Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života (2003) 

Určitě na druhém díle víc zapracovali scénáristé. Nemám už pocit, že se koukám, jak někdo jiný hraje počítačovou hru. Bohužel i přes zlepšení děje je to chvílema pořád stejná nuda. Akční scény jsou opět super a Angelina je zvládá na jedničku, ale její ladné křivky jako holka (bohužel) neocením. A kromě křivek a akce není na Angelině téměř nic ke koukání. Oproti první Lara Croft: Tomb Raider kvalita rozhodně stoupla, ale pořád to není ono. Možná se někdy kolem devátého dílu dočkáme perfektního filmu.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Podle mě je to hodně povedený film a to jak po stránce dějové, tak vizuální. Navíc herecký koncert Russella Crowea a Paula Bettanyho by měl být dalším důvodem, proč to hodnotit lépe.

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Docela povedená česká komedie, která ovšem často postrádá spád. Tomáš Hanák je opravdu dobrý, ale s dějem holt nic neudělá. Jinak jsou to trochu lepší 3*.

plakát

Mezi námi děvčaty (2003) 

Očekávala jsem další "obyčejnou" komedii, kterými nás ročně hojně zasypávají američani, ale kupodivu to tak není. Jedná se o velice svěží a zábavnou inteligentní komedii, kde se mi obvzlášť zamlouvala mladá Lindsay Lohan, která je (podle mého nestranného dívčího názoru) hezká a ještě talentovaná.

plakát

Nesnesitelná krutost (2003) 

Podle mého skromného názoru je to jedna velká nuda s vynikajícím obsazením. Clooney je hrozně charismatický, to uznávám (je na něho také pěkný pohled), Catherine je pěkná a taky se na ní dá dívat, ale celkově film vyzní nudně, fádně a obyčejně. Co se týče humoru, tak ten jsem zde také nějak nenacházela... jen pár takových těch vtípků, co vás uvnitř donutí se zasmát, ale okolí to vůbec nepozná. Škoda, čekala jsem opravdu víc.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Vyjímka, potvrzující pravidlo. Nečekala jsem, že o sexu se dá natočit krásný film bez vulgarismů a tisíců odporných scén. Tento příběh o několika lidech a jejich sexuálním životě mě natolik upoutal, že jsem zejména hlavní dvojici (Olinka - Standa) usilovně fandila, aby to už konečně vyšlo. Absence barev dodá filmu trochu víc na uměleckém vzhledu, což vůbec nevadí, ba naopak. Bylo by hezké, kdyby si tvůrci vvzali z takového filmu příklad a napříště nás oprostili od prcičkovitých teenagerských sračiček, jakými jsou naše kina zahlcena. Je mi jasné, že se tak nestane, když práve takové braky mají největší návštěvnost (není se čemu divit, když nejvíc kina navštěvují právě mladí lidé), ale opravdu by se mi to líbilo.

plakát

Pollyanna (2003) (TV film) 

Snad jen nechápu, co bylo na té holce tak krásného, že to museli zmiňovat každou chvíli.

plakát

Pupendo (2003) 

Hezká komedie s vynikajícími hereckými výkony. Mě to už ale moc neřekne, protože doba, ve které se to odehrává mě o hodně let minula. Vtipy jsou naštěstí voleny tak, aby jim rozuměli i takoví, jako já. Ale stejně: zažít to, dám tomu klidně i plný počet.

plakát

Spy Kids 3-D: Game Over (2003) 

Sérii Spy Kids sem měla docela ráda, přišlo mi, že se to dětem určitě líbí a koneckonců: mě se to taky líbilo. Když ale přišel tenhle díl, který se snaží zaujmout zejména (ne-li pouze) "novou" třetí dimenzí, říkala sem si, že si to u mě tvůrci pěkně pohnojili. Formát je neskutečně nešikovně provedený, zkrátka stejně jako před x lety, kdy se poprvé objevil. Nesmírně obtěžující jsou také neustálé rozkazy v podobě hlášek "Sundat brýle" a "Nandat brýle", které se vždycky objeví přes půlku plátna. Bohužel díky 3D jde značně do ústranní příběh. Celý děj je hodně stupidní, jedná se o krávovinku, která nedokáže a ani nemůže zaujmout ani ty děti. Pro takovýhle příběh je možná 3D plusem, ale jde jen o to, který nápad vznikl dřív (jestli děj nebo to, že to bude trojrozměrné). Nedá se říct, že oceňuji, ale rozhodně byly zajímavým zpestřením různé cameo roličky (Wood, Clooney nebo "oceněný" Stallone). I přes tento nepovedený pokus ale zůstane Rodriguez nadále mým oblíbeným režisérem a jen doufám, že po návratu 3D se dočkáme i comebacku pachového kina nebo zemětřesení :).

plakát

Tenkrát v Mexiku (2003) 

Předem bych jistě ráda poukázala na to, že jsem Desperada neviděla. Tenhle film byl opravdu povedený a Antonio Banderas se opět předvedl. Rozhodně teda nechápu, proč byla jako jedna z hlavních na plakátech psána Salma, když se tam sotva mihne, ale budiž i její role se mi líbila. Johny Depp se mezi ně také velice hodil i když jsem u něj měla problémy rozpoznat, jestli je hodný nebo zlý, ale rozhodně se mi líbila jeho úchylka a smysl pro udržování rovnováhy (tak mě napadá, doufám, že někdy přijde k nám, do školní kuchyně :-)). Ze začátku jsem se bála, jak dopadne Enrique Iglesias v roli vedlejšího mariachiho, ale i ten se nakonec se svojí rolí vypořádal dost dobře. Jinak se ale Rodriguez zhostil celého filmu skvěle a dopadlo to mnohem líp, než El Mariachi, který se ale dá tolerovat (na to jakej to mělo rozpočet, je to bomba!). Tím dospívám k závěru, že Rodriguez je borec a Banderas je vskutku univerzální herec.