Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

What the Fact? (2023) (pořad) 

Perfektní nápad, pár minut napěchovaných fakty s líbivou grafikou. Jednou mě nemrzí, že musím platit koncesionářské poplatky.

plakát

Česko na drogách (2024) (seriál) 

Překvapivě zajímavý pořad s množstvím informací. Zároveň chválím volbu průvodce Cyrila Dobrého.

plakát

Franta mimozemšťan (2024) 

Je to taková blbost, až je to zábavný. A konečně se podařilo rozumně objasnit, co na Svoboďáku proboha dělá ten penis.

plakát

Známí neznámí (2021) 

S italskými Naprostými cizinci v podstatě 1:1 totéž, takže prakticky není co hodnotit. Každopádně bych vyzdvihla zdařilé herecké obsazení a ačkoli nepodporují trend posledních let cpát všude Slováky, zde oceňuji především představitele Dana a Karolíny, přičemž druhá jmenovaná je pro mě překvapením a doufám, že ji budu ve filmech vídat častěji.

plakát

Jak se dělá dobrá škola (2023) (seriál) 

Velice zajímavý a pro mě dost přínosný cyklus. Jsem ráda, že se množí odborníci, kteří nezasmrádli v devadesátkách a dobrovolně si komplikují život. Jak zde totiž mnohokrát zaznělo - není to pro každého. Doufám, že takoví lidé ve školství budou brzy norma.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Nejlepší seriál všech dob. Na to vem jed, vole!

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) 

Normálně bych tvorbu tohoto typu vůbec nekomentovala, ale pobavilo mě množství pseudointelektualů, kteří tomuto seriálu mejou prdel už od prvního dílu na sociálních sítích a v podstatě kdekoli, kde se dá něco napsat. Tvl je to seriál Primy, vážně jste čekali něco jiného než obdobu Ordinace v růžové zahradě, Modrého kódu nebo Zoo? Přesně do téhle kategorie to totiž spadá, vážení. Pokud si někdo připadá moudrej, když napíše, že je to sračka, tak gratuluju ke geniálnímu postřehu. Prima není Netflix a Emma Smetana není herečka, dobré ráno..... Jinak já jsem se skvěle bavila a doufám, že tato skvělá parodie na všechno bude mít ještě alespoň jednu sérii.

plakát

Děti narozené dvakrát (2023) (seriál) 

Na tento dokument jsem narazila náhodou a díky za něj. Neuvěřitelná přechodná pěstounka Věra je ztělesněním člověka, který se pro tuto práci narodil. Jen mě mrzí, že jsme se nedozvěděli, jak dopadla adopce Jany a Petra. Myslím, že taková práce je přesně to, co se od veřejnoprávního média očekává.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Poslední dobou chodím do kina jenom proto, že můžu a nic moc zásadního od toho nečekám, takže mohu být jenom překvapená nebo ne. Kritiky nebyly nic moc, četla jsem něco o vyčpělém Svěrákovi, vykrádajícím sebe sama a celkově prý žádná sláva. Pro mě je ale pořád Zdeněk Svěrák záruka kvality a jakkoli už jsme asi všechno viděli, takže opakování se zabránit asi úplně nedá, film to byl příjemný i s mnoha momenty k zasmání. S Danielou Kolářovou jim to funguje (jo jasně, ve Vratných lahvích to už bylo) a když už nic jiného, Kotek je minimálně hodně hezký herec (už se prosím tě nehol, Vojto) a poslední dobou mi přijde, že i herecky začíná být na úrovni. Solidní tři hvězdičky.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Deníček moderního fotra jak v původních blozích, tak později jako knihu, resp. knihy, znám velmi dobře, podívat se na film mě ale absolutně nelákalo. Veškerá vtipnost písemné ,,předlohy'' je totiž založena na geniálních jazykových schopnostech autora a jeho dokonale humorném popisu věcí a situací, které vtipné ani zajímavé nejsou samy o sobě ani trochu. Na filmovém plátně jsem si to tedy neuměla vůbec představit a moc mi nepomohla ani upoutávka, přestože naznačovala, že dějová linka bude dovymyšlená. Nestává se často (vůbec), že by byl film lepší než trailer. Ale byla jsem příjemně překvapená.