Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené herečky (10)

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson v sobě prostě něco má, je to půvabná a sympatická mladá herečka, která mou pozornost zaujala již jako děvče v Zaříkávači koní, a už tehdy se ukázala být velmi schopnou herečkou. Když z ní navíc vyrostla velmi půvabná dáma a láska byla na světě. Svůj nesporný talent potvrdila i ve Ztraceno v překladu a své půvaby zase v Ostrově a Iron Manovi 2. Každé filmové setkání s ní je pohlazením. Nejskvělejší role: Zaříkávač koní, Ztraceno v překladu, Match Point - Hra osudu. Nejkrásnější v: Ostrov.

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly je jednou z mých klukovských lásek. Prvně jsem se s ní setkal v hudební pohádce Labyrint, a ihned jsem se do této okaté krásky zamiloval. Můj obdiv k ní se táhne dodnes a nejen pro její tajemně vzrušující krásu a půvab, ale také dokazuje, že je výbornou herečkou. Bohužel její herecký talent byl Hollywoodem objeven až na začátku nového tisíciletí a zásluhu na tom má role v Requiem za sen, která potvrdila, že jsem je v ní v žádném případě nemýlil. Nejskvělejší role: Requiem za sen, Čistá duše, Dům z písku a mlhy. Nejkrásnější v : Hledám místo.

AnnaSophia Robb

AnnaSophia Robb je pro mě největším zjevením mladé herecké generace. Tato drobná blondýnka je nejen charismatická a andělsky krásná, ale od malička předvádí velmi kvalitní a vyzrálé herecké výkony. AnnuSophii jsem objevil velmi pozdě, dlouho jsme se míjeli - v roce 2012, kdy jsem shlédl Most do země Terabithia. Hned na první pokus mi vyrazila svým výkonem dech, navíc mě dokázala rozplakat, což se jí povedlo ještě v Opravdovém životě a Surfařce, kde navíc i famózně zahrála. Má schopnost ozvláštnit kouzlem i herectvím mnoho jinak slabých filmů, ve kterých hrála (např. Útěk na Horu čarodějnic). AnněSophii velmi fandím, stal jsem se jejím velkým fanouškem a přeji ji mnoho výborných filmových příležitostí, které si zaslouží. Nejskvělejší role: Co způsobil Winn-Dixie, Most do země Terabithia, Have Dreams, Will Travel, Opravdový život, Surfařka. Nejkrásnější v: Nezapomenutelné prázdniny.

Zooey Deschanel

Zooey Deschanel mě na sebe upozornila teprve nedávno, a to díky výtečné romantické komedii 500 dní se Summer. Jejím uhrančivým pohledem, překrásnýma očima i smyslně eroticky zabarveným hlasem mě doslova omámila. Velice se mě těší její časté účinkování v kvalitních amerických nezávislých filmech, které nejednou stojí právě na jejím výkonu. O to více mě mrzí, že "komerční" Hollywood jí nabízí pouze vedlejší a nevýrazné role, kde nedokáže vyniknout. Já však doufám, že její čas teprve příjde. Nejskvělejší role: 500 dní se Summer, The Good Life, The Go-Getter. Zklamání: Princ a pruďas. Nejkrásnější v: Flakes, 500 dní se Summer.

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst je další z hereček, které vyrůstaly spolu se mnou. První setkání nastalo v Jumanji, to jsme byli oba raní puberťáci, dnes je z Kirsten velmi sympatická a krásná mladá dáma s andělskou a kamarádskou vizáží plnou kouzelného úsměvu a nepropásnu žádnou příležitost shlédnout film, ve kterém je obsazena. Typově ji možná více sedí role odlehčenějšího ražení (i když výjimky se najdou), což mi vůbec nevadí. Nejskvělejší role: Smrt panen, Elizabethtown, Melancholia. Nejkrásnější v: Spider-Man, Wimbledon.

Hailee Steinfeld

Zástupkyně nejmladší herecké generace, která již ve 14 letech nejen mě, ale celý svět, uchvátila vyspělým hereckým projevem v Opravdové kuráži. Po krátké odmlce se vrátila coby představitelka roztomilých puberťaček (např. 3 dny na zabití) a doslova mě učarovala i svým neotřelým dívčím půvabem a charismatem, přestože bych téměř mohl být jejím otcem. Prostě z ní něco vyzařuje. V Love Songu s elektrickou kytarou v ruce mě definitivně dostala. Věřím, že nám v Hollywoodu nenápadně roste krásná a navíc talentovaná herečka, které se snad dostanou kvalitní příležitosti. Nejskvělejší role: Opravdová kuráž, Love Song. Nejkrásnější v: Romeo and Juliet, 3 dny na zabití, Love Song.

Natalie Portman

Natalie Portman je další z mých klukovských lásek. Jsme prakticky stejného věku a "vyrůstali" jsme spolu od chvíle, kdy jsem ji viděl v jejím debutu Leon. Byla z toho láska na první pohled. I když fyzicky příliš nevyrostla, příroda ji ponechala spíše dívčí stavbu těla, duševně vyrostla v uznávanou a brilantní herečku. Ráda se po náročných výkonech odreagovává v nenáročných rolích, což jí nelze mít za zlé. Nejskvělejší role: Leon, Kdekoli, jen ne tady, Goyovy přízraky, Na dotek, Procitnutí v Garden State, Černá labuť. Zklamání: Thor, Hlavně nezávazně. Nejkrásnější v: Na dotek.

Madeleine Stowe

Madeleine Stowe se nikdy nepodařilo proniknout mezi hvězdy nejvyššího formátu, navíc její herecká kariéra je již pravděpodobně pomalu za zenitem. Pro mě to však bude už navždy kouzelná Cora z Posledního Mohykánu a Kathryn Reilly z 12 opic. Její nenápadný, ale kouzelný šarm a půvab mě doslova učaroval a už navždy zůstane na nejvyšších příčkách mých oblíbených hereček. Nejskvělejší role: Closet Land, Poslední Mohykán, Záblesk ve tmě, 12 opic. Nejkrásnější v : Poslední Mohykán, Pistolnice.

Brie Larson

Snad si Hollywood konečně všimne, že po Americe pobíhá zatím velmi nedoceněná kvalitní mladá herečka jménem Brie Larson. Zejména, když už její talent objevila filmová kritika a akademie. Přiznám se, že já ji objevil také poměrně pozdě, coby sympaťandu ve vedlejší roli v jinak průměrné komedii Jump Street. Díkybohu, že filmový svět není tvořen pouze velkým Hollywoodem a já narazil na nezávislé drama Short Term 12 (2013), díky kterému mi utkvěla natrvalo v paměti. Room, který ji dal možnost předvést životní výkon (ověnčený cenami), se stal potvrzením, že sympatická Brie patří do mé Top 10. Nejskvělejší role: Short Term 12, Room. Nejkrásnější v: Jump Street, Don Jon, Room, Kouzlo přítomného okamžiku.

Blake Lively

Blake Lively jsem dlouho přehlížel, raketově populární se u mě stala díky titulní roli ve Věčně mladé, ve kterém se blýskla nejen svým omamným šarmem a krásou, ale vyzrálým hereckým výkonem. Tady se přiznám, že se Blake stala i mou srdeční záležitostí a své zařazení si do topky si "vybojovala" také díky přirozenému hereckému výkonu v nezávislém filmu Elvis a Anabelle, ve kterém mě dokázala přesvědčit v roli dívky, se kterou bych já sám mile rád trávil krásné chvíle. Na Blake se ještě zaměřím a postupně propluji její filmografií. Nejskvělejší role a nejkrásnější v: Věčně mladá, Elvis a Anabelle.