Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (152)

plakát

Mutant (2006) 

Je to neuvěřitelně debilní film. Opravdu strašně moc. Plus i pochybné herecké výkony v některých částech. Ale i přesto všechno si Gwoemul pustím v budoucnu znovu a rád. Kvůli dvou důvodům především. Zaprvé je to atmosféra říčního prostředí a kanalizace, která má ohromné kouzlo. A zadruhé je to skutečnost, že jsou bitky a naháněčky s mutantem skvěle natočené a hlavně neuvěřitelně moc zábavné.

plakát

Neviditelný (2020) 

"Dont know, act crazy or sumthing like dat," takhle si představuji režii, kterou dostávala Moss během natáčení, protože je v tomhle filmu až směšně příšerná. A svedl bych to skutečně na režii, protože zbytek herců je na tom podobně. Ale otřesný herecký výkony nejsou ani zdaleka tím nejhorším na tomhle filmu. A není to ani líná a prostě odporná stock hudba (jestli tohle není stock a někdo za to skutečně dostal zaplaceno, tak to je důkaz o neexistenci Boha). Tím nejhorším je definitivně scénář, který je tak zatraceně moc plný děr, až je to... já nevím, ale tohle bolelo. A protože to je kravina pro dumb teens, tak samozřejmě nechybí hromada zbytečných a špatných jumpscarů v podobě uřvaných zvukových efektů. Ano, je jich tu mnohem míň oproti ostatním břečkám, ale pořád tu jsou a pořád jsou nesnesitelný. Zkrátka další Blumhouse.

plakát

Maus (2017) odpad!

Mám rád tyhle psychologické horůrky s dlouhými shoty, kde se moc neděje. Hodně se jich i zastávám. Ale víte, co je potřeba k tomu? 1.) Dobrá režie - zde není žádná; 2.) Funkční scénář a zajímavý příběh - ani jedno zde není; 3.) Půvabná audiovizuální stránka - zde je hudba stock a kamera... ta je.. no, až neuvěřitelně strašná (to velký kolečko na kameře tam není jen tak, nepoužívat ho není žádná stylistická nebo umělecká volba, to je pouze špatná kamera, okay?).

plakát

Psí ostrov (2018) 

Audiovizuální stránka je naprosto dokonalá a úchvatná každým coulem. Jen.. ten scénář a příběh je až moc.. pro mladší.

plakát

Temple (2017) odpad!

78 minut. To je jedna z nejmenších stopáží, kterou celovečerák může mít. A přesto je většina toho výplň. Jak? (A to ignoruji, že ta nevýplň je odpad.)

plakát

V síti (2020) 

Tož výprava, kostýmy, makeup naprosto úchvatný. Hraní holek má svoje mezery, ale s ohledem na ten psychický tlak, který musely snášet, to zvládly taky skvěle. Můj problém je: je to o hovně. Nevím, nechápu tuhle novou vlnu dokumentů, co vlastně nejsou dokumenty, nic vám neřeknou a ještě se vás snaží pomocí hudby a sound designu emočně zmanipulovat. Jako bezejmenný film, který učitel pustí dětem při informatice, když se mu nechce učit: perfektní asi. Pro starší, který s internetem vyrostli a viděli už miliardy stejných filmů a uvědomují si, že internet je dobrý sluha, ale zlý pán, to je prostě 100 minut pér. Za každou informaci, kterou mi film dal, dávám jednu hvězdičku. #ripKarel

plakát

Nenávist (2004) 

A tak se z Grudge stal průměrný horor. Oproti 2002 sice řada scén funguje líp, jako celek mnohem hůř. Hodně dobrý efekty a lepší sound design, který u týhle série je dost důležitý. Bohužel chybí ta úžasná struktura, kvůli které byl 2002 tak speciální zážitek. A scénář mírně suckuje. (ta kočka na konci :D )

plakát

Kruh (2002) 

Tož kamera je úžasná, za ni dávám dvě hvězdičky. No.. a zbytek? No... jumpscary jsou dost špatný. I v osmdesátkách by to byl neuvěřitelně klišé film. Scénář.. se jen tak tak drží přibližně do poloviny a pak přestane existovat (jako seriozně mě od trajektu začala neuvěřitelně bolet hlava, jak nic nedává smysl). Samozřejmě nechybí hodiny trapného převysvětlovávání. Některý scény spíše připomínají spíš parodii sama sebe (začátek a konec a scéna na trajektu). Sorry hoši, ale nemám v lásce blockbuster horory.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Takhle si představuji, jak si Američani představují německý romantismus.

plakát

The Nightingale (2018) 

Hromada potenciálu - žádný zpracování. Nechápu to. Scénografie je překrásná, ale kamera nudná a mechanická. Kdyby nenatočili cestu antagonistů, jejich stopování by nabralo na důležitosti a pro diváka by takové scény byly zajímavé a nápadité. Kdyby přidali více rozhodování (máme počkat, až se řeka uklidní a ztratit tak čas, nebo riskovat své životy a vybavení?), film by pak byl hlubší a rozumnější zážitek. Kdyby přidali na goru, tak by to bylo více uspokojující. Atd. Je toho moc.