Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (64)

plakát

Mediterranea (2015) 

Hezky natočené, ale bohužel to nezabrousí pod povrch.

plakát

Nebezpečné pokušení (2015) 

I když to tak na první pohled vůbec nevypadá, ten film má podle mě co říct. A Reeves, na kterého zde všichni nadávají, mi vůbec nevadil, naopak.

plakát

Na druhý pohled (2014) (TV film) 

Je zajímavé pozorovat, jak se Roman Vojkůvka z poloamatérských hororů vypracoval až k velmi dobrému dramatu. Vážně se těším, co přijde příště. Jinak musím pochválit herce, už dlouho jsem neviděl český film, se kterým bych byl po této stránce takhle spokojen, kór když jde o televizní projekt.

plakát

Tři bratři (2014) 

Takhle to vypadá, když jeden z nejlepších českých režisérů natáčí natruc otravnou bokovku.

plakát

Violet (2014) 

Devosovi se musí přiznat značný vizuální talent, jím zvolené formální uchopení dokáže samo o sobě vytvářet určité vypravěčské hodnoty; bohužel, jeho debutu se v mých očích nepovedlo překročit jakési nevyzrálé pomezí mezi přemrštěně dlouhým studentským cvičením a samostatně stojícím filmem. Jakmile se té povrchové exhibici ale dodá i (klidně jednoduchá) obsahová podpora, vše funguje nesrovnatelně lépe – viz následující Ghost Tropic.

plakát

Gator Green (2013) 

VanBebber už asi nikdy nerozpoutá peklo ve stylu svejch předchozích démonickejch kraťasů, pořád se ale sympaticky s ničim nesere. Jediná škoda je, že za těch necelejch 10 000 $, který vybral na Kickstarteru, nepořídil kromě krokodýlů taky nějakýho zručnýho střihače.

plakát

Nine Inch Nails - Came Back Haunted (2013) (hudební videoklip) 

EraserHead Like a Hole. Neuznávám ohodnocování hudebních videoklipů na této databázi, když se ale jedná o nekonvenční dílko, jako je tohle, rád udělám výjimku. Kór když jsou režisér i hlavní protagonista mými velkými oblíbenci.

plakát

Přetoč to! (2013) 

Ačkoliv jsem dobu VHS na vlastní kůži nezažil, nikdy mě nepřestane fascinovat. Sám kazety sbírám, ale dnes to bohužel rozhodně není to, co to bývalo v období největšího boomu, ať už v Československu nebo kdekoliv jinde na světě. Moc bych si přál zajít na tajnou burzu, kde kvůli pirátským videokazetám zasahovala policie nebo trávit dlouhé hodiny ve videopůjčovně vybíráním filmu podle obalu. Pěti hvězdičkami hodnotím spíš kvůli tématu a pocitům, které ve mně dokument vyvolával, než kvůli samotným filmařským kvalitám. Nevím, jestli má cenu, aby se na to díval někdo, kdo není zainteresován.

plakát

Symfonie strachu (2013) 

Celkem příjemná a svižná podívaná. Jsem rád, že Elijah Wood se i přes své úspěchy v mainstreamových trhácích nebojí vzít roli v menších filmech, viz. toto nebo výborný loňský Maniak.