Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Tři bratři (2014) 

Nejrozporuplnější pohádka, aneb jak jsem od 1 hvězdičky přešel na 4. Poprvé jsem pohádku nesnášel, nelíbilo se mi obsazení (včetně mé spolužačky z gymnázia v roli zlé sestry). Pak se nám narodila dcera a pohádku jsem viděl s ní poprvé, podruhé, potřetí, poxté a najednou se že Tří bratrů stala jedna z mých nejoblíbenějších porevolučních pohádek. Malá si pamatuje všechny texty, pohádka ji nakonec i mně přijde vtipná, a na i to obsazení jsem si velice oblíbil. Zvláštní to pohádka, která má fakt kouzlo.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Znovu na protest proti zdejšímu hodnocení. Asi ne každému film sedne a upřímně je vlastně trochu jednodušší, ale mně udělal radost.

plakát

Vítejte u Hartmannů (2016) 

Trochu na protest proti zdejšímu hodnocení, tedy hlavně tomu slovnímu od některých autorů. A jedna hvězdička taky za úplně poslední píseň v titulcích od Marka Forstera.

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Strašná hovadina. Vtipy slabé, scénář předvídatelný, herci podprůměrní. Ale proč jsem měl po konci filmu úsměv na rtech? Sám nevím...

plakát

Má vlast (2013) 

Příjemné, odcípající děj a krásné exteriéry. Film, který nenuceně vtáhne do prostředí Alžírska - poté se již "vezete" až do konce. Lidskost příběhu a příjemná stopáž z něho dělá film, který by bylo škoda nezhlédnout. +plus+: herci, humor, prostředí, kamera, stopáž -minus-: film není nějak dějově silný, že by člověk z kina odcházel ohromen, avšak úsměv na rtech z příjemného zážitku zůstal dlouho

plakát

Paralelní světy (2012) 

Sci-fi pohádka v nádherném kabátu, avšak dějově nepříliš výrazná a zapamatovatelná. +plus+: nápad, vizuální zpracování -minus-: plytký děj, nevýrazné postavy, nekonzistentní, nedotažené, zbytečně rychlé prostřihy, posledních 10 minut

plakát

Malý pitaval z velkého města (1982) (seriál) 

Trochu na protest proti zdejšímu hodnocení. Pod 60% tento seriál určitě není. I když mladší ročník, tak na Pitavala kouknu raději než na "akční" CSI.. +plus+: uvěřitelnost děje a a nejspíš i věrnost vyšetřování, Vlastimil Hašek, nostalgie, znělka a popravdě i celkem snaha o apolitičnost (na mě to tedy tak působí) -minus-: místy nuda

plakát

50/50 (2011) 

Nemastné, neslané, místy strojené, místy však výborné. J. Gorden-Levitt hraje celkem přesvědčivě, každopádně mě jeho výkon nenadchnul jako třeba v 500 dní se Summer. Přemýšlím, jestli je Seth Rogen ozdobou tohoto filmu nebo právě naopak. Jeho klasické hlášky jakoby stály mimo koncepci celého scénáře. Po zhlédnutí Intouchables, které mají také silný "based on" příběh, nemohu jinak než udělit hodnocení lehce nadprůměrné - chybí tomu šmrnc francouzů, pousmál jsem se jen parkrát a ani ta vážná stránka příběhu se mi nějak v mysli neuchytila. Možná jsem měl příliš velká očekávání. +plus+: pár pěkných momentů (Voldemort, "I am peeing right now", scény se spolupacienty); charisma mezi Rogenem a G-L fungovalo; kamera -minus-: Anna Kendrick (chápu, čeho scénaristi chtěli dosáhnout, ale výsledek mi nepřišel příliš dobrý); nikdo z herců podle mě nepředvedl výkon, který se bude za x let připomínat jako role s velkým R; nesourodost scén (jak scénáristicky, tak vizuálně)

plakát

Prokletý klub (2009) 

Můj nejoblíbeněší film z fotbalového prostředí. +plus+: Michael Sheen = Brian Clough, Peter Taylor = Timothy Spall - skvělé výkony, úžasná angličtina, Derby County, fotbal -minus-: pro nefanoušky fotbalu nejspíš nepříliš zajímavé téma (což se mi však těžko posuzuje), Leeds :)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Výborné! Po shlédnutí traileru jsem se bál přilišného hraní na city. A tím mě asi nejvíc Intouchables překvapili. Žadné příliš srdceryvné scény. Film je plný uvěřitelného humoru, laskavosti a lidskosti. Možná některým divákům mohou přijít mnohé scény předvídatelné, ale takový přece život někdy je - ne vždy nás musí šokovat a překvapovat nečekanými zvraty. +plus+: ústřední duo (Cluzet a Sy předvedli geniální herecké výkony); civilnost; pozitivní nálada bez přilišné kýčovitosti, -minus-: film pro někoho bez "genialních a kultovních" scén a vyjímečnosti; nekonfliktní a líbivý (je to negativum?)