Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Pouta (2009) 

Po loňském Protektorovi je tady další nadprůměrný český film, který je nadprůměrný i ve světové kinematografii. Jako paradox mi docela příjde, že i když se jedná o 'perfektní' film, tak se odehrává v tak hnusné době/prostředí. Hlavní postava Antonín (Tondo? - Jmenuju se Antonín, ku.va, tak mi tak taky říkejte.) není kladná postava, což je taky originální, a je to fakt svině. Není to tak jednoduché, není to bezcitná svině, ale inteligentní člověk zneužit a dosazen do téhle pozice. Po uta se odrážejí od perfektního příběhu, který je sice docela 'krátký' na těch 146 minut, ale o to více vyniká mrazivá atmosféra, kterou ještě podtrhuje až 'elektro' (podobně jako u Protektoru) soundtrack. A ten závěrečný song od WWWeček, Pecka. Takže must-see, a českému filmu se blýská na lepší časy. (2009 - Pouta, Protektor, 3 sezóny v pekle) (2010 - Kuky se vrací, Mamas & Papas,...)

plakát

Bez soucitu (2010) 

Těšil jsem se a hned od prvních minut jsem se snažil 'vypnout' a užít si tenhle akční flák. Jenže to nešlo, Meyers je mi nesympatický a Travoltovi jsem tu roli nevěřil. Od Morela se mi líbilo Taken i District 13 a čekal jsem něco podobného, ale tohle je nehorázný pokles dolů od jeho dřívějších filmů. Fakt mě to nebavilo..

plakát

Pevné pouto (2009) 

Jackson zkusil spojit své fantasy vidění s obyčejným námětem o tom, jak se rodina vyrovnává se ztrátou dítěte a jak je jejich dcera sleduje z duhového nebe a nepovedlo se mu to. Scény z nebe jsou sice vizuálně vymakané, ale o ničem. Žanrové zařazení mezi horor je taky trefa vedle. Další věc, která mě štvala byla postava Susan Saradon, ty rádoby vtipné scény jak se snaží pomoci rodině jsou těžce mimo, vlastně popisují přesně jak ten film drží dohromady - nedrží. Postavy jednotvárné (Wahlberg, Weisz nevyužití, příběh jim nedává prostor nějak ty postavy rozvinout) s nikým jsem nedokázal sympatizovat, Ronan sice snaživá ale hraje nezajímavou postavu. Bylo mi celkem jedno jak to celé dopadne. Celkově zklamání s dobrým vizuálém ale vůbec na mě ten film nezafungoval.

plakát

Avatar (2009) 

Minulý rok jsem se nesmírně těšil na Temného rytíře, kolem kterého vznikl podobný hype, tento rok patří Cameronovu eposu Avatar. Od první do poslední minuty dobrodružná jízda. 166 minut kvalitní filmové zábavy spojené s maximální precizností tvoří unikátní zážitek, který mě ve 3D naprosto pohltil. Worthington skvělý, Neyriti úžasná, dabing není špatný a závěrečná akce může v pohodě konkurovat finální bitvě v LoTRovi. Co se týče filmové zábavy, tak Avatar letos vítězí na plné čáře.

plakát

Dům loutek (2009) (seriál) 

Celkem zajímavý nápad, ale to provedení, vyprávění příběhu mě tedy nezaujalo. Eliza Dushku je pěkná, ale jako Echo nic moc. Další postavy taky nuda, děj plyne pomalu a nezajimavě (trošku adrenalinu do příběhu vlije Alan Tudyk jako perfektní Alpha). Čekal jsem rozhodně něco jiného, docela mě překvapilo, že se Dollhouse dočká druhé série, možná zbytečně, ale na druhou stranu se teď seriál může odvíjet jakkkoliv. Tak 2.sérii se nese v duchu té první a to mě vůbec nebaví...s Dollhousem zatím končím. 1.série = 60%.

plakát

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (2009) (seriál) 

ABC prostě potřebuje náhradu za LOSTy, tak se vzal koncept plno zajímavých postav a jedna velká záhada. Po pěti dílech težko říct kam to všechno půjde, ale rozjezd je rozhodně zajímavý. Teším se na další díly.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Pomalu přicházím Tarantinovi na chuť. Pulp Fiction se mi napoprvé moc nelíbil, Kill Bill byl docela fajn, ale že bych ty filmy nějak žral to ne. Ale Inglourious Basterds mě nadchli. Perfetní příběh, vyšperkované dialogy a super herci. V záplavě všech těch filmů, které jedou podle nějaké šablony, jsou Basterdi sakra originální film u kterého se i při té stopáži nedá nudit. Bravo, Quentine.

plakát

Komici (2009) 

Většina filmů ať už z produkce nebo režie Judda Apatowa mě bavila, herci, kteří hrajou v jeho komediích jsou podle mě funny people, ale právě jeho nejnovější počin Funny People považuji za jeden z jeho nejslabších filmů. Sandler mě štval, Leslie taky, jediný Seth mě opět dokázal rozesmát, ale prostě mi nějak celý ten film nesedl.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

V dobách, kdy se točí jen samé remaky, sequely, prequely "příjemná" změna. Ještě jsem se ve filmu nesetkal s tím, že by ve mě jedna scéna vyvolala dvě naprosto opačné emoce najednou. Několikrát během filmu se mi stalo, že se mi v jednu chvíli chtělo smát a bylo mi zárověn z té scény špatně. Skvělá atmosféra, která místy fakt nepříjemně mrazí. Rozhodně doporučuji.

plakát

Star Trek (2009) 

Na Star Trek jsem se těšil už od perfektního traileru, který nasliboval perfektní jízdu. A JJ Abrams nezklamal. Od začátku do konce se jedná o perfektní zábavu se skvělými herci, akcí a hudbou... Rozhodně stojí za vidění.