Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Válečný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (73)

Případ Roubal - Epizoda 1

Případ Roubal - Epizoda 1 (2021) (epizoda)

Ve scéně v čase 42:25, která se odehrává na schodech před Vrchním soudem v Praze, je vpravo vidět část tramvaje Škoda 15T, která se začala používat až v roce 2010.

Hra špionů

Hra špionů (2020)

V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze.

Turist

Turist (2021)

V čase okolo 01:06:50 při odletu vrtulníku se ve střizích několikrát změní dva operátoři na jednoho a následně pak zpět na dva.

Turist

Turist (2021)

V čase 01:23:40 ve scéně, kdy vrtulník evakuuje „turistu“, jsou na palubě vidět oba operátoři – kulometčíci, kteří ve scéně předtím a poté leží na zemi jako zajištění přistávací plochy.

Pilot: boj o přežití

Pilot: boj o přežití (2021)

V čase 28:09, kdy jeden německý pěšák střílí na útočící letadla, je použit zrcadlově otočený záběr. Jde to poznat z toho, že voják natahuje levou rukou páku závěru na levé straně.

Sametoví vrazi

Sametoví vrazi (2005)

V celém filmu se objevují chyby, způsobené velkým časovým odstupem mezi natáčením a dobou, kdy se příběh odehrává. Ve filmu se například objeví Škoda Octavia I, která se začala vyrábět v roce 1996, Ford mondeo Mk.2, taktéž od roku 1996, tisíci koruna s Františkem Palackým, ve skutečnosti platila v té době tisíci koruna s Bedřichem Smetanou.

Monster Hunter

Monster Hunter (2020)

V čase okolo 1:00:20 se mění pozice „Diabla“ vůči převrácenému HMMWV. Když se z něj Artemis (Milla Jovovich) plazí, „Diablo“ je hned z druhé strany a dotýká se ho, v dalším stihu je ale asi 30 m daleko.

Základna

Základna (2019)

V čase 17:38, kdy probíhá jednání se stařešiny, má bezejmenný Afghánec odložit svoji zbraň. Zvedne ji ze země, chytne ji pravou rukou za pažbičku, ale v dalším střihu ji drží pravou rukou vpředu před zásobníkem.

1917

1917 (2019)

I přesto, že je film natočený „na jeden záběr“, dají najít se v něm najít chyby typické pro střih. Například v čase 00:38:03 prochází Blake (Dean-Charles Chapman) skrz pobořenou zeď zahrady. Na jedné straně zdi má na ruce tzv. psí známku, z níž vidíme jen řetízek, na druhé straně je vidět známka celá. To svědčí o tom, že scéna byla natočena po střihu, jejž umožnil pohyb kamery velice blízko zdi.

Sicario 2: Soldado

Sicario 2: Soldado (2018)

V čase 01:46:57, když Alejandro (Benicio Del Toro) přetrhává lepící pásku, kterou má spoutané ruce za zády, je vidět, jak na pravé ruce leží a zápěstí mu kouká před tělo a přitom za zády „trhá“ pásku a uvolňuje si druhou ruku.

Sicario 2: Soldado

Sicario 2: Soldado (2018)

V čase 01:04:30, kdy si na základně Matt Graver (Josh Brolin) ošetřuje zraněnou ruku, bere do ruky obvaz. V následujícím střihu ho v ruce nemá, následně ho opět v dalším záběru v ruce má a pokračuje v ošetřování.

Sicario 2: Soldado

Sicario 2: Soldado (2018)

V čase 01:03:20, když Alejandro (Benicio Del Toro) a Isabela (Isabela Moner) v Mexiku nasednou do auta a odjíždí, leží tělo muže, kterého Alejandro v předchozí scéně zastřelil u auta, zhruba 20 m daleko.

Sicario: Nájemný vrah

Sicario: Nájemný vrah (2015)

V čase okolo 00:30, kdy kolona policejních vozů projíždí uličkami poté, co jim byla změněna trasa, lze vidět kolemstojící lidi, kteří mají představovat běžný život místních obyvatel. Všichni však stojí na balkonech a u silnice, sledují projíždějící kolonu a v čase 00:30:12 je dokonce vidět za korbou nákladního vozu osoba, natáčející průjezd na mobilní telefon.

Dokonalá loupež

Dokonalá loupež (2018)

V čase okolo 2:04:00 Merrimen (Pablo Schreiber) dostřílí poslední zásobník z pistole, závěr mu zůstane zachycený na záchytu závěru, následně vyhodí prázdný zásobník a zjistí, že nemá žádný další na přebití. V dalším střihu vloží prázdný zásobník zpět do pistole, vypustí zpět závěr, tak aby zbraň vypadala nabitá a připravená ke střelbě. Toto není vzhledem ke konstrukci pistolí možné. Zbraně a zásobníky jsou konstruovány tak, aby prázdný zásobník posunul záchyt závěru, tím zablokuje závěr v zadní poloze a střelec vidí, že má prázdno. Pokud by chtěl docílit kýženého efektu, musel by nejdříve vypustit závěr a pak vložit prázdný zásobník.

Predátor: Evoluce

Predátor: Evoluce (2018)

V čase 1:13:35 vstupuje Rory (Jacob Tremblay) do lodě Predátora, aby odemkl vchodové dveře. Z vrcholku skály ho při tom pozoruje přes průhledový kolimátor jeho otec. Z následného záběru je vidět, že pohled skrz kolimátor neodpovídá realitě, protože kolimátor nemá schopnost zvětšení, nepoužívá klasický záměrný kříž a navíc ani úhel pohledu neodpovídá tomu, že pozorovatel byl nad ůrovní pozorovaného.

Terminátor: Temný osud

Terminátor: Temný osud (2019)

V čase 1:02:47, kdy je Sarah Connor (Linda Hamilton) spoutaná s rukama za zády a odváděná do samostatné cely, dojde po vyhlášení požárního poplachu k souboji na schodišti. V momentě, kdy Sarah skopne jednoho pohraničníka ze schodů, je na malý okamžik vidět, že má ruce volné. V následujícím záběru, při souboji s agentem v obleku, se navíc pravou rukou odstrčí od zdi.

Terminátor: Temný osud

Terminátor: Temný osud (2019)

V čase 14:43 v úvodu souboje v továrně vystřelí Grace (Mackenzie Davis) 13 nebo 14 ran ve velmi rychlém sledu po sobě, což je skoro 2x tolik, než se do „pumpovací“ brokovnice vejde.

Terminátor: Temný osud

Terminátor: Temný osud (2019)

V čase 24:40, kdy Sarah Connor (Linda Hamilton) vystupuje z auta, má na zádech přes levé rameno pověšenou protitankovou střelu. Po odhození brokovnice ji stahuje ze zad, nasazuje na rameno, kdy má stále popruh přes tělo, ale těsně před výstřelem je na malý okamžik vidět, že popruh přes tělo nemá. V úvodu této scény se jí navíc záhadně změní střelivo v bubnu brokovnice. V čase 24:39 je vidět střelivo s otvorem ve špičce a po čase 24:40 má střelivo špičku již plnou.

Reklama