Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (351)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Pokračování. Co to bylo za hru? Atreidové to mají sečtené... Volání. Rabban byl slizoun. Cizí jazyk, urážky. Paul je má zachránit, hm. Svatá voda. Pláč. Víra ve Fremeny. Ahá. „Dobrá“ voda. Paul učenec. Uznaný. Noční můry Kecy, kecy. Test. Má je vést holobrádek. Au. „Super“ narozeniny. Přežil test boxem? Gurney byl v průsmyku na červa. Prej věrnej Fremenům... Dveře. Zajímavá extrakce. Paul vedoucí? Červotaxi je super. Paul vizionář. No, hezký. Bouře. Hmm, solidní clash. Hezký to bylo.

plakát

Fantomas kontra Scotland Yard (1967) 

Zajímavý tenhle lord. Jak jinak. Walter. „Já mluvím dobře francouzsky.“ »Fifa libraña«. Godfrey měl dobrou káru. Komisař a seance. Nevěřil. Fantomas chtěl odvody. Juve bláznil a přišel o aparát. A lady je tak y kvítko. Hon. Hezky. Fandor! „Ten kůň si povídá!“ Postelová scéna. Úkol. Juve je žvanil. Ruka v kapse. Hm... Ha! Ne, opravdu to nebylo tak dobré jako předchozí díly.

plakát

Fantomas se zlobí (1965) 

Řád. Ty grimasy. A sakra. Dobrá maska. Chudák Fandor. Děcka. Zvonky. „Je nahoře, je dole.“ Juve je výbornej paranoik. Je profesor profesor? U televize - profesor. Ta ruka! Kdo byl kdo? „Má mou tvář!“ Ruka! „V naší branži je výhodnější, když vás považujou za cvoka a ne za pitomce.“ Zas hezký šperky. Ztratit se v davu je snadné. Plesk! Skvělá technomístnost. Fantověd. Hehehe. Superstroj.

plakát

Fantomas (1964) 

Hezký šperky. A hele ho. Vrahové za volantem jsou větší ohrožení než nehody? Hm... proč hledali šílence v masce? Bác. No pěkná kobka. A celkem slušná bitka... Na tu dobu... Hezký. Funés byl super komik. Hezká vdova. To byl barák. „Máš tu televizi. Abys viděl, co provádíš.“ Skvostný šperky v kufru. Spící krasavice. Na jeřábu. Hezky zdrhnul. Identikit je k ničemu. Maska. Jízda úzkou roklí byla vtipná. Fantomas... Bež držení. Pěknej manévr. „Co blázníte?“ Má to styl.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Můj tříhodinový "omyl" při hledání titulu na O2 TV. Murphy vypadal přesně jako v Anthropoidu. Křížový výslech protkaný záblesky ze života. Oppenheimer možná slyšel hudbu ale trochu jinak. Einstein, Heisenberg. Samí známí fyzici. Částice i vlny, gravitace a FBI. Co se stane hvězdám? Robert student. Atom už štěpil. No, bude to bomba. Další fyzikální sešlost. Článek. Ano, datum si svět pamatuje. Vše je prázdný prostor. Ranč. Robert měl problémy ale byl vážený. Robert projektant a manželka πča. Svět se měnil. Tvůrce Pentagonu. Laboratoř v pustině. Vlastní město a zástup vědců. Náraz, náraz, náraz... Los Alamos. Výbuch lodi. Uran, plutonium. Deuterium. Zajímavej mechanismus. „Jak dlouho jste Brit?“ Bunkr? Garáže. Lomanitz byl prostě kreten, no. Robert píchal nešťastnou komunistku, no a? No, ta důvěra... Záběr na bowl byl super. Síla atomovky je věčná, ano. A sakra. Oppenheimer má nový tým. Ah, jaderná hlavice je úžasná? Borden blouznil. Japonci Hitlera nepotřebovali. Test. Proč bral bráchu? Prodavač vědy? Ehm... Debaty co způsobí vynález. Zajímavé, děsivé. Přípravy. Počasí je nevyzpytatelné. Když se něco zvrtne, stojí to čas. Působivá ‚houba‘. Ehm... Chudák Kitty. Výroba nedává právo užití. Hirošima. Robert „hvězda“. Zastávka. Time. Výčitky. Ale sláva je opojná. Fuchsšpión. Au. Studená válka klepe na vrata. Oppenheimerovi teklo do bot (snad si koupil nové). Odposloucháván. Soudy. Čestný, bezúhonný, loajální... Agent. Robert se morálně sypal. Opus jak prase, co stál za to.

plakát

Duna (2021) 

Předlohu neznám. Viděl jsem jen původní Lynchefilm. Hakkonenové se nebojí. Výcvik. Hezká loď. Super kostýmy. Atreydé chtěli mír. Výcvikář snil a kámoš bojovník mu nevěřil. Otec Paula přecijen podpořil. Cvičení je nutnost. Zkoušku přežil. Měl být tím očekávaným vyvoleným. Zvuk dud je vždycky super. Megamechavážka. Postup proti červům vypadal jako průchod minovým polem. Aktivní ticho. O poušti se ve smlouvě nemluvilo. Hm... zajímavej pozdrav. Ty duny! Červi byli zajímavě udělaný. Paul vizionář. Imperiální planeta měla divný jednotky. A sakra. Nečekané. Dobrej Hlas. Co má bejt ta neustálá Paulova „vize“? Dobrej voják. Paule... Hezky si je vzal červ. Bylo mi líto mechavážky. Boj. A karavana šla dál.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Kniha. Asterix bio. Římani lítaj furt skvěle. Zase se řešila čerstvost ryb. Posel. „Moc krásná dívka. Jmenuje se Fui.“ Tak proto má Asterixova helma křídla! Maliki připomínal Honzu Dědka. Naban Chim. Au. Majestatix nic moc teda (A jeho dabing v podání Jakuba Koháka je tragickej). V Římě má Kleopatra chlapa a César chce Čínu. Ty vousy! „Tři a ždímej!“ To bylo dobrý, jako fakt. Antivirus je v Miláně a nečte holuby? Točena. Lektvar pobavil. „Nezačínejte mě šidit na kuličkách, přidá mi to dny ve vězení.“ Čínský souboje bez lekvaru pěkný. Obelixův pád do kotle konečně objasněn. Calupus! Vyvolávači! „Mám z toho husinu!“ Antivirus vede! Caesar je nemastnej. Princezna v pátrání. Tak Obelix obalen, ahá. „Jakto, že to nevim?“ „Nedostal jsi papyrus? Nedali tě do skupiny?“ Řežba po čínsku. Billboard. Kde bral ty zvířata? Vibrující sms-holub pobavil. Tak princezna je opičí... Obelix se po facce nehnul. Caesar Čínský. Buzik. Ujfaluši to rozsek. Střídání. Hezkej clash. Jak legendární Císařská armáda z dávných kronik. Bratranec Remix. Úděsnej konec s leteckou vsuvkou. Jinak mě to bavilo.

plakát

Husiti (2013) 

Malování příliš dětinské. Václav... Mlhoš v Praze. Čeněk byl slizoun a super plánovač. Hus filosof... Odborníci na slovo. nevím, jestli o pravdě rapující Hus je to pravé. Zikmund byl dobrej. Kostnický konc...il. Zbraně oběma stranám – chytré. „Záboji, podejte mi pero!“ Podplatit se dá každej. Chudák Hus. Čeněk v problémech.  „Nahlédneme dna!“ Země historie – proboha. No jo, novinářský hyeny. Prostý lid je ovladatelný – a děcka obzvlášť. Deficit není cit. Jaký Leonard? Bratr Žižka. „Díval ses?“ „Ne, slyšel jsem.“ Prokop Holý!

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

“And we have Google.” Pradlena s dcérou zralou na léčení. Šťastné šaty. Ty vole, slušnej matroš. „Mentální scan ukončen.“ Ne, u mě teprv začal. Zelenej knoflík. Jinej vesmír, no potěš Maa. “Trust noone.” Borec s ledvinkou. Jobu, kdo? Zelenej vesmír, fúúú. Mezihvězdné skoky. “Counter with something agile.” Chyba. Říct někomu “I love you” jenom pro to, aby po vás přestal jít je fakt ‚terno'. Kung-fu není pouze jedno. Další světy učí – aha. Takže mladice nezvládla výcvik a převzala multiversum. Hvězda. Hm – pecka. Párky! “You´re living your worst you.” Neúspěch je úspěch v jiném světě. Racacoon. Není nad to, ohnat se cedulí. Točenej pes! Bojový scény byly super. Eh? Divný. Baseballka s očima! Svět bez podmínek pro život, super rozhovor. Waymond citlivka. Oko z pálky bylo cool. Ty oči! Ne vždycky výjde to, co chcem. Bitka napříč multivesmírem. Matka chtěla bejt s dcerou, no to je normální. Hezký to bylo.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Jéje Spectre prsten. Zajímavý. A Vesper je stále živá. Hezky kulometný auto. Titulky vždy překvapí. “Swallow it.” Nějaký svinstvo. Fíha! Fiennes jako M je bezvadnej. Bondova koupelna byla prima. Noomi, no... Další 00? A kdo je teda Bond? Hezkej sklep. Rtěnka! Výkvět organizovaného zločinu se bavil. Co to bylo? Docela slušný střelecký závody. Na lodi bylo trochu těsno. Jáj! Hezkej Aston Martin. “Double 0...7?” Nabroušenej Bond. To není dobrý. No, potěš... Q byl velmi „čilý“. Disk na delší dobu. Nazdar Rami. Tady seš fakt extrahnus. A hele – bioroboti. Selektivní útoky, nó, pěkný. Obručev bude taky pěkná svině. Co upustila blondýna? Podivné setkání v chodbě. Blofeld moc nepomoh. Kdo je Madeleine? Blofeld vyhodil hrob Vesper, dobrá. Honička do džungle. Letadlo? Q-DAR – Q se nezdá... Hezky hnusná zahrada. Krásnej „kluzák“-ponorka. Zajímavá továrna. Odeslal Swannovou a měl klid na práci. Hezky hodinky. V továrně bylo veselo. Daniel labutí.