Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Thriller

Obsahy (4)

Mai wei

Mai wei (2011)

Příběh dvou maratonců z počátku 20. století, které osud zavál na bitevní pole tehdejší válečné Evropy. Všechno začína na olympiádě v Tokiu, kdy korejský maratonec Kim Jun-šiki poráží Japonce Tatsunema, načež olympíjský výbor Korejce neprávem diskvalifikuje a označí za vítěze japonského běžce. To vyvolá nepokoje a všichni vzbouřenci včetně Kim Jun-šikiho jsou odsouzeni a donuceni vstoupit do Japonské armády. Tatsunem, který se stal japonským velitelem, nyní využívá vyššího postavení a Kim Jun-šiki jako řadový voják je teď pod jeho velením. Nečekaný protiútok Rusů však svede tyto dva rivaly na stejnou cestu, když jsou následně odvlečeni do ruských zajateckých táborů. Oba se teď ocitají ve stejné situaci, kdy jsou nuceni bojovat za cizí zemi. Nejdříve za SSSR a následně i v Normandii za Německo. Touha vrátit se domů je ale silná a účast na maratonských závodech ještě silnější. Tento neuvěřitelný příběh byl natočen podle skutečných událostí.

Hak se wui yi wo wai kwai

Hak se wui yi wo wai kwai (2006)

Děj se odehrává v temném prostředí hongkongského podsvětí, které ovládá jistá organizace. Každé dva roky nastává volba předsedy této organizace. Lam Lok, nynější šéf, je jedním z kandidátů na post předsedy a hodlá se o místo ucházet i tentokrát. V úvahu ale přichází i mladičký Jimmy, který do města přijíždí za obchodem. Zprvu se tomuto postavení Jimmy brání. Nástávají však jisté okolnosti a Jimmy je nucen tuto kandidaturu přijmout. Volba předsedy se blíží a začíná i velký boj, ve kterém oba soupeři využijí všech prostředků k dosažení svého cíle.

Quan zhi sha shou

Quan zhi sha shou (2001)

Tento snímek pojednává o životech dvou nájemných vrahů, z nichž každý z nich je něčím charakteristický. Na jedné straně jednička v oboru, zásadový profesionální vrah zvaný "O", na straně druhé lehkomyslný a výstřední zabiják Tok, kterého v této roli ztvárnil Andy Lau. Tok přijímá zakázky, o které nikdo nemá zájem, rád se předvádí a věří, že on je ten nejlepší. Chce vyzvat "O" na souboj a zaujmout tak jeho postavení. Třetí klíčovou postavou je detektiv Albert Lee, kterého si zahrál Simon Yam. Detektiv vede vyšetřování související s vraždami, které má na svědomí "O". Po neúspěšném pokusu o dopadení "O" a zadržení Toka všechno končí odchodem detektiva Leeho od policie a snahou o sepsání příběhu o Tokovi a O. Bohužel ani to se Leeovi nedaří a utápí se tak v depresích a myšlenkách na sebevraždu. Oba vrahové jsou někde venku na svobodě a Leeův příběh tedy pro něj samotného nemá uspokojivý konec. Jednoho dne mu však zazvoní telefon, ve kterém se mu představí jedna dívka jako přítelkyně Toka s nabídkou poskytnutí informací, vedoucích k dokončení Leeova příběhu. Lee následně pochopí podstatu věci a konečně se mu dostává duševního klidu.

Ochránci a zabijáci

Ochránci a zabijáci (2009)

Samotný příběh se odehrává v Hongkongu, který tou dobou býval britskou kolonií. V roce 1901 byl zavražděn Jang Čchü-jün, zakladatel sdružení "Oživte čínskou společnost". Byla to první politická vražda v hongkongské historii. Do té doby byl Hongkong pevným útočištěm pro exulanty a revolucionáře. V roce 1906 Sun Wen opouští Tokio a vydává se na utajenou schůzku do Hongkongu, kde se má sejít s delegáty "Spojeného sdružení" z třiceti provincií. Na schůzi se má projednat plán jak spustit masivní rebelii a vyvolat tak revoluci po celé zemi. O plánované schůzce doktora Sun Wena se však dozvědí v Pekingu a rázem je Sun Wen označen jako zrádce, který má být zlikvidován. Příkaz zní jasně: Sun Wen nesmí živý opustit Hongkong. Jeho zabitím byl pověřen generál Jen, který má pod sebou celou armádu vycvičených zabijáků. V Hongkongu se v tu dobu sjednocuje hrstka zapálených rebelů, kteří se snaží připravit na příjezd doktora Sun Wena a vymýšlejí společně plán na jeho ochranu před najatými zabijáky. V závěru se tak strhne lítý boj mezi rebely (ochránci dané věci) a najatými zabijáky císařovny vdovy Cch‘-si v čele s generálem Jenem.

Reklama