Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 270)

plakát

Lesní duch (1981) 

Parádní klasika, kterou jsem viděl jako malej na pirátský VHSce pod názvem Duch lesa a málem se přitom posral strachy. Pak jsem to viděl ještě párkrát, ale ne tak často jako mojí kultovku Evil Dead 2.

plakát

Čan lang (2015) 

Škoda promarněné šance, když už byli k dispozici podobní bijci jako Adkins a Wu Jing, tak se to mělo pořádně vytěžit, ne jen závěrečný krátky fight. To samé s armádními prostředky, napasujou tam 5 tanků a nakonec s nima není žádná akce. Děj nestojí za řeč, vše se přelije do střílení v lese. Akce není špatná, ani jí není málo, ale jde hlavně o střílení navíc v patriotickém balení. Na víc než průměr to nestačí.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Moc jsem od toho nečekal, ale nakonec to bylo celkem fajn zpracování, jen to podání Boha jako malýho spratka s tyranskými sklony je takové podivné. Herci dobří, ale triky, či kulisy trochu neživotné. Slušné 3 hvězdy.

plakát

Jurský svět (2015) 

Překvapivě zábavné navázání na dinosauří klasiku. Pratt je sympaťák, novej dinosaurus patřičně nevyzpytatelnej a odolnej, závěrečný souboj super. Vtípků a odkazů je tu taky hafo a vizuál v pohodě. Slušné 4 hvězdy.

plakát

Noční běžec (2015) 

Spíš pomalejší krimi drama, než akční nálož, ale atmosféra je hutná, charaktery celkem výživné i dobře obsazené a když dojde na to střílení ke konci, tak je slušně natočené. Neeson sice hraje drsňáka, ale je tak trochu v hajzlu, kvůli chlastu, odcizenému synovi a hříchům z minulosti, není to tedy klasický neohrožený geroj, což je taky příjemné oživení. Slabší 4 hvězdy.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tak tomu říkám pořádná šleha. Tenhle film strčí do kapsy nekompromisností své vize všechny letní blockbustery posledních let. Začátek vás vrhne do akce, poznávání světa po apokalypse a rozjede v podstatě nonstop honičku pouští. Představí doslova šílené nápady, které sype z rukávu v průběhu jednotlivých akčních scén, v půlce zvolní, ale nenudí a v poslední třetině opět šlápne na plnej plyn. Samostatnou kapitolou je parádní design postapo světa včetně aut, masek apod. Pravda, Max je trochu upozaděn, je to jen jedna z epizod jeho života, příběh se více točí kolem Furiosy, což ale vůbec nevadí. Naprostá paráda.

plakát

Gunman: Muž na odstřel (2015) 

Celkem slušné akční drama ze staré školy. Kdyby se scénář méně zaobíral love story a milostným trojúhelníkem, který je pro děj vlastně nepodstatný, bylo by to ještě lepší. Akce je slušná, fyzická a drsná, ale není jí zrovna moc. Penn se pěkně namakal v posilovně, jen je škoda že se do akce nezapojil i Elba, který se mihne na konci. Slušné 3 hvězdy.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Pohodový animák, který netlačí dětem veledůležité rodinné hodnoty a moudra, ale "pouze" baví. Fóry jsou hodně zaměřené na děti, ale najdou se i pěkné odkazy pro dospěláky. Pro mě je předností, že většinu filmu se tu vyskytují hrorová mostra a vlastně jen minimum lidí. 4 hvězdy.

plakát

Kung Fury (2015) 

Máte rádi osmdesátý léta, jejich hudbu a speciálně jejich béčkové akčňáky? máte rádi staré bojové hry z automatů? Máte rádi totálně ujetý nápady a cheesy hlášky? Máte rádi Davida Hasselhoffa? Máte rádi dinosaury? Pokud ano, tak neváhejte a koukněte na tenhle skovst, protože Kung Fury je toho esencí. Parádní zábava. Tank you.

plakát

Red 2 (2013) 

Slabší než jednička, některé scény zábavné, některé míň, ale hlavně ten příběh takovej slepenec, jen aby se něco dělo, cestovalo po světě apod. a celý to nedává moc smysl. Malkovichovy grimasy a koulení očima fajn, ale už je zde taky menší pošuk než v prvním díle. Willis v pohodě a nejlepší nástupy má Helen Mirren, vždycky s nějakou obrovskou krochnou. 3 hvězdy.