Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (102)

plakát

Barbie a Tři Mušketýři (2009) 

Tak tohle byla oproti předchozím barbie filmům slabota. Klišé, klišé, klišé...a pan Dumas se obrací v hrobě (radši jsem při sledování předstírala, že jsem v životě o mušketýrech a době krále slunce neslyšela - zkuste to taky, je to pak stravitelnější). Na druhou stranu si musíme přiznat, že animace barbie filmů je snímek od snímku lepší a koukatelnější. A občas jsem se i zasmála. Zajímavé komentáře: Naslund

plakát

G-FORCE (2009) 

Nebylo to blbé ani nudné, ale i když jsem se při sledování usmívala, pořádně jsem se nezasmála ani jednou.

plakát

Hospoda U bílé kočky (2009) (TV film) 

Co bylo dobře? Kostýmy v goticko-renesančním stylu se povedly. Hudba byla příjemná a netahala za uši. Vtipné byly výstupy kočičí královny (Medvecká) a jejich společnic (Vejvodová, Slavíková). Zajímavá byla i představitelka bílé kočky Míci - Henrieta Hornáčková. Plus tradičně dobrý Vilém Udatný v roli kováře-pytláka. Jinak to bylo nudné, představitel syna hospodské (,,Vítek") vypadal jako holka a ještě neuměl hrát. Scénář nedotažený, dialogům chyběla jiskra, prostě se to dalo natočit daleko líp.

plakát

Krásná Locika (2009) (TV film) 

Náhodou jsou tyhle nově natočené německé pohádky dost dobré a Locika není výjimkou! Četl jste někdo tu pohádku? Pokud ano, tak jste si jistě všimli toho, jak scénáristé vynechali její nejhorší části (za nejtrapnější považuji moment, kdy se Locika pitomě podřekne, že za ní chodí princ - to v této filmové verzi naštěstí vynechali, stejně jako to, že žije několik let sama v lese, narodí se jí dva synové a mezitím ji oslepený princ hledá). Radost mi i udělalo, že se zde Locika včas zbavila svého Stockholmského syndromu a nakonec se zní stala samostatná a odvážná dívka. Pořád téhle pohádce chybí to, co většině německým pohádkám - humor a občasný nadhled. Přesto, byli tam příjemní herci, krásná výprava a imao velice podařený scénář.

plakát

Láska rohatá (2009) (TV film) 

Hlavně to byla strašná nuda. Na to, že příběh měl nosnou zápletku, to bylo málo dynamické a málo vtipné (šišlající Mádl mi opravdu legrační nepřišel). Scénář nebyl zahlcen postavami, ale zato byl pohřben zbytečnými scénámi. Jeden hudební motiv je jak vystřihnutý z Lotranda (Uhlíř už vykrádá sám sebe) a druhý připomíná Smoke on the water. Herci byly skvělí (obzvláště Mádl s Táborským), jenom škoda, že to mezi ústředním párem nejiskřilo a Táborský tam neměl jedinou opravdu dobrou hlášku. Táňa Pauhofová je milá, ale mě přijde trochu unylá. Dala bych i tři *, ale obávám se, že na tuhle pohádku se už nebudu chtít znovu podívat (rozhodně ne vcelku) a ani z ní nemám dobrý pocit. Na rozdíl od většiny souhlasím s uživatelem Vejrrr - je dobře, že stále vznikají nové pohádky a čekat na druhé Tři oříšky je pitomost.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Tři a půl hvězdy (přikláním se ke čtyřem hlavně kvůli Jirkovi s Terezou). Bohužel neproměněná šance. Skvělí herci, krásná výprava, sympatická ústřední dvojice Mádl-Voříšková. Ale co měl proboha znamenat ten Pecha ve vodnickém??? Tak fajn, necháme Pechu hrát strašidlo a budeme dělat jakože je to hodné království a všichni s vodníkem kamarádí. Ale na to, že je Pechův vodník postava naprosto nedějotvorná, byl na můj vkus v příliš mnoha scénách. Dobrý nápad se záměnou pravých čertů za nepravé byl trestuhodně nevyužitý. Čekala jse, že až se střetne Stránský-Lucifer se Stránským-kovářem, padne nějaká dobrá hláška a... ono nic. A ty ,,legrácky" s oháňkama byly úplně zbytečné a vzhledem k tomu, že je to film pro děti, bych si dvojsmysly odpustila. Panu Šmídmajerovi přeju štěstí s pohádkami do budoucna. Přece jen se radši třikrát po sobě podívám na Peklo s princeznou, než jednou na Princeznu ze mlejna. Peklo s princeznou má totiž do uřvaných troškovin naštěstí daleko.

