Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (97)

plakát

Zelená zóna (2010) 

Super! Filmy z Iraku maji stavu a o tomhle to plati obzvlast. Matt Damon tu hraje svou typickou 'Bournovskou' postavu a to mu samozrejme zcela sedi. Film ma spad, akcni nadsence zaujmou bojove sceny, ty, kteri spise ocenuji napeti zase ryze detektivni zapletka. Ackoliv je film celkem predvidatelny, kupodivu to nevadi, protoze v zajmu vas udrzi hlavne ta cesta k rozuzleni. Moc jsem se bavil a vrele doporucuju!

plakát

Přenašeči (2009) 

Ale jo! Dej ma celkem spad a nenudi to. Pribeh je zajimavy a v tom neprebernem chaosu podobne motivovanych zombie/infekcnich filmu je to osvezujici zmena. Dalsim velice potesujicim faktem je jak logicky lide jednaji. Dobry film.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Nejak to na me nefungovalo. 'Prekvapive' rozuzleni mi prislo spise tuctove a konec me nejak nebetycne znudil.

plakát

Legie (2010) 

Ach jak me to mrzi. Tole skvele tema si zaslouzilo vic. Sel jsem do toho s tim, ze to nebude asi zadny pametihodny film, ale tohle jsem necekal. Prvni pulka jeste budiz. Nezavadny rozjezd pro potencionalni solidni akci. Ta ale bohuzel nedorazila. Od momentu narozeni ditete - WTF 1: pupecni snura neni u Vyvolenych asi nutna btw - to slo vsechno ke dnu. A to rychle. Nikdy mi nelogicke filmy tolik nevadily, ale tohle bylo moc. Zenska popadne dite s tim, ze jim ho da a oni odejdou. To se pri vyhubeni asi ocekavat neda. U holicky s pytlem na hlave, ktera mlati do auta, jsem se smal uz nahlas, a kdyz se ten multifunkcni palcat roztocil, to uz jsem smichy pustil i slzu. A zaver se mi ani komentovat nechce. To uz bylo kopani do mrtvoly. Skoda, velka skoda.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Pet je malo, ja chci dat sest! Kaslu na to, ze je to prvoplanovy. Je to vtipny, je to akcni a je to zabavny! Prvni film po mnoha letech, ktery me vytahnul z unavy a nedovolil mi usnout! A nenudil jsem se ani minutu. I don't want to be Rambo anymore. Now I want to be Charlie Wax!

plakát

Toy Story 2: Příběh hraček (1999) 

Dvojka za jedničkou v ničem neztrácí dech. Výborný oddechový film. Nejlepší animovaná série všech dob. Už se nemůžu dočkat trojky.

plakát

Toy Story: Příběh hraček (1995) 

Nejlepší animák všech dob. Kdysi už jsem ho určitě viděl, nebo si to alespoň myslím. Nicméně zábava je to ohromná. Originální mluva hraček je abnormálně povedená a celá zápletka je krásně střeštěná, ale přesně tím způsobem, který budí ten správný smích.

plakát

Cesta (2009) 

Z pocatku jsem si liboval. Post-Apo filmy mi byly vzdycky hodne blizke a i na toho Vigga jsem nikdy nedal dopustit. Bohuzel z pocatku realne a uveritelne chovani a zmatek prezivsich se postupem casu prerodi v iracionalni brecku. Pri nekterych scenach jsem jen nevericne kroutil hlavou a otazka 'Proc?' se zacala objevovat az prilis casto. Divne strihy me nutily premyslet, jestli jsem prave v retrospektive nebo v soucasne lince a to me docela nebavilo. A konec mi to dobil uplne. To co bylo puvodne asi zamysleno jako prekvapive rozuzleni mi prislo tak k smichu, jako uz dlouho nic. Osobne velke zklamani a zcela nevytezeny namet.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Od zacatku me to vcuclo a ja ani nedychal. Atmosferou mi to hrozne pripomnelo 12 rozhnevanych muzu. Ale tusim ze diky nametu jsem byl fascinovan jeste mnohem vice. Kazda dalsi otazka ve mne vyvolavala desitky dalsich, na ktere bych rad dostal odpovedi. I bez primych dukazu si myslim, ze bych mu asi uveril. Ta nejistota celemu pribehu dodava neskutecny drive. Jedine, co me skutecne a velice mrzi je zaver. Ocenil bych prenechat tu nejistotu a nikdy ji neobjasnit. Abych si pri zaverecnych titulkach rikal: "Ne, ne, ted to nesmi skoncit, sakra, jak to teda bylo?" Pak by se pro me tento film stal skutecne nezapomenutelnym. Presne jak to bylo v zaveru 'Svet podle Prota'. Presto ale vytecna podivana. Maximum z minima.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Tak jsem si prošel několik místních negativních hodnocení a opět mi čtení vykouzlilo úsměv na tváři. Jak mi jsme to ale filmem vzdělaný národ! Kritizujeme výkony herců, kvalitu ztvárněného Londýna a dokonce i samotnou literární předlohu. Přesně dokážeme prohlédnout každou chybu scénáře, kamery i režiséra. Hodíme úspěch filmu na 'dementní' publikum, které se prý podobá stádu ovcí a přijímá co se mu nabízí. Hudbu přirovnáme k westernu a rozjedeme si teorie o jejím skutečném původu. Nakonec vše jemně doťukneme dodatkem o špatně zvoleném počasí a poplácáme se po zádech, jak jsme to nakrásně vymysleli! :-) Nebo spíše opsali z recenzí, Odvážných palců a komentářů výše postavených uživatelů? :-) Buď jak buď, všechno se to směšně opakuje. Skutečně nechápu, co koho vede dát takovému filmu jednu nebo dvě hvězdy. Jaká hluboce zakořeněná nenávist musí vzkvétat v útrobách těchto jedinců? Jsem průměrný divák, neznalý filmařského umění, lehce nadchnutelný a nenáročný. Nepotřebuji v každém okamžiku filmu srát Maggi v kostkách z přemýšlení, jak to autor myslel a už vůbec si to nechávat na druhé kouknutí. Proč bych to dělal? Film má spád, Downey hraje tak, jak to máme všichni rádi (či nesnášíme, jak je vidět) a celé je to zabalené v hezky vytvořené atmosféře. Užíval jsem si ty momenty logických vysvětlení, které byly mnohem uvěřitelnější, než třeba v Lovcích pokladů, kde je Cage kouzlí ze vzduchu, a u Holmese je tak nějak očekávám. A rozhodně si kvůli tomu nepřipadám hloupější a nižší, jak je mi v některých komentářích vysvětlováno. Film mě bavil a rád se na něj podívám znovu. Ne abych se trápil nezodpovězenými hádankami, které asi mnozí očekávali, ale abych vypnul a zrelaxoval u přímého nenáročného filmu. A za to je třeba zatleskat. Komentování/opisování zdar!