Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 698)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Naprosto zbyčteně zneužité jméno Abrahama Lincolna, které mělo této slátanině nalákat vyšší počty diváků. Již samotný název napovídá, že se jedná o šílenost, i já jsem nakonec podlehl zvědavosti a film zkouknul a konstatuji, že se jedná opravdu o šílenost, navíc velmi hloupou a zbytečnou. I typické Bekmambetovovy vizuální "perličky" popírající všechny fyzikální zákony nabraly v Abrahamu Lincolnovi rozměr trapnosti - především ve scéně s koňmi a vlakové scéně jsem nevěřícně zíral, na jak hloupý film se to dívám. Aby toho nebylo málo, scénář je nesmírně nelogický, nesoudržný a hloupě zkratkovitý a obsazení herecky slabé a nesympatické. Obyčejná béčkařina, která si škodí i tím, že se bere příliš vážně, a která mě přivádí k poznání, že jsem možná nalezl mého adepta na nejhorší film roku. Měl jsem potíž tuto hloupost dokoukat do konce! 10%

plakát

Absolventka (2009) 

Vcelku pohodový, ale bohužel kostrbatě a povrchně odvyprávěný film, který drží nad vodou sympatická Alexis Bledel.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Docela by mě zajímalo, jak by si tento film vedl, bez nesporných půvabů Brigitte Bardot, protože jen na nich je postaven. Okruh mužů, se kterými si umně a sobecky pohrává, sehrává pouze podřízenou roli, přesto film jakž takž funkční je. Skrz extrasexy Brigitte se navíc může pyšnit puncem jakéhosi, řekněme, kultu.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Na poli romantických komedií občas narazím na příjemné překvapení, a mezi ně patří také Just Like Heaven. V jádru se jedná o příběh naprosto jednoduchý a neoriginální, ale potěšila forma, která oplývá nenásilností, lehkostí, fungujícími emocemi i romantikou, které jsou především v první polovině schopně smíchány s vtipem. Příjemná dvojice Reese Witherspoon a Mark Ruffalo jen podtrhuje zážitek. Tento film je především pohodovkou a romantickou zábavou plnící svůj účel, a já si jej takto užil.

plakát

Adaptace (2002) 

Kvalitní film těžící z výborně napsaného scénáře. Scénář, potažmo film by však mohl být ještě kvalitnější nebýt poněkud za vlasy přitaženého a násilně ukončeného závěru, jakoby si nevěděli autoři rady, jak příběh ukončit. Herecké výkony jsou bezchybné a profesionální, což je další vysokou devizou snímku.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Klenot českého filmu, kultovní záležitost, ke které snad ani není co dodat. Po výtvarné stránce dokonalé, Michal Dočolomanský, Rudolf Hrušínský, Miloš Kopecký a další si své role užívají a jsou bezchybní.

plakát

A dost! (2013) 

Rozbor zajímavého trojúhelníku Gandolfini - jeho bejvalka Keener - jeho nová přítelkyně Louis-Dreyfus pohledem posledně jmenované. Stylem mi to trochu připomíná Apatowovy filmy, akorát bez vulgarit. Výborná sonda do vztahů mezi muži a ženami, o rozdílech mezi nimi, o naprostých malichernostech, které tyto vztahy komplikují, o vztazích mezi rodiči a dětmi a o tom, jak zvláštní smysl pro ironii může mít náhoda, pod jejíž vlivem může člověk udělat závažnou chybu. Je potěšující, že James Gandolfini si ve své poslední roli opět střihnul civilně příjemného sympaťáka, Catherine Keener výborně sekunduje, Julia Louis-Dreyfus na mě nepůsobila zcela sympaticky, ale to je můj problém, její průměrné herectví je však už problém její (záhadná nominace na Zlatý globus mě nepřesvědčí). 70%

plakát

Aeon Flux (2005) 

Asi největší omyl Charlize Theron při výběru role, na druhou stranu je půvabná Charlize jediným důvodem proč jsem Æon Flux vyhledal, proč se na něj dá koukat, a také výhradním důvodem pro jednu hvězdičku. Dvě, tři perličky film v žádném případě nedělají dobrým, naopak totální nenápaditost, vzduchoprázdno, nelogika a sterilita, kterou se uvedla režisérka Karyn Kusama dělají film nekompromisně špatným.

plakát

A Film About Coffee (2014) 

Káva, není jen nápoj, je to rituál, životní styl a zhmotnění požitku života. Přesně v tomto duchu názorně tato dokument až poeticky vypráví o cestě kávových zrn z plantáží (zajímavé a poučné) až po výsledný lahodný nápoj v šálku. Zajímavé, kolika rukama během své cesty kávové zrno projde, ani si v naší konzumní společnosti neuvědomujeme, kolik za tím stojí dřiny. Krásně a s respektem natočené. Po závěrečných titulcích nešlo odolat neodběhnout k mým kávovým zrnům a udělat si zase život příjemnějším.

plakát

Against the Sun (2015) 

Skromnější tematický příbuzný první poloviny Nezlomného, který se drží zavedených schémat, vyhýbá se však čemukoli inovativnímu a odsuzuje se tak pouze do role jednorázového dobrodružství, které diváka neurazí, ale nezanechá v něm ani žádné trvalejší otisky. Je to škoda!