Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 576)

plakát

Twenty-Four Hours to Kill (1965) 

Nemohl jsem odolat škváru tomuto, když tam hlavní roli hraje Old Statterhand. Tady je sice převlečen za kapitána letadla, které ovládá stejně mistrně jako Hatátitlu, ale pádnými údery pěstí i zde knockoutuje nejednoho mizeru. Bohužel, vedle půvabných letušek, je to asi jediný klad jinak poněkud mdlého "dobrodružného" filmu. No, ještě tedy možnost vidět Bejrůt nezničený lety občanské války je jistě klad. Leč i tak je to na jen hodně slabé tři hvězdičky.

plakát

O botičkách, copánku a dudlíku (1961) 

Je to jímavé a jsem přesvědčen, že to není citové vydírání. Shodou okolností vyšla ve stejném roce v nakladatelství Naše vojsko kniha Deníky dětí, publikující vzpomínky a části deníků československých, polských a sovětských dětí, které prošly ghetty a lágry II. světové války. A některé z těch dětí se konce války nedočkaly. Ty zápisky jsou ještě depresivnější než tento film.

plakát

Fluchtweg St. Pauli - Großalarm für die Davidswache (1971) 

Taková kriminální povídačka o hodném a zlém bratrovi. Problémem tohoto filmu je, že ten hodný bratr vypadá jako ňouma, celý film se chová jako ňouma, a přesto nakonec odejde středem s pohlednou slečnou v mini po boku. To je i na takový pohádkový žánr trochu přetažené.

plakát

Don't Knock the Rock (1956) 

Film, kde děj je nepodstatný a lehce zapomenutelný, neb podstatná jsou živá vystoupení tehdejších průkopníků R'n'R, obvzláště Billa Haleyho a Little Richarda s jejich kapelami. Ta mají dodnes šmrnc. Popravdě řečeno, ten děj tam vlastně překáží.

plakát

Velikonoce na Sicílii (1956) 

Tenhle film vypadá jak z jiného světadílu a z jiného času. Kousek baroka žíjícího ještě v 20. století.

plakát

Námořník z Gibraltaru (1967) 

Film, který mne navnadil úžasně šedesátkovými úvodními titulky s úžasnou hudbou, a to jen proto, aby mne pak úžasně nudil. Je to jistě tím, že pro eroticko-intelektuální fantasie postarší ženy nejsem ten správný adresát.

plakát

The Sin of Jesus (1961) 

Filmová povídka podle předlohy Isaaka Babela, jen děj je přenesen někam na nevlídný americký venkov. Zajímavá směs syrovosti, poetičnosti, fantasknosti a symbolismu. A hraje zde Telly Savalas ještě se zbytky vlasů.

plakát

Hra o miliony (1970) (TV film) 

Na svou dobu vyjímečně prorocké dílo. Oceňuji ten dobově skoro dokumentární civilní styl. Není to jen o manipulaci lidmi, ale i tom, že lidé se dobrovolně stávají jejím dílem, že se jí sami účastní. To, co v roce 1970 mohla být jen mrazivá a nepravděpodobná vize, je dnes již téměř skutečností.

plakát

I fantastici tre supermen (1967) 

Zábavná blbinka. Velice barevná, trhlá, akční a komediální. A upřímná v tom, že nepředstírá vyšší cíle než pobavit plytčím humorem. Tedy se netváří tak velevážně jako současné šlaky o superhrdinech, které předstírají, že už kvalitou předstihly i Shakespeara. Slabé, ale tři.

plakát

Krotkaja (1962) 

Šerosvitný zimní Petrohrad, jak by jej mohl malovat Jakub Schickaneder. Experesivně a kamerou i trochu expresionisticky pojatý a nasnímaný příběh. Jestli kdy byla ve filmu zachycena slovanská (či rusky až přepjatá) citovost, tak zde.