plakát

Princezna Ano (2009) (TV film) 

*spoiler warning* Taková pohádka-nepohádka :) ANO - dobří herci (překvapili mě dva mladí představitelé hlavních rolí!), originální nápad, (pro mě) příjemná stylizace (princezna s dredy na skateu se mi líbila, ale chápu, že pro někoho znamená "modernizace" ztrátu pohádkovosti), dost dobrá hudba a celkově výprava a prostředí; NE - Nejvíc mi to připomínalo jakousi studii na téma věčného boje mezi ANO a NE, vztahu rodičů a dětí i předurčení role ve společnosti (šašek se nehlásí ke svému synovi, aby ho uchránil povolání šaška, které by po něm musel převzít) - to vše zasazené do pohádkových kulis a obohacené o prvek kouzel, který tu představuje "Stín" Jiří Schmitzer (stín Jiřího Schmitzera :). Ale za čistou pohádku se Princezna Ano označit rozhodně nedá a malé děti si v ní asi moc nenajdou. Scénář by také mohl být místy daleko lepší. Normálně bych dala ***, ale vzhledem ke zdejšímu, podle mě nespravedlivému a zbytečně předpojatému hodnocení, dávám ****.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Na začátku jsem byla ještě přesvědčená o tom, že dám ***. Ale jak film ubíhal dál, já se nudila víc a víc. Celkově slabé - příliš postav a žádná nemá dost prostoru + málo vtipné (duo Caesar a Brutus to nezachrání) + příliš dlouhá stopáž. Cornillac mi jako herec nevadil, ale scénáristé mu dali do úst takové hovadiny, že i neblaze proslulý galský bard vedle něj působí inteligentně. Mimo to, několik vtípků drze vykradli z kreslených Asterixů.

plakát

Barbie a kouzelné Vánoce (2008) 

Slušné, ale Barbie měla i lepší filmy ;-). Zajímavé je, že Barbie sice dabuje jako vždy skvělá Kelly Sheridan, ale Eden dabuje někdo jiný...asi proto, že je tady na začátku zlá a to Barbie přece nikdy být nemůže :-)

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Nebylo to tak hrozné, jak jsem podle prvních recenzí čekala. Scénář je šílený, ale pohádku z nejhoršího zachraňuje líbivá hudba (-ta třeba Andělu Páně chyběla!) i to vložené muzikálové číslo stojí za vidění. Hlavní představitel, Martin Kraus, s úsměvem Heatha Ledgera, sice není novým Belmondem, jak o něm tvrdil Zelenka, nicméně hraje i zpívá obstojně. Oproti tomu je představitelka princezny naprosto nevýrazná - jak vzhledem, tak hereckým projevem. Když ji srovnáte třeba s Libuškou Šafránkovou, ktrerá se pohádkou také prokmitne, a které stačí jenom kývnout nebo se pousmát a jdete do kolen, je rozdíl propastný. Nápadité bylo vložení kramářských písní v podání Martina Dejdara a sympatické Anny Fialové. Vysloveně pobaví pak ,,kdysi princové - dnes zloduši": Filip Blažek s Filipem Renčem nebo Jitka Schneiderová coby ohnivá královna.