Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (102)

plakát

Barbie a kouzelné Vánoce (2008) 

Slušné, ale Barbie měla i lepší filmy ;-). Zajímavé je, že Barbie sice dabuje jako vždy skvělá Kelly Sheridan, ale Eden dabuje někdo jiný...asi proto, že je tady na začátku zlá a to Barbie přece nikdy být nemůže :-)

plakát

Barbie a Tři Mušketýři (2009) 

Tak tohle byla oproti předchozím barbie filmům slabota. Klišé, klišé, klišé...a pan Dumas se obrací v hrobě (radši jsem při sledování předstírala, že jsem v životě o mušketýrech a době krále slunce neslyšela - zkuste to taky, je to pak stravitelnější). Na druhou stranu si musíme přiznat, že animace barbie filmů je snímek od snímku lepší a koukatelnější. A občas jsem se i zasmála. Zajímavé komentáře: Naslund

plakát

Barbie Princezna a švadlenka (2004) 

...ano, čtyři hvězdičky, ovšem v rámci žánru růžovoučká podívaná pro malé holčičky. Ale upřímně - není to vlastně špatný film. Líbivé písničky, slušný scénář, kýčovitost nedovedena do trapností. Film jsem neviděla s českým dabingem, takže nevím, jak dopadl překlad. (A po grafické stránce hrůza - jak špatná počítačová hra. Ale to je zřejmě dětem jedno :-). Chcete-li se odreagovat při hezké, nenáročné pohádce, právě jste ji našli.

plakát

Barbie Růženka (2002) 

Po komentáři Ninadel nevím co dodat, mluví mi z duše! Tyhle Barbie filmy nejsou tak špatné, jak by se na první pohled mohlo zdát a jako fanoušek pohádek se za ně stavím. 4 * jsou možná moc, pokud bychom srovnávali s českými pohádkami (ať už s televizními nebo filmovými), ale v rámci žánru animovaná pohádka pro holčičky je toto hodnocení adekvátní.

plakát

Barbie v Louskáčku (2001) 

(Opět hodnotím v rámci žánru animovaný film pro holčičky). Jak v Louskáčkovi, tak v Labutím jezeře mě zaujalo, jak tvůrci propojili nově pojatý příběh s původním baletem. Růžové, naivní, ale neškodné, milé a místy i velmi zábavné!

plakát

Bartok (1999) 

Viděla jsem to jen jednou jako malá a dodnes si vzpomínám, jak jsem pořád čekala až se tam objeví Aňa s Dimitrijem. Ale koukatelné to bylo.

plakát

Blankytná pohádka (1986) (TV film) 

Pohádka mého dětství! Jak já obdivovala zázračný svět kouzelníků a vil a jak jsem fandila Ilonce Svobodové coby trochu nešikovné víle Bibiáně! Samozřejmě, dokonalé to není a František Staněk je v roli prince naprosto nemožný (a taky strašně zpívá). Pravda, novější verze této pohádky, Modrý pták, je lepší, ale Blankytná pohádka má také něco do sebe. A mimoto - vynikající Bára Hrzánová hraje v obou :-)

plakát

Casanova (2005) 

Vlastně to byl velice příjemný snímek...shakespearovský duch, převlíkačky, slovní přestřelky, krásná výprava... Upřímně řečeno, čekala jsem víc (hlavně co se scénáře týče, např. závěr mi přišel zbytečně roztahaný a přitom neefektní), ale za Heatha Ledgera (R.I.P.), Siennu Miller a roztomilého Charlieho Coxe se přikláním ke čtyřem hvězdičkám.

plakát

Cinderella (1957) (TV film) 

Muzikál Popelka skladatele Rodgerse a textaře Hammersteina (to jsou ti, co mají na svědomí Za zvuků hudby) s Julií Andrews v hlavní roli. Do dnešní doby vznikly dva remaky: Jeden z roku 1965, ten už byl barevný, s Lesley Anne Warrenovou coby Popelkou, a upřímně řečeno se moc nepovedl. Druhý remake z roku 1997 byl vysílán i u nás, určitě si ho pamatujete, hýřil barvami a vílu hrála Whitney Houston. Co se týče této originální verze: jedná se o černobílý televizní film, který se dokonce napoprvé vysílal živě. Julie Andrews v něm nemá chybu, jakožto Popelka je zasněná, přímá a okouzlující.