Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (253)

plakát

Bir Sevdadır - Episode 11 (2024) (epizoda) 

Zatím opravdu poměrně slabý seriál, který možná osloví jen turecké publikum. Nicméně hlavní hrdinka má neuvěřitelně krásné oči pod brutálně výrazným obočím a není úplně nezajímavé sledovat jak se daří zdatnému  představiteli utapnutych zakomplexovanych bratrů uchopit roli čistého záporaka. Dokukan Poslat na rozdíl od ostatních celkem září.

plakát

Hudutsuz Sevda - Episode 27 (2024) (epizoda) 

To co vypadalo zpočátku na hezke zbojnicke osvěžení klasické romanticko-akcni šablony postupně sklouzlo do šedého standardu u kterého mne baví pouze postava Leventa a sex appeal Mehmeta Korhana Firata, kvůli kterym serial castecne jeste sleduji

plakát

Kül Masalı - Episode 7 (2024) (epizoda) 

Čím hlouběji do lesa tím více stromů. Totoho hesla se drží scénář notně zapleteneho lehce detektivního i lehce chaotického seriálu a nejedná se o telenovelu, kterou lze sledovat od libovolného dílu. To co zpočátku vypadá jako dost možná nepovedená seriálová verze Mrtvé a živé se postupně mění a zaplétá a ani nevadí poměrně úsporná výprava a průměrné herecké obsazení. Lze sledovat už jen ze zájmu, zda scénáristům dojde dech a nebo klesne sledovanost vse se rozplizne do nějakého ukvapeného závěru který vše rozsekne. Zajímavy je poměrně velký prostor pro vedlejší postavy.

plakát

Adım Farah (2023) (seriál) 

I když jsem seriál pustila kvůli svym oblibencum Firatu Tanisovi a Senan Kara, je to první seriál kde se mi opravdu líbí Demet Ozdemir. Neotrela zápletka  kde příliš neobtezuje ani mafiánské prostředí ani relativně nesmyslné zvraty ve scenari nebo propagace islámu + výborně zahrané. Nezbývá než se těšit na druhou řadu a doufat, že produkce udrží relativně vysoko nasazenou laťku. Nemyslím ale, že budu sledovat seriál i dále.

plakát

Aile (2023) (seriál) 

Seriál který zřejmě přitáhne hlavně fanynky akčně romantických příběhů osvědčeného režiséra  a Kivance Tatlituga. Celá první série působí tak, že scenáristé i režie měli velké ambice vytvořit něco trochu jiného a hlubšího  se silnými postavami ale postupem času tak nějak nevědí, co si tématem vlastně dal počít a toz se to postupně tak nějak skládá bez ladu a skladu a od nikud nikam.Pro mne ve finále byl asi nejzajímavější skvělý pixi sestřih sestry hlavního hrdiny a opravdu neokoukane  zařízení zahrady domu rodiny.

plakát

Dönence (2023) (seriál) 

Prilis velka koncentrace autistu, prilis mnoho nesmyslu ve scenari, prilis kratke sukne a sortky, prilis kladni i zaporni hrdinove, prilis velka reklama na Focu... dohromady celkem blabol snazici se o zpristupneni vazneho tematu integrace a zivota rodin s detmi, ktere uplne nezapadaji do vetsinove spolecnosti.

plakát

Gülcemal (2023) (seriál) 

Seriál se mi v podstatě velmi líbil. I dyž se mi do něj vůbec nechtělo,nakonec jsem byla mile překvapena. Vyhovoval mi velký kontrast hlavních postav, který paradoxně asi seriálu nejvíce uškodil na sledovanosti (představitelku hlavní role kdekdo musí vnímat jako když hraje v jiném seriálu a sem vůbec nepatří). Seriálu také neprospěla velká konkurence paralelně uváděných  a oblíbenými herci obsazenych  prvních sérii Aile, Adim Farah nebo, pro mne dost nepochopitelne uspesneho, Yali capkini. Závěr vyloženě vybízí k druhé sérii, jejíž natočení je spíše nepravděpodobné. Škoda. Murat Unalmis si konečně zasloužil nějakou pořádnou hlavní roli a zde je vynikající a opravdu táhne, přepíná z jedné polohy do druhé  a sakra se na roli "zvířete" hodí.

plakát

Hudutsuz Sevda - Episode 4 (2023) (epizoda) 

V Turecku v jeskyni žije skutečný Robin Hood. Deniz Can Aktaş se na roli skvěle hodí. Jeho partnerka je zatím slabší ale zbytek obsazení poměrně košatý a kvalitní a tak seriál zatím vypadá  docela příjemně a mohl by dosáhnout většího počtu dílů.

plakát

Kendi Düşen Ağlamaz - Oyun bitti mi? (2023) (epizoda) 

Seriál o nicem je jen pro silné povahy které unesou dost šílenou hudbu, hloupoucky a místy nesmyslný scénář (třeba argument matky pro opuštění rodiny a okolnosti návratu), podřadný humor a celkem nevyvážené herecké výkony. Původně jsem doufala v parodii. Byla spíše nechtěná...

plakát

Napoleon (2023) 

Film pusobi jak litr narvany do pullitru. Kdyby se jednalo o 6 ti hodinovou miniserii tak by mozna i obsahla dejovou linku pro divaka stravitelnym zpusobem. Bitvy hezke a uveritelne bez prehnane levne pocitacove grafiky. i kdyz presentace tehdejsich kacaku u Slavkova jako rozhodujiciho prvku kdy se pul armady utopi v nejake superhluboke obri vodni nadrzi byla vic na efekt nez dokumentujici pravdepodobnou tehdejsi realitu. Ze se setri vsude bylo obcas  znat i na jinak skvele vyprave - recyklace damskych satu po mnoha letech v deji nebo pouziti tehoz skla v ruznych iterierech a exterierech jsou malickosti ktere jsou bohuzel videt.