Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 270)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Sice pomalejší, ale velmi hutný a v závěru i strhující thriller, který nám vrací na výsluní kdysi oblíbeného režiséra. McAvoy předvádí parádní výkon, hlavní hrdinka je hodně sympatická a závěrečná scéna mě nadchla. Velmi slušné 4 hvězdy.

plakát

Za každou cenu (2016) 

Velmi slušnej moderní western se zajímavýma postavama jak na špatné straně zákona, tak na té dobré. Vykrádání bank, přiměřeně akce, trocha humoru, hlavně však atmosféra zaprášeného texasu, kde skoro každý nosí bouchačku a neváhá ji použít.

plakát

Mimi šéf (2017) 

Nevím pro koho ten animák vlastně je. Malé děti některé věci nepochopí a je tu pro ně i minimum vtipných scén, což dokazovala také absence smíchu v kině. Dospěláci se budou nudit, uculí se jen při pár scénkách a spíš si budou rvát vlasy, pokud na tenhle animák šli se dvouma děckama, protože film jim připomene, že mladší sourozenec je vlastně trochu obral o rodiče, bezohledu na závěrečný happyend.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Film je v podstatě rozdělen na dvě poloviny, první je o seznámení s vyvolenou hlavního hrdiny, jeho postoji ke zbraním a zabíjení a o vojenském výcviku v kontrastu s jeho přesvědčením, že se nedotkne zbraně. V druhé půlce se pak rozpoutá válečné peklo, které tu dlouho nebylo a je natočeno hodně brutálně a intenzivně, zde se Gibson opět vytáhl. Fungovaly na mě obě poloviny vyprávění, ale v té první mi celkem vadil Garfield, prostě ho nemusím, v té druhé už to s ním bylo lepší. Slušné 4 hvězdy.

plakát

Zpívej (2016) 

Překvapivě docela koukatelný animák o soutěži ve zpívání, jen se zvířátky místo lidí. Příběh neurazí, animace fajn, dobrý výběr písniček. Slabší 4 hvězdy.

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Docela povedený návrat básníků s pohodovou atmosférou, celkem sympatickými dětškými herci, kteří neubírají prostor starým známým a s poměrně fungujícími vtípky. 4 hvězdy.

plakát

Zásah (2016) 

Ačkoliv se kamera poměrně přesvědčivě snaží tahat film do vyšší ligy, výsledek tak uspokojivý není. A to hlavně díky bitkám, které nemají tak promakanou choreografii, jako např. v Raidu, jedná se spíše o rvačky, kde se na nějaké techniky moc nehraje. Na co se sází ve velké míře je krev a brutalita, pro mě zbytečně přehnaně a rušivě. Rvačky jsou nasnímány dobře, dlouhé záběry, zajímavé úhly atd., ale nechytnou tak za srdíčko. Příběh celkem funčí pro rozjetí akčního běsnění, ale jinak nic extra a hlavně s přepálenou stopáží. Za mě silnější 3 hvězdy.

plakát

Neporazitelní (2013) 

Drama několika postav prodchnuté tréninky a zápasy v MMA, trochu podobné americkému Warriorovi. Zápasy parádní, lidské osudy dojemné, příjemně natočené a dobře zahrané. Chválím oba hlavní hrdiny i poměrně sympatickou holčičku ve vedlejší roli. "Starej" trenér překvapil. Zasloužené 4 hvězdy.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Tak tohle se hrubě nepovedlo. Nevím, do jaké míry se film držel her, protože jsem je nehrál, ale tenhle blábol od ničeho k ničemu za zhlédnutí ani nestojí. Scénář je hrozný, triky hnusné, vždy a všude je nejvíc vidět digitální kouř, obraz překrytý žlutým filtrem bez rozdílu doby, tedy jak v minulosti, tak v přítomnosti. Postavy nezajímavé a bez duše. Za mě 2 hvězdy.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Parádní rozloučení s Wolverinem, které mi náramně spravilo chuť po předchozích sólovkách a vyšvihlo oblíbeného Rosomáka na vrchol dospěláckých komixů, konečně! Depresivní, brutální, krvavý a emocionální jako dosud žádný komix. Film krásně funguje i jako hutné drama, o to víc zajímavé, že v něm jsou vaše oblíbené postavy. Akce drsná a krvavá a vlastně nevím, jestli budu moct brát ještě vážně Woverina z předchozích filmů s ratingem PG13, tedy bez krve. Brutalita zde není samoúčelná, ale perfektně doplňuje intenzivní akci a celkově drsné a depresivní vyznění. Herci parádní, Jackman se celým filmem zničeně prokulhá, mladá Dafne Keen je také výborná a její akce mají skvělou dynamiku. Film celkem doznívá i pár dní po návštěvě kina. Tleskám a zamačkávám slzu.