Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Nějak mě to zas tak nebralo. Kamera byla pěkná, herci vynikající, ale celou dobu jsem doufala, že si u toho pořádně popláču a ono nějak moc nebylo nad čím. Asi jsem za ten den ztratila cit, protože jsem viděla ve stejný den Million Dollar Baby a uplně mě to odrovnalo. Třeba až se na to podívám jindy, tak se mi to zalíbí a s radostí uroním slzu, teď ale bohužel ne.

plakát

Garfield a přátelé (1988) (seriál) 

Garfieldovi příhody jsou samozřejmě výborné, ale nikdy se to nevyrovná kreslenému comicsu. Rozdělení na několik částí v jednom pořadu je v pohodě, ale trochu jsou jednotlivé pasáže nevyrovnané. Garfield je v pohodě, ale kamarádi z farmy imho za ostatním značně zaostávají. Naopak se mi asi nejvíc líbí "Garfieldova rychlovka", která nejvíc připomíná tradiční comicsy o třech obrázcích. Škoda jen, že je to dělané pro mladší publikum, kterým zase není určena předloha.

plakát

Výplata (2003) 

Podle mě docela podařený film. Nečekala jsem od toho nic napínavého ani žádnou komedii. Nečekala jsem, že to bude dobré ani že to bude špatné. Nečekala jsem prostě nic a vyplatilo se to. Herecké výkony sice průměrné, děj taky, ale aspoň sem se nenudila (i když jsem zase napětím nelízala obrazovku). Ben docela pěkný, takže další důvod pro shlédnutí a chlapy možná zaujme Uma. Nadprůměrný Sci-Fi, když od toho nic neočekáváte, jinak asi naprostý průměr.

plakát

Quo Vadis (2001) 

Hnusné, nechutné, ale pravdivé. Stejně si ale myslím, že by to šlo natočit i nějak zábavněji a ne jako takovouhle až přespříliš pravdivou, zamilovanou a kvůli létajícím nohám a podobnému téměř nekoukatelnou nudu. O hercích se taky nějak pěkně nemůžu zmiňovat, protože