Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Superpolicajti z Miami (1985) 

Úplně náhodou nám pustili a autobuse při cestě do Španělska tento film. Jako malá jsem měla Terence a Buda moc ráda a tak jsem očekávala skvělou akční komedii s fantastickými bojovými choreografiemi. Nakonec se ale nic takového nekonalo. Z pěstních soubojů se přešlo na pistole (i když to se ještě dalo očekávat, když hrají policisty), žádné vtipné hlášky se nekonají a film postupně ztrácí šťávu, až ke konci nudí úplně. Námět, téma i zpracování jsou prostě okoukané. Měla jsem opravdu co dělat, abych neusnula - a to se většinou v autobuse moc nevyspím. Aspoň že Terence a Bud jsou pořád stylově drsní (i když s coltama už to není ono).

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Krásnější a smutnější romantický film jsem snad nikdy neviděla. Korejci nádherným způsobem zapůsobí na city a rozpláčou ať už navenek nebo uvnitř. Rozehrají před vámi překrásné a natolik opravdové drama o lásce a její nezlomnosti, že si po skončení řeknete: "Vždyť to se může klidně stát i mně!". Už jen proto, že všichni herci hrají skvěle a podávají velice přesvědčivý výkon. První část snímku je sice poněkud zrychlená, moc romantiky v ní není, ale po chvíli jsem si již užívala krásné melodrama. Po úžasném zážitku z My Sassy Girl jsem si nebyla jistá, jestli ještě nějaký film dokáže překonat něco tak procítěného, ale teď už vím, že ano. Moment to Remember se stává jedním z mých nejoblíbenějších filmů a doufám, že ještě nějaký podobný snímek plný lásky a smutku, ať už Korejský, Evropský nebo Americký, zhlédnu.

plakát

Michael Flatley's Feet of Flames (1998) (divadelní záznam) 

Komu se líbilo Lord of the Dance bude se mu líbit i Feet of Flames. Celé představení převedené do nového kabátku, s novými kostýmy, hudbou i tanečními čísly. Michael Flatley opět převádí svůj dokonalý step a perfektní režii, stejně jako nacvičení choreografie atd. Obdiv ale patří všem tanečníkům, protože irský tanec je opravdu "záhul" a pochybuju, že bych vydržela celé vystoupení. Škoda, že později Flatleymu sláva stoupla do hlavy natolik, že dal dohromady něco tak otřesného jako byl Celtic Tiger...

plakát

Snowboarďáci (2004) 

Ubohá česká napodobenina už tak dost ubohých amerických teenagerských komedií. Celý námět by nemusel být sám o sobě tak hrozný, ale hodně snímku uškodilo herecké obsazení (instruktorka snowboardu) a hlavně dialogy ("My jsme se o vás i báli..." WTF?). Sice tu všichni zdůrazňují, že je to film pro "náctileté" tedy i pro mě, ale mně to fakt nechytlo... asi nejsem normální...

plakát

Pan Wonka a jeho čokoládovna (1971) 

Typický príklad, co dovede reklama... Milý rodinný film pro všechny štamgasty cukrárny. Bohužel je to pořád o tom samém a jen se jde a jde dál a dál čokoládovnou... Skladba dětí je typická rodinným filmům (hlavní hrdina alá Mirek Dušín a ostatní jsou prolhaní, chamtiví a lakomí spratci). Gene Wilder hodně dobrý, ale opravdu se těším na Johnyho Deppa, který snad bude pod taktovkou mého oblíbeného Tima Burtona lepší.

plakát

Truman Show (1998) 

Určitě, jak všichni tvrdí, je to originální námět a málokdy se stane, že uvidíte něco podobného. Neskutečný emociální zážitek okořeněný špetkou humoru, ale ne tak, abyste se řechtali na celou ulici, ale spíš ten hřejivý humor, který vás pohladí na duši. Jednoznačně nejlepší film s Jimem Carreym, jaký jsem kdy viděla. Hraje zde tak úžasně, že byste až těžko věřili, že je to ten samý šílenec, co se na vás ksichtí v Ace Venturovi. Truman Show je celkově velice dobře obsazený film, který prostě zapůsobí na člověka svou realističností, ale zároveň neskutečností (něco tak drahého by nikdo nezaplatil). Asi každý si po skončení filmu řekne, jestli náhodou taky nežije v něčem podobném, jestli ta holka vedle, jen nehraje, jestli si nejlepší kamarád přátelstvím jen nevydělává... kdoví, třeba se teď celý svět baví nad tím, jak píšu komentář. Už se nemůžu dočkat, až zas uvidím další tak procítěný film.

plakát

Anakonda (1997) 

Divný, nudný a naprosto nezáživný film s mizernou Jennifer Lopez a ucházejícím Jonem Voightem, který má rozhodně nejcharizmatičtější postavu. Snímek obsahuje veškerá typicky americká klišé a občas zajímavě provedenou anakondu. Možná kdyby J.Lo jen nevrtěla prdelkou, mohlo by to dopadnout líp. Námět byl dobrý a určitě by se to dalo natočit (alespoň) zábavněji.

plakát

Život pod vodou (2004) 

Jestli můžu o nějakém filmu říct, že je milionkrát lepší, než jsem očekávala, pak je to tenhle. Bill Murray si zasloužil mé uznání a stejně tak i režisér Wes Anderson. Myslím, že tohle není ani film o moři, vodě a podmořských živočiších, jak se na začátku zdá, je to fantastický film o lidských vztazích o přátelství a lásce lidí, kteří jsou trochu jiní než ti ostatní, mají jiné záliby. Jako by to IMHO mělo v každém 5* filmu být, střídají se zde veselé, ale i smutné, dojemné scény. Neopomenutelná je perfektní hudba. Můj oblíbený David Bowie v portugalštině ve výborném podání Seu Jorgeho. Tenhle film na mě zapůsobil a myslím, že dost dobře nedokážu říct čím. Občas možná byly nějaké ty výhrady, ale do druhého dne se vytratily a zůstaly jen ty krásné zážitky a vzpomínky na film, na který nikdy nezapomenu. Je to jedinečný zážitek, ale hodně záleží na člověku, který se na něj dívá.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Prostě dokonalý film. Americká nebo Evropská kinematografie prostě nedokáže natočit něco takového. Nikdy by to nedokázalo zapůsobit tolik, co od Korejců. Nikdy předtím jsem žádný korejský film neviděla a musím uznat, že tohle určitě nebude můj poslední. Dokázala by třeba americká herečka vypadat i při zvracení tak sladce? Asi těžko, americká herečka by ani nehodlala ve filmu zvracet... Ze začátku mi to přišlo jako naprosto obyčejná komedie, která jen vyniká skvělými korejskými herci, ale konec jsem téměř celý film probrečela. Něco tak neskutečně procítěného jsem už dlouho neviděla! Je vidět, že Korejci netočí filmy jen pro peníze. Co říct na závěr? Asi jen: DÍKY MÁJOFKO! Děkuji za vyjímečný, emocemi nabitý zážitek, na který budu určitě ještě dlouho vzpomínat!

plakát

Král Artuš (2004) 

Historicky možná pravdivý, ale jinak neskutečně nudný snímek. Herecké výkony jsou opravdu mizerné, dokonce i Keira, kterou jinak jako herečku uznávám.Také Ioanu Gruffuddovi víc sedl neohrožený kapitán Hornblower. Kdybyste se mě po skončení filmu zeptali na podrobnosti, asi si vůbec nevzpomenu. Proti historickým filmům celkem nic nemám, ale měly by mít děj a nenudit.