Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (102)

plakát

O Popelce trochu jinak (2002) (TV film) 

Tak tady si opravdu neodpustím komentář, protože to vypadá, že většina přispěvovatelů se ani nenamáhala zjistit o tomto filmu víc. Film byl natočen podle stejnojmeného výborného románu Gregoryho Maguirea a přestože se od předlohy vzdálil, vůbec není špatný. Nevím, proč sem pletete Šafránkovou - pohádky přece mohou mít spoustu verzí a "fairytale retellings" jsou oblíbeným námětem mnoha renomovaných spisovatelů (viz. Robin McKinleyová, Cameron Dokey...). Tak popusťte trochu uzdu své fantazie a na chvíli si představte, že se ten slavný příběh odehrál úplně jinak - a máte šanci se u Confessions of an Ugly Stepsister dobře bavit.

plakát

The Storyteller (1987) (seriál) 

Po všech stránkách vynikající záležitost: výborné scénáře i režie, kouzelná (typicky hensonovská) výprava a hvězdné obsazení. Když pominu Johna Hurta a Briana Hensona (Vypravěč a Pes), můžete v tomto seriálu vidět například: Seana Beana, Mirandu Richarson, Joely Richardson, Alison Doody, Boba Pecka, Gabrielle Anwar, Jonathana Pryce, Jennifer Saunders nebo Jane Horrocks.

plakát

Princezna Ano (2009) (TV film) 

*spoiler warning* Taková pohádka-nepohádka :) ANO - dobří herci (překvapili mě dva mladí představitelé hlavních rolí!), originální nápad, (pro mě) příjemná stylizace (princezna s dredy na skateu se mi líbila, ale chápu, že pro někoho znamená "modernizace" ztrátu pohádkovosti), dost dobrá hudba a celkově výprava a prostředí; NE - Nejvíc mi to připomínalo jakousi studii na téma věčného boje mezi ANO a NE, vztahu rodičů a dětí i předurčení role ve společnosti (šašek se nehlásí ke svému synovi, aby ho uchránil povolání šaška, které by po něm musel převzít) - to vše zasazené do pohádkových kulis a obohacené o prvek kouzel, který tu představuje "Stín" Jiří Schmitzer (stín Jiřího Schmitzera :). Ale za čistou pohádku se Princezna Ano označit rozhodně nedá a malé děti si v ní asi moc nenajdou. Scénář by také mohl být místy daleko lepší. Normálně bych dala ***, ale vzhledem ke zdejšímu, podle mě nespravedlivému a zbytečně předpojatému hodnocení, dávám ****.

plakát

Hannah Montana (2006) (seriál) 

Zapla jsem Disney Channel, šel tam tento pořad, tak jsem si řekla, že to zkusím (a na chvilku vypnu mozek). Kupodivu to na mém IQ následky nezanechalo a párkrát jsem se i zasmála. Jsou daleko horší seriály, ale i tak je škoda, že takováhle ulítlá ptákovina má nálepku "Disney". A děkuju všem uživatelům, kteří tento seriál hodnotí na základě toho, že ho viděli, a přistupovali k němu bez předsudků.

plakát

Krásná Locika (2009) (TV film) 

Náhodou jsou tyhle nově natočené německé pohádky dost dobré a Locika není výjimkou! Četl jste někdo tu pohádku? Pokud ano, tak jste si jistě všimli toho, jak scénáristé vynechali její nejhorší části (za nejtrapnější považuji moment, kdy se Locika pitomě podřekne, že za ní chodí princ - to v této filmové verzi naštěstí vynechali, stejně jako to, že žije několik let sama v lese, narodí se jí dva synové a mezitím ji oslepený princ hledá). Radost mi i udělalo, že se zde Locika včas zbavila svého Stockholmského syndromu a nakonec se zní stala samostatná a odvážná dívka. Pořád téhle pohádce chybí to, co většině německým pohádkám - humor a občasný nadhled. Přesto, byli tam příjemní herci, krásná výprava a imao velice podařený scénář.

plakát

Láska rohatá (2009) (TV film) 

Hlavně to byla strašná nuda. Na to, že příběh měl nosnou zápletku, to bylo málo dynamické a málo vtipné (šišlající Mádl mi opravdu legrační nepřišel). Scénář nebyl zahlcen postavami, ale zato byl pohřben zbytečnými scénámi. Jeden hudební motiv je jak vystřihnutý z Lotranda (Uhlíř už vykrádá sám sebe) a druhý připomíná Smoke on the water. Herci byly skvělí (obzvláště Mádl s Táborským), jenom škoda, že to mezi ústředním párem nejiskřilo a Táborský tam neměl jedinou opravdu dobrou hlášku. Táňa Pauhofová je milá, ale mě přijde trochu unylá. Dala bych i tři *, ale obávám se, že na tuhle pohádku se už nebudu chtít znovu podívat (rozhodně ne vcelku) a ani z ní nemám dobrý pocit. Na rozdíl od většiny souhlasím s uživatelem Vejrrr - je dobře, že stále vznikají nové pohádky a čekat na druhé Tři oříšky je pitomost.

plakát

Král Drozdí brada (2008) (TV film) 

Na to, že to dělali Němci je to dost koukatelná záležitost. Na tu česko-německou verzi s Vaculíkem to nemá, ale hlavní hrdina vypadá jako Heath Ledger a jeho ségru hraje roztomilá Felicitas Woll ;-)

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Já vás fakt nechápu lidi... vsadím se, že většina z vás na to s nadšením koukala, sbírala kartičky a večer usínala s plyšovým pikachu. Jo a díky, May, za tvá slova, vystihlas to.

plakát

Digimon (1999) (seriál) 

Kdybyste viděli originální (tzn. JAPONSKOU nikoliv AMERICKOU) verzi tohoto seriálu, hodnotili byste jinak. Nedovete si představit, co napáchala kombinace americké cenzury, amerického překladu a amerického dabingu. Pro představu - v originále říkají postavy často úplně něco jiného, řada z nich vůbec není tak úděsná, jak ji vykreslila americká verze, hodně scén vystříhali (protože působily příliš ,,násilně") a děj pak byl mírně nelogický... Fakt, najděte si na youtube japonskou verzi s anglickými titulky a pak hodnoťte. PS: 5* dávám z trucu, normálně by to byly 4*