Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Je to špatný, dala jsem dvě hvězdičky za snahu, ale celé to působí jako nastavovaná kaše. To by se K.J. Erbenovi nelíbilo... Snaha steampunku se podařila snad jen Petrovi Stachovi, který škoda, že nemohl mít větší roli, třeba by to zachránil. K tomu všemu tak ošklivou princeznu jsem dlouho neviděla...

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Z pohledu dramaturgie je zvláštní jak se pracuje s gradováním sympatií k jednotlivým postavám. Avšak unisex neplatí. Chlapi jasně budou prahnout a slintat nad blonďatým castingem, ženy se mnohdy stotožní s hlavní hrdinkou. Emily Blunt má neuvěřitelné charisma. Zároveň mne docela pobavila fonetická hříčka, aneb Rachel (Emily) měla neuvěřitelně něžný hlas na alkoholičku a mlaďounké blondýnky zase ten super-americký sexy přízvuk, který jim přidával pár let na vrch. Najednou jakoby Rachel hlasem omládla, avšak a přece to podtrhlo její uměleckou duši. Jedno je jasné. Snad mne brzy přejde fobie z manželství... :)

plakát

Třídilové (2011) 

Z produkce iniacitivy ekologických krátkých filmů Samosebou, jsou Třídilové docela napínavým thrillerem s trošku sice nečekaným a ne tak úžasným rozuzlením, ale jelikož film má grády a pobavil, budu mu fandit ;)

plakát

Zkáza krásou (2016) 

Dokument od Třeštíkové rozhodně má větší úroveň než film od pana Renče, ale to co prozradil film, to se dozvídáme i v dokumentu. Jenže co mi chybí? Nejde se do hloubky. Jedna dějová linie je stínem jak filmu, tak přesně v dokumentu! Dokument je celkem hezky poskládán, až na pár záběrů, které jsou takové jak to říct? - "ilustrační". Vezmu někde obrázek a dosadím ho na text a to nejsem velká znalkyně Lídy. Spíš mi to došlo v rámci střihačské praxe. Hned v expozici filmu je asi pětkát ne-li šestkrát vyslovena úvaha "Milujem to, co ztrácíme". Na začátku filmu to nezní vůbec silně, kdežto na konci filmu by to bylo nádherně nostalgické a použitelné! V zápětí opět tradiční téma "komunisté jsou zlo a minulý režim je zlo". Dnešního diváka to už ale otravuje, je to prostě fakt, který ale nikam už nevede a nic a nikoho neospravedlní. V každé éře je nějaké zlo a to se na sebe nabaluje... V době komunismu se báli lidé proti němu jít akord prostřednictvím filmu. Dnes si myslí, že tím okoření každý film. Jenže to už je dávno jasné. Jak facka! Přesto se mi dokument líbil, přesto dávám 4 hvězdičky za to, že to nebyl průšvih, ale Třeštíková si umí poradit a natočit to tak, aby lajk se pobavil, seznámil. Lída je krásná herečka a tak ty zvězdičky putují především jí...

plakát

Božská Florence (2016) 

Dost mi mrzí ta dnešní politika X versus Y = kdo komu první vypálí rybník. Vzpomeňme na kauzu Tmavomodrý svět vs. Pearl Harbor. I v tomto případě někdo musel od někoho špetku opisovat neboť hlavní postava je zpěvačka, která šeredně zpívá a kostým, který nesmí ani v jednom filmu chybět je "okřídlený anděl". Na jedné straně stojí Božská Florence, která nás uvádí do New Yorku 40.let a na té druhé evropská verze Marguerite z let 20. Který film mít raději? To je asi na divákovi. Křivdy stále existují. Nemůžu se sama rozhodnout. Každopádně Meryl Streep opět si u mne získala srdce a dokázala se báječně transformovat do ženy, která si snaží zpestřit své křehké zdraví zpěvem. U Božské Florence se zasmějete, uvolníte, je to oddychovka i klasika zároveň v jednom balíčku.

plakát

Coldplay - The Scientist (2002) (hudební videoklip) 

co je pozoruhodné, ta krajina jak tam jede Chris v autě je dvojče Křivoklátska poblíž Zbiroha, jinak písničku miluji jak videoklip, tak song jako takový!!!

plakát

Coldplay - Up&Up (2016) (hudební videoklip) 

Nádherně vytvořený videoklip, pěkné trikové montáže, a k zamyšlení.... že svět je občas na hlavu - Up&Up

plakát

Goyovy přízraky (2006) 

Není to přímo rukopis Miloše Formana, kdybych měla hádat, který režisér je autorem, ale na druhou stranu co se týče výpravy filmu, hereckých výkonů je to líbivý film, na který se ráda klidně po deseti letech mrknu znovu a až tam najdu nějaký autorský prvek, opravím tento status :) Takže si dávám za domácí úkol (filmař-samouk)

plakát

Katy Perry - Teenage Dream (2010) (hudební videoklip) 

Aspoň teenage dream je důkazem, že se dá plnit v každém věku třeba ve třiceti.... :-)

plakát

Katy Perry - Wide Awake (2012) (hudební videoklip) 

Katy Perry mívá svá videa občas taková až autorská a dává do nich své vlastní emoce. Tak proč po rozvodu nekopnout prince na bílém koni do...