Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Poprvé jsem tenhle film viděl v poměrně špatné kvalitě, ale i tak mě hodně zaujal a začal jsem chápat fenomén Quentina Tarantina. Později jsem si film znovu pustil a začal jsem ho všem okamžitě doporučovat, koupil jsem si plakát i legendární peněženku z tohoto filmu a vždy jsem byl rád když někdo poznal hlášku, kterou jsem zrovna citoval. Z toho tedy nejspíše plyne, že tohle je můj NEJOBLÍBENĚJŠÍ FILM. Vlastně nemůžu říct, že ho pouze zbožňuji, ale dokonce mi změnil život a celkový pohled na ostatní filmy. Někdo tyhle ulítlé záležitosti nechápe, ale co mi není rovno, po tom je mi hovno!

Maléry pana účetního

Maléry pana účetního (1980)

Tento film je dle mého názoru tím nejlepším ze série o účetním Fantozzim. Paolo Villaggio zde naplno využívá své herecké schopnosti. Vtipné scény, jako ujídání karbanátků a závody na kole, jsou pro mě legendami. Rovněž si i můžeme všímat, že na rozdíl od prvních dvou dílů hraje Pinu herečka Milena Vukotic, která ztvárnila roli manželky skvěle. Je dobře, že Paolo Villaggio a Neri Parenti společně natočili tento skvost.

Bláznivá střela

Bláznivá střela (1988)

Tato americká parodie se řadí do třístovky nejlepších filmů skutečně právem. Na tuhle klasiku jsem narazil poměrně dávno a stále se u ní bavím. Film obsahuje různé druhy vtípků, které následují okamžitě po sobě a divák se tedy směje v jednom kuse. Všechny tři díly z trilogie se povedly, ale tenhle první je prostě klasika. Leslie Nielsen skvěle ztvárnil postavu Franka Drebina, který je jednak odvážný, ale způsobuje řadu problémů, kvůli kterým má pak co dělat. Jednoduše je tohle komedie na jedničku.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Zprvu to vypadalo jako milá bláznivá komedie, což se Robertu Benignimu povedlo, ale zároveň stvořil nezapomenutelnou postavu milujícího otce, který ochrání svého syna před strachem z koncentračního tábora za každou cenu. Musím říct, že tak emocionální a originální film zároveň jsem už dlouho neviděl.

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974)

Terence Hill a Bud Spencer natočili společně spoustu skvělích komedií, ale já jsem zastáncem názoru, že tenhle se povedl nejvíce. Příběh dvou automobilových závodníků, kteří chtějí od nebezpečných gangsterů zpět svou buggy, způsobuje řadu komických rvaček a jiných vtipných situací. Tato komedie už se dnes jen tak nevidí a pro mě zůstane navždy tou nejlepší tohoto výtečného dua.

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Řada lidí tvrdí, že tento díl Indiana Jonese není nic extra a dost často se setkávám s názory, že temnější pojetí tohoto filmu se k této filmové sérii nehodí. Chápu, že každý má jiný vkus, ale tento díl je mým oblíbeným. Líbí se mi především jeho pestrost a prostředí, kde se odehrává. Mám na mysli úvod filmu nebo scénu s důlními vozíky. Tento film považuji, stejně jako předešlý, za klasiku.

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny (1989)

Tak tahle klasika u mě na Vánoce nesmí chybět. Díky Griswoldovým si vždy navodím tu správnou atmosféru adventu. Rozhodně můj nejoblíbenější díl série a patrně i nejlepší. Film totiž skvěle ukazuje prožití svátků obyčejné rodiny a humor čerpá z klasických stresových situací, jako je shánění dárků, pořizování stromku, příbuzenstvo,... Jednoduše parádní podívaná. Ovšem jsem zastáncem českého znění a tento snímek má celkem tři dabingové verze. Všechny tři nejsou špatné, ale jako vždy jde o to, na jakou se podíváte jako první.

Velký bazar

Velký bazar (1973)

Perfektní komedie a nejspíše nejlepší film s Les Charlots. Claude Zidi točil v té době jeden skvělý film za druhým a tenhle se mi nikdy neokouká. Každá jednotlivá scénka je zábavná a film je doslova přeplněn nápaditými vtípky.

Křidýlko nebo stehýnko

Křidýlko nebo stehýnko (1976)

Mám rád skoro všechny filmy s Louisem de Funèsem, ale tenhle u mě vítězí. Claude Zidi napsal skvělé scény, kde Louis de Funès využil své neuvěřitelné mimické schopnosti. Hlášky jsou samozřejmě také na místě. "Ale támhle je červená!..To je přece jedno." Jednoduše špičková práce.

Návštěvníci

Návštěvníci (1993)

Jedna z nejbláznivějších komedií, co znám. Sci-Fi filmy nejsou zrovna mým šálkem, ale tohle se mi prostě nikdy neokouká. Znám hlášky sice nazpaměť, ale i tak se vždycky dobře bavím. Film má jednoduše postven humor na dvou středověkých hrdinech, kteří se seznamují s moderním světem. A ano, sice je to jednoduchá zápletka, ale funguje to dokonale. Určitě můj nejoblíbenější film s Jeanem Reno. Hraje zde skvěle, stejně jako i Clavier a ostatní.