Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (102)

plakát

Tokyo Mew Mew (2002) (seriál) 

Ježiš Flippere, dej s tím pokoj! To je jako kdybys vyčítal telenovelám, že jsou zdlouhavé a westernům, že tam všichni chlapi mají klobouky a střelné zbraně. Tokyo Mew Mew je, pravda, typické mahou-shojo, ale v rámci žánru prostě patří k hodně dobrému průměru.

plakát

Kamikaze kaitó Jeanne (1999) (seriál) 

Flippere, podobnost se Sailor Moon je tu proto, že obojí patří do jednoho žánru (mahou shoujo). A i v takto vymezeném žánru lze natočit nekvalitní seriály (Wedding Peach) a kvalitní seriály (Kaitou Jeanne, Cardcaptor Sakura...). Domnívám se, že v případě Kaitou Jeanne, zase jednou anime překonalo původní mangu (tuším, že autorkou je Arina Tanemura). První polovina je hlavně založená na systému monster-of-the-week, o to větší překvapení pro mě znamenala druhá polovina seriálu, kde se děj rozjede neuvěřitelným způsobem a několikrát dojde i k překvapivým zvratům.

plakát

Malá mořská víla: Jak to všechno začalo (2008) 

Proč mají pořád potřebu točit nějaká pokračování? Tedy v tomto případě jde o prequel k prvnímu dílu. Kdyby jednička a dvojka nikdy nevznikly a tohle by byl samostatný video film, možná bych šla s hodnocením výš, protože je to vlastně docela milé a koukatelné... Ale vzhledem k tomu, že legendu The Little Mermaid (1989) mám ve veliké úctě, musím říct, že Ariel´s Beginning jí rozhodně čest nedělá. Spoustu postav převrátili naruby (ze strašpytla Floundera je odvážný rebel, z konzervativního Sebastiana zase popový král...), například. Na druhou stranu je tu pár velice hezkých vtípků, příjemná muzika a k tomu fakt, že Ariel už dvacet let dabuje fantastická Jodi Benson - to je moje obhajoba tří hvězdiček, které jsem se tomuhle dílku uvolila dát. Ale prosím, už žádné další díly!

plakát

Ajaši no Ceres (2000) (seriál) 

Daleko logičtější a propracovanější příběh než mělo Fushigi Yuugi. AnC je prostě seriál, na který se nezapomíná. Už ta úvodní píseň kterou nazpívala Iwao Junko (Ceres) navozuje úžasnou atmosféru, kterou je celý příběh nasáknutý tak, že nevstanete od počítače, dokud neuvidíte všechny epizody...

plakát

Pretty Woman (1990) 

Klasika, která i po letech funguje.

plakát

Holka nebo kluk? (1938) 

Hodnocení této komedie mě velice překvapilo, podle mě jde o jeden z nejlepších filmů Adiny Mandlové.

plakát

Stmívání (2008) 

Před dvěma dny (30. 10. 09) mě fenomén Twilight konečně dostihl. Odolávala jsem dlouho - třebaže jsem fanoušek fantasy, upíři nejsou zrovna můj šálek čaje. Faktem zůstává, že knihu jsem přečetla jedním dechem. Pravda, není to žádný Shakespeare. Pravda, není to tak objevný příběh jako byl třeba Harry Potter. Ale užila jsem si to - sama jsem nemohla uvěřit tomu, že se tak dobře bavím nad romantickou upíří slátaninou. To zmiňuji jen proto, že je pro mě dost těžké být u hodnocení filmu objektivní... Každopádně, film se nese ve stejném duchu jako kniha. Pokud se někomu zdá prvotní sbližování Belly a Edwarda zdlouhavé, upozorňuji, že v knize Bella zjistí, že Edward je upír až někde těsně před půlkou. Herci svým knižním předobrazům vzhledově velice odpovídají, obzvláště mě zaujal Peter Facinelli jako Carlisle a Ashley Greene coby Alice. A k herectví Roberta Pattinsona...vůbec nic jsem od něj nečekala. Jako Cedrik Diggory se mi nelíbil a o jeho výkonu ve Stmívání jsem slyšela jen to nejhorší. Ale byl dobrý. Rozhodně se hodně blížil tomu Edwardovi z knížky. Všechny ty jeho úšklebky, oslňování lidí, nenávistné i bolestné výrazy zahrál velice přesvědčivě - alespoň pro mě. Škoda jen, že scénář knihu hodně zhušťoval a tak nezbyl čas na Edwardův typický sarkasmus. Upřímně, teď už myslím jen na jedinou věc - jak se co nejrychleji dostat k dalším dílům. A tak mě fenomén Twilight konečně dostihl. Zajímavé komentáře: Jeanne