Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 321)

plakát

Tunel Omega (1982) (seriál) 

O tomhle jsem neměl vůbec ponětí, že se tohle natočilo a jen žasnu co všechno u nás za minulého režimu vzniklo. Opravdu zajímavé sci-fi o čtveřici jeskynářů, který jsou povoláni k zásahu, ale ve skutečnosti je osloví jiná civilizace a chce je odvézt na jinou planetu. Ale otázka je jestli s tím budou souhlasit. Nejlepší postava je mimozemšťan Bořivoj Navrátil, tomu takové role sedí.

plakát

Drápy (2017) (seriál) 

Seriál co mě chytnul a nepustil dokud jsem to během pěti dnů ne dokoukal. To je typ seriálu co mám rád drsné prostředí a zároveň černý humor, ale poměrně decentní. Spojit nehtový salón s praním peněz pro mafii byl dobrý tah. Pět různých ženských, které musí dělat co se dá, aby vytřískali maximum a nebát se ušpinit si ruce. Hlavní představitelka Desna co má kozy stejně velký jako její zadek, je tvrdá šéfka a zároveň i nucená mafiánka , která musí řešit jeden problém za druhým. Postava hlavního padoucha " Strejdotáty"  je naprosto skvělé zahraná, neskutečný psychouš a zároveň bisexuál. Na seriálu oceňuji způsob vyprávění jak vždy přijde nečekaná rána a oni to relativně s klidem řeší. Všechny postavy jsou dobře obsažené. Viz třeba Polo židovský doktor, ten je správně ujetý. Neskutečně krásná je Virginie té to strašně sluší a krásně se na ní kouká. Jsem rád že seriál řádně zakončili,sice ten konec je poněkud přehnaný,ale vzhledem k tomu že je to částečně i komediální seriál se to nechá pochopit. U nás je tohle poměrně neznámé což je škoda. Ps- na nervy mě lezl ten autistický bratr, ale nechalo se na něj zvyknout.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Určitě nejlepší díl série, akce střídá akci a nepřítel je umělá inteligence, které se nedá jen tak zbavit. Děj je poprvé rozdělen do dvou částí . Postav je tu docela dost a každý chce klíč k vládě nad světem. Scéna ve vlaku byla velice pěkná a plná napětí a to že už tu scéna ve vlaku dřív byla vůbec nevadí. Tom stárne a někdy je to docela vidět, ale to je docela fajn. Už se těším až se budou dostávat do ponorky.

plakát

Kluk spolkne vesmír (2024) (seriál) 

Dobrý retro seriál pohledem kluka co žije na pokraji společnosti s rodinou co jede v drogách. Hlavně matka je závislá a otčím je prodává. Přesto rodina tak nějak drží při sobě do momentu kdy je přepadnou  a vše se změní. A rodina se rozpadá, ale kluk se snaží tomu přijít na kloub co se stalo a kde je otčím. Trvá to řadu let než se vše vyřeší. Celé je to takové zvláštně pojaté, kdy nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůř, ale zároveň i líp. Líbí se mě jak jsou schopni přijímat rány osudu a přesto jít dál. Ten retro styl tomu dodal tu pravou atmosféru. A hlavně do toho necpali tu genderovou vyváženost.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Kdo viděl původní 30 let starý film Přežít toho film nemá čím překvapit, tohle je jen znova to samé natočené. Ale v žádném případě to není špatně právě naopak. Původně jsem chtěl dát za čtyři, ale ten moment kdy se setkají s domorodcem  a až do samotného konce je film neskutečně sugestivní a opravdu vás mrazí jak silné to je. Oproti Přežít kdy film končí příletem vrtulníku k vraku letadla, tak tady to jde dál ukazují záchranu i následnou péči v nemocnici kdy vidíme v jak strašném stavu jsou. Silný film.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Dostal jsem přesně to co jsem očekával. Akce střídá akce. Nádherné efekty, mořský svět nabízí nekonečné možnosti provedení a realizace. Upozadění Amber jsem se docela bál, ale tak hrozné to nebylo. Spojení bratrů bylo fajn a pěkně a vtipně se doplňují. Škoda že nechtějí pokračovat dát, takhle série má pořád co nabídnout a přitom nenudit.

plakát

Lucy (2014) 

Akční podívaná, která se změní ve sci-fi. Droga co vám umožní využít kapacitu mozku na maximum a díky tomu, je člověk všeho schopný. Zajímavá myšlenka i provedení, jak asi by mohlo vypadat myšlení, když člověk ví vše.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Přesně takové filmy mám rád. Svět se začíná hroutit a nikdo neví nic. Nefunguje internet, televize či telefon. A ten pocit když nevíš co se děje a jen se to zhoršuje. Zvířata se přestávají bát, auta sama jezdí, otravná zvuková vlna. A za vše může jak jinak vládní experiment. Napětí by se dalo celým filmem jen krájet. A nejlepší je že se vlastně nic nedozvíme jen útržky a můžeme spekulovat co a jak. A přesně takhle by měl film vypadat, aby diváka vtáhl do děje a nechal ho pak přemýšlet. Nemusí to být jedna akce za druhou, ale naopak ponuré drama.

plakát

Red Notice (2021) 

Vynikající podívaná, spousta akce a humoru, skvělý herci co víc si přát. Prostě akční dobrodružná podívaná. Tady bylo skvělý že se nedalo nikomu nic věřit, všichni se neustále snaží jeden druhého podvést a přechytračit. Jen víc takových filmů.

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Po necelém roce jsem to celé dokoukal a hlavně jsem si to dávkoval, abych si to hned ne vyčerpal. Celý seriál si drží svoji laťku hodně vysoko a nabízí všemožné šílené situace, kdy se opravdu smějete a nestačí se divit kde na ty věci přijdou. Do toho jsou tam dramatické věci, ale kombinuje se to dobře. Poslední série mě trochu zklamala už to nebylo ono a všichni se rázem stěhují a přitom se to pořádně ani nevyřeší jak se teda všichni rozhodnou. Frank je neskutečná postava a je s podivem že všechno dokázal ustát, ale ta jeho demence už byla moc. Škoda že už se tam víc neukázala Fiona. Za mě už tam bylo čím dál víc homosexuality a to mě nebaví.