Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Život pod vodou (2004) 

Jestli můžu o nějakém filmu říct, že je milionkrát lepší, než jsem očekávala, pak je to tenhle. Bill Murray si zasloužil mé uznání a stejně tak i režisér Wes Anderson. Myslím, že tohle není ani film o moři, vodě a podmořských živočiších, jak se na začátku zdá, je to fantastický film o lidských vztazích o přátelství a lásce lidí, kteří jsou trochu jiní než ti ostatní, mají jiné záliby. Jako by to IMHO mělo v každém 5* filmu být, střídají se zde veselé, ale i smutné, dojemné scény. Neopomenutelná je perfektní hudba. Můj oblíbený David Bowie v portugalštině ve výborném podání Seu Jorgeho. Tenhle film na mě zapůsobil a myslím, že dost dobře nedokážu říct čím. Občas možná byly nějaké ty výhrady, ale do druhého dne se vytratily a zůstaly jen ty krásné zážitky a vzpomínky na film, na který nikdy nezapomenu. Je to jedinečný zážitek, ale hodně záleží na člověku, který se na něj dívá.

plakát

2046 (2004) 

V tomhle filmu je rozhodně potřeba nezaobývat se tolik dějem nebo naopak se jím zaobírat až moc a plně se soustředit na každé slovo. Když jsem na to šla do kina, netušila jsem, že mě čeká taková kvalitní romantika. Celý film byl neuvěřitelně zamilovaný a přitom tak skutečný. Navíc je vše dochuceno vynikající hudbou, od milostných smyčců po operu, která brilantně doplňuje celý snímek. Nejsou zde ale jen skvělé scény a fantastická hudba, ale i dokonalá kamera. To je právě vidět na dokonalém záběru, kdy kamera snímá nohy hoteliérovy dcery, která přešlapuje po pokoji. Něco tak nádherného by snad jiná země nedokázala natočit!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Opět perfektní David Suchet, který tentokrát řeší starý případ. Byla to vlastně normální poirotovská detektivka, ale přesto něčím odlišná a to tím, že zde obhajovali mrtvou osobu. Celkově velice povedený Poirot, který patří mezi mé oblíbené.

plakát

Baba na zabití (2003) 

Naprosto průměrná komedie, která je ale pořád o trochu lepší, než jiný Stillerův počin - Riskni to s Polly. Tahle komedie má aspoň nějaký ten děj, člověk se u toho tolik nenudí a občas se i zasměje, ale očekávala jsem od toho poměrně víc. Navíc mě ta babka fakt hodně s*ala i když mně osobně vlastně nic neudělala. Chvílema mi to přišlo trochu jako Sám doma pro starší publikum - rozházený a rozbouraný barák a výsledek žádný. Navíc si mohli tvůrci odpustit "vtípky" založené na zvracení a podobných nechutnostech. Drew byla vcelku dobrá a Ben (jako vždy) průměrný, celý film ale byl takový až moc obyčejný.

plakát

Fanfán Tulipán (2003) 

Opravdu hodně nepovedený remake klasické dobrodružné komedie z 50. let, která je i pro mě, jako mladší generaci hodně povedená, takže téměř žádnou opravu nepotřebovala. No dobře, tak to nebylo nijak extrémně dokonalé, ale tenhle film není už vůbec. Původní Fanfán Tulipán je už klasický snímek a u těch zrovna nejsem pro jakékoli přetáčení, dobarvování nebo renovaci (i když by to mohlo dopadnout zajímavě) natož pro remake. Gérard Philipe je jediný Fanfán Tulipán, ten pravý, orignální a žádný jiný herec ho jen tak nepřekoná. Vincent Perez je strašně křečovitý, připravuje postavu o typické hlášky a občas je zas moc dokonalý. O katastrofě jménem Penélope raději nemluvě - tyhle dokonalý krasotinky ani nemusim. Snímek ztratil veškeré kouzlo původního filmu a stává se tak další komerční napodobeninou.

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Krásná tragická komedie. Doba, ve které se odehrává, je mi docela vzdálená (nebyla jsem ještě na světě), ale i tak se mi to velice líbilo. Bylo to takové... jiné. A to s jako péčí se stará Alex o matku je moc dojemné. Zároveň i obsazení je brilantní.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Po prvním zhlédnutí jsem byla na pochybách. Napodruhé už jsem ale neodolala. Všem rybičkám uděluju pět hvězdiček.

plakát

Johnny English (2003) 

Bavila jsem se a to je, myslím, u filmu tohoto typu hlavní.

plakát

Kašlu na lásku (2003) 

Opravdu povedená romantická komedie, která se od těch jiných "běžných" romancí výrazně liší. Už jen tím, že se představitelé snaží držet city pod bodem nula a tím, že je zasazená do minulosti. McGregor i Zellweger zde měli opravdu hezké role, které se jim samozřejmě povedly. Stejně tak vedlejší role byly opravdu vydařené. Jen to občas postrádalo akčnost a zábavu a když na mě Barbara vychrlila, celou pravdu, byla jsem docela zmatená, ale naštěstí ne tolik, že bych to nepochopila.

plakát

Klokan Jack (2003) 

Nudné, trapné, nevtipné, neuvěřitelně špatné herecké výkony, bez nápadu, žádné dobrodružství, téměř žádný děj, žádná myšlenka a zmiňovaný klokan se na obrazovce skoro neobjeví. Smutné...