Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (518)

plakát

Dlouhá cesta (2002) 

Tady je to snad samý citový pařez. Všude vidíte klišé, kýč a snůšku keců. Proč se to ale točí? Lidem se to líbí, tak nám to nechte a vy se jděte dívat na kraviny typu Pretty Woman nebo Hříšný tanec.

plakát

Nezvratný osud 2 (2003) 

Slušná a bohužel i předvídatelná podívaná s kočkou A .J. Cook a místy nesnesitelnými kecy. A podle mě lepší než první díl.

plakát

District 9 (2009) 

Tohle se povedlo. Paráda. Jsem rád, že se konečně objevilo sci-fi, které převrátilo zažité standardy naruby. Nebo si vzpomenete na nějaký film, kdy mimozemšťané byli ti hodní a lidé byli proradní parchanti? Doporučuju. Na tohle se prostě musíte podívat. 4,5*

plakát

Česko - Slovenská SuperStar (2009) (pořad) 

Nemůžu dát více hvězdiček. Snad kvůli Martě Jandové, která je fakt kočka, ale zase to kazí Dara. Nebudu povrchní. Tohle není přehlídka porotců, ale superstár:-) Pochybuju, že se někdo uchytí tak, jako Aneta. Alespoň budou mít naše budoucí "hvězdičky" možnost ožírat se na večírcích a sem tam vyprodukovat nějakou trapnou rnb písničku. Hvězdičku dávám díky své slabosti vůči slovenským holkám. Miluju, když nějaká slečna rozprává po slovensky;-)

plakát

Wrestler (2008) 

Stárnoucí wrestler, který zápasí v poloprázdných tělocvičnách. Jeho dcera, která jej nenávidí. A striptérka, která pro něj má trošku pochopení, ale zároveň jej i odmítá. Zní vám to jako jedno velké klišé nasycené cukrovou vatou? Kdeže. Počkejte si na závěr. Aronofsky nám necpe klasický happy-end, ale to už víme od dob Requiemu za sen. Kvalit tohoto snímku sice Wrestler nedosahuje, ale určitě byste se na něj měli podívat. Alespoň ti, kteří začali odepisovat M. Rourka a ti, jež si mysleli, že Marisa Tomei je jenom hezká tvářička bez špetky hereckého talentu.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Parádní film o manželské krizi. Ženuška si chtěla odjet do Paříže, snažíc se zachránit uvadající manželství. Manžílkovi se to příčí, byť by mu skoro nic nescházelo. Možná mužské ego, nechat se živit manželkou a sám si válet šunky?! Věta- "Podívejme se na to realisticky." by se dle mého skromného názoru ve vztahu neměla vyskytovat moc často. Pak vyprchá veškerá vášeň, ono jiskřivé vzrušení, které tam před tím bylo, než jste se na vše začali dívat racionálně. Každopádně doporučuju- Leo a Kate excelují!

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Dodíval jsem se na Watchmeny a trošku váhám, jak to vlastně ohodnotím. Nejsem ovlivněn komiksem, takže to pro mě byla velká neznámá. Film byl výborný, ale zase taková extáze to nebyla. 5*? Ani náhodou. Silně věřím tomu, že za 2 měsíce si ani nevzpomenu na děj filmu. Co k tomu říct? Znásilnění, otevřené zlomeniny, ruce uřezané cirkulárkou, drsné souboje, retrospektivní vyprávění, Dr. Manhattan s kecy o ničem. I to jsou Watchmeni. Za podívání určitě stojí. A dlouhá stopáž? Ani jsem si nestačil všimnout.

plakát

Stmívání (2008) 

Parádní film. Přiznám se narovinu a bez mučení, že filmům s upírskou tematikou se vyhýbám jako čert kříže či upír cibule:-) Např. na Underworld 1 jsem se dodíval s velkými problémy a jenom kvůli sexy Kate Beckinsale v slušivém koženém oblečku. Na 2 a 3 už jsem se psychicky necítil. Jakmile jsem zjistil, že je Stmívání o upírech, chtěl jsem také tento film zavrhnout. Ale mí známí tvrdili, jaký je to pěkný film, tak jsem se rozhodl dát mu šanci. A nelituju.

plakát

Vega (1987) (pořad) 

V úterý Vega a ve čtvrtek Magion s Jančaříkem.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Dobrý televizní "návod" pro někoho, kdo si chce otevřít restauraci.