Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (142)

plakát

Nikdo (2021) 

Pokud se vám líbí Eqalizer a další na podobné téma, pak asi oceníte. Za mne neuvěřitelná nuda plná logických nesmyslů. Též hlavní hrdina mi k jeho roli vůbec neseděl.

plakát

Jízda smrti (2023) 

Na koncept rodině se nevěnujícího otce by měl Liam Neeson mít patent - nicméně je to už trochu okoukané a spíš to už nudí. Závěr filmu se dal tušit, ale i tak, pokud chcete nenáročný a celkem svižný film na takovéto domácí žvýkání od kterého nečekáte, že bude řešit složitá filozofická témata, ani že ho budete chtít vidět 4x za rok, tak proč ne.

plakát

Dobrý šéf (2021) 

Samotná myšlenka filmu neni vůbec špatná a Javier, který hraje skvěle záporáky, předvedl opět výborný, uvěřitelný výkon a tentokrát v roli klaďase! Aneb když jste hodný a starající se o dobro ostatních, tak jak už to bývá, snaží se každý s váma vy*ebat. Film se ovšem hrozně vlekl a vy si tak od 30 minuty přejete, aby už hlavnímu představiteli bouchly saze. To však ne a ne přijít... Čekáte, že bouchnutí bude velkolepé, ale ono moc nebude. Za mne 70%, z tématu se dalo vytěžit mnohem více a to i co do zábavnosti.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Film jsem shlédl až dnes a musím říci, že převažuje mírní zklamání. Film celý tak nějak klouzal po povrchu, ale nešel do detailu, do hloubky. Vlastně jen přehled epizodních zápletek, chybělo víc rozebrat vztah Freddieho s Mary a rodiči, obzvlášť ke konci života. Film končí Live Aid koncertem..... proč jako? Freddie umřel po něm? Ne, žil ještě 6 let, natočil památnou skladbu s Monseratt Caballé, Queen měli legendární koncert za železnou oponou v Maďarsku, málem i v ČSSR. Prostě závěr filmu nezvládnutý. Nesedělo mi obsazení Freddieho, ne ani tak vzhledem, jako výškou herce.

plakát

Balón (2018) 

Zajímavý počin s mistrně vykreslenou atmosférou strachu. Každý se bál, nevěřil svému sousedovi, bál se, že ho zradí vlastní děti. V takové atmosféře se těžko hledají kladní lidé, protože kdo něco věděl a neřekl, skončil často špatně. Zajímalo by mne, zda učitelka ve škole byla dle skutečné události, nebo vymyšlená. Též mám za to, že kdyby se prcek rozkecl ve školce, on by to pravděpodobně nějaký jiný prcek řekl doma a bylo by zle. Každopádně mi ve filmu chybí rozvedení konce(klidně textem), co se stalo stasi zmetkům, učitelce, kde se usadili uprchnuvší, co rodiče, co zůstali atp.

plakát

Červený trpaslík - Země zaslíbená (2020) (epizoda) 

Celkem obrovské zklamání. Celá zápletka a děj jsou hodně slabé, přitom úvodní myšlenka nebyla zlá, ale prostě se nevytěžila. Čekal jsem i držení se dějové linie z úvodních sérií ČT, ale kocourovci jeli úplně jinou linii, žádné čepičkování apod. Místo toho série hloupých zápletek a ještě hloupějších jejich řešení.

plakát

Tři životy (2007) (TV film) 

Pohádka je taková divná, jako by při scénáři cosi pili.  [Pozor! Část zápletky] Na začátku hrdina splní erotický úkol (což by v pohádce asi leckdo nečekal), kamarádi ne, tak je tam nechá, zmizí a začne odehrávat úplně jiný děj. [Konec části zápletky] Herci nevýrazní, toporní, včele s hlavním představitelem. Opravdu hraje jen představitel poručíka. Celou pohádkou se pak line vzhledem k probíhajícímu ději naprosto nezvládnutý hudební podkres, u kterého mi i připadlo, že je ho ve filmu více, než by bylo třeba. Jestli průměrné dílo má mít tři hvězdy, tohle je sotva na dvě.

plakát

Parazit (2019) 

První hodinu výborná komedie o jedné vypečené rodině v kontextu sociálních rozdílů na které je Jižní Korea náchylná. Zajímavá zápletka i do zbytku filmu, kdy to mohlo mít zábavný duel ve stylu vypečení proti ještě vypečenějším, no místo toho se děj zvrtne do drama, které místy nedává smysl a je celkově hloupé. Původně na 5 hvězd, ale ten konec mne donutil oscilovat mezi dvěma až čtyřmi hvězdami. Nakonec čtyři hvězdy, ale teda jako emoce směrem k nižšímu hodnocení mnou cloumaly...

plakát

Šarlatán (2020) 

Od filmu jsem čekal mnohem více, místo zaměření na události či významné lidi se film rozvlekle a přehnaně věnoval homosexuálnímu vztahu. Nebýt skvělého Trojana a několika scén, tak film mířil na odpad, takhle dvě hvězdy.

plakát

Americký zabiják (2017) 

Nečekaně a zcela určitě nad mé očekávání dobrý film. Film působil uvěřitelně, měl rozumný vývoj až na úvodní scény filmu, které byly trochu přitažené za vlasy, prostě o dost lepší než bezduché vybíjené ala Bourne. Takových dobrých 75+.