Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Joker

Joker (2019)

Snaha o další filmové zpracování slavné komiksové postavy Jokera. Viděli jsme mnoho verzí ale tato jde zase naprosto jiným směrem. Ve filmu je vyobrazen vznik samotného charakteru a psychologické poruchy které k tomu s okolním prostředím a osudem postavy vedly. Město samotné je ztvárněno temně a prohnile, což krásně podtrhává kontext celé hlavní postavy. Také bych chtěl pochválit práci lidí kteří vytvářeli upoutávky k filmu protože byly poutavé a diváka nabudily ale přitom mu naprosto nic o filmovém ději neprozradily. Takže byly chvíle filmu kdy jsem byl naprosto překvapen vývojem děje protože jsem něco takového neočekával. Hlavní protagonista Joaquin Phoenix má očekávání nezklamal a odehrál svou roli jak nejlépe šlo. Jeho procítěnost hlasu v některých chvílích byla naprosto dech beroucí. Celý film měl pro mě spád a nebyla chvíle kdybych se nudil. Za mě film odnáší nejvyšší pochvaly protože už teď patří mezi mé oblíbené filmy. Jako poslední bych chtěl zmínit že se mi líbila surová brutalita a snaha scény necenzurovat. I když to nebylo plánováno, doufám že bude natočeno pokračování.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jednoznačně nemohu zapomenout na tento snímek vycházející z povídky Stephana Kinga. Za mě jednoznačně zatím nejlepší film který jsem viděl. Celé zpracování 142 minutového díla je prostě vrchol kvalitní kinematografie. Prostředí dané doby a věznice do které je příběh zasazen je naprosto dokonalá. Hlavní postavy odvedly neskutečnou práci a jejich výměna za jiné je nyní naprosto nemyslitelná. Celý film podtrhává krásná hudba ze které mi nejvíce v hlavě utkvěla scéna kdy přijíždí do věznice hlavní protagonista Andy. Ve filmu je tak krásně a poutavě ukázána beznaděj lidí, s doživotními tresty, které je dostaly neprávem a nebo i když svůj charakter změnily k lepšímu, z věznice se nemohou nikdy dostat. Film vás určitě obohatí jak filmově tak na duši takže za mě nejvyšší možné hodnocení.

Počátek

Počátek (2010)

Začnu trochu netradičně a to od hudby, protože jsem doposud neviděl film který by nebyl dobrý když v něm hudbu dělal Hans Zimmer. Tento německý skladatel dokáže vytvořit naprosto krásnou vážnou hudbu do každé situace. Jak poklidnou k zamyšlení tak i akční a dynamickou. Scénárista Christopher Nolan scénář tohoto filmu vytvářel mnoho let a mezitím sbíral zkušenosti a vytvářel stále lepší kinematografii jako trilogii Batmana. Takže nakonec z grafitu vznikl vybroušený diamant kterým je tento film. V čele s Leonardem Dicapriem a dalšími kvalitními herci vytvořil dokonalou sestavu hodnou pláten. Je neskutečné kolik myšlenek ve filmu je takže ve vás určitě něco zanechá. Další věc kterou je nutno zmínit je šílená scéna boje za stavu nulové gravitace na hotelu. Protože jen pro tuhle scénu byla vytvořená speciální otočná chodba hotelu ve které se to živě bez pomocí speciálních efektů natáčelo. Za mě naprosto dokonalý snímek a zasluhuje hodnocení pět hvězd.