoda) (S01E07)

25.02.2021

Reklama