Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Deník princezny (2001) 

Nezávazná ptákovinka pro mladší teenagery, které to ovšem nebaví, protože je v tom málo fekálií a ty ostatní už tuplem ne, protože je to opravdu blbost. Začátek byl ještě celkem vtipný a zábavný, ale konec celý dojem příjemné komedie zkazil - byl strašně rozvleklý a rádoby dojemný. Herecké výkony mizerné a amatérské a dialogy značně hraničící s trapností. Ale aspoň, že se maj děti (dívky 8-11 let) na co koukat a snad se jim to i líbí. Jenom na závěr zpráva pro plagjoklase: podle toho popisu, co říkáš jsi viděl těch nejhorších deset minut celého filmu (to jen tak mimochodem), ale podle pouhých 10 minut nemůžeš IMHO nic soudit.

plakát

Diamanty jsou věčné (1971) 

Opět další povedený bond, který opět srší vtipem a poradí si v každé situaci. Stále je to ještě ten Bond, který dělá kousky, kterým by se tak nějak dalo (v mírném bezvědomí) uvěřit. Jinak je to značně slabší díl, který nevyniká tolik jako například Goldfinger, - lepší 3*.

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Z hlediska bondovek to není zrovna skvost, ale jinak se jedná o vcelku povedený akční film, který udělá uspokojí i nezarytého bondovského fanouška (nebo spíš hlavně jeho). Chlapi si můžou ještě přidat hvědičku za Halle Berry.

plakát

Dohola (2001) 

Celkově spíš tak 3/4*. Velice zajímavá a zároveň romantická komedie se skvělým obsazením. Rozhodně zajímavé byly různorodé účesy a jejich rozmanité barvy nebo všemožné styly různých kadeřnických salónů. Nikdy bych netušila, že lze natočit tak dobrý film o česání vlasů.

plakát

Do nitra Planety opic (1970) 

Pokračování Planety opic sice nemám ráda, ale tohle jsem ještě jakžtakž překousla. Dalo se na to koukat, občas to bylo trošku napínavé a hlavně to neni takový průšvih jako další díly, která jsem samou nudou ani nedokoukala. Celá komerce kolem Planety opic měla skončit hned u prvního dílu, protože ty ostatní jsou nudné a nesmyslné slátaniny, které navíc kazí pověst jedničce. Alespoň, že tu ještě pořád hrál Charlton Heston, který film hodně zachraňuje.

plakát

Dvě dámy při těle (1997) (pořad) 

Opravdu velice příjemný pořad o vaření, který zaujme i mě - naprosté kuchařské pako. Průvodkyně pořadem a kuchařky zároveň jsou neskutečně příjemné ženy, které by i o vejci dokázaly rozprávět dlouze a s humorem. Tam, kde se v běžných kuchařských pořadech používají okoukané hlášky jako "Teď přidáme žloutky....... tááááák...", rozpovídají se dámy o tom, jak si bílky samozřejmě nechají, aby si udělaly pleťovou masku a na slavnost byly krásné. Každá jiná žena jejich rozměrů by se dokázala urazit při jakékoli narážce na její šířku, ale tyto dvě se svými proporcemi dokáží chlubit a samy si ze sebe udělají legraci. Asi jediné vaření, které mne opravdu baví.

plakát

Elfen Lied (2004) (seriál) 

Nádherný seriál, u kterého mi ale něco chybělo... nedokážu vyjádřit přesně co, ale nějakých 10 dílů jsem nemohla pochopit, proč má tak vysoké hodnocení. Příběh není špatný nebo nudný - a to ani chvilku, každý díl skončil, než jsem si vůbec stihla uvědomit, jak dlouho u něj sedím, ale občas mi přišlo, že by se z toho dalo vyždímat víc. No posledních pár dílů mě ale tak dorazilo, že jsem nakonec i já nechala proniknout Elfen Lied do svého srdce. Takže, hoši, já jsem se narozdíl od vás nezamilovala... do Elfen Lied, ale můžu říct, že jsem se s ním celkem pěkně spřátelila ;).

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Film, který mám od malička ráda, ale nikdy jsem ho nepovažovala za skvělý. E.T. je rozhodně roztomilý a příběh je také velice milý, ale vždycky se na to musím koukat správně naladěná. Něco mi na tom zkrátka přijde divného nebo nudného, co mě při výběru vždy odradí, ale když už se na to jednou začnu koukat, rozhodně mě to zaujme.

plakát

Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) 

Vskutku hezký pokus o smíchání animovaného světa s realitou. Jako malá jsem měla tento film moc ráda a po letech se změnilo jen to, že už nejsem moc na animované Disneyovské figurky, takže tohle trochu upadá, ale přesto to byl moc oblíbený film, takže to pod 3* dostat nemůže.

plakát

Fanfán Tulipán (2003) 

Opravdu hodně nepovedený remake klasické dobrodružné komedie z 50. let, která je i pro mě, jako mladší generaci hodně povedená, takže téměř žádnou opravu nepotřebovala. No dobře, tak to nebylo nijak extrémně dokonalé, ale tenhle film není už vůbec. Původní Fanfán Tulipán je už klasický snímek a u těch zrovna nejsem pro jakékoli přetáčení, dobarvování nebo renovaci (i když by to mohlo dopadnout zajímavě) natož pro remake. Gérard Philipe je jediný Fanfán Tulipán, ten pravý, orignální a žádný jiný herec ho jen tak nepřekoná. Vincent Perez je strašně křečovitý, připravuje postavu o typické hlášky a občas je zas moc dokonalý. O katastrofě jménem Penélope raději nemluvě - tyhle dokonalý krasotinky ani nemusim. Snímek ztratil veškeré kouzlo původního filmu a stává se tak další komerční napodobeninou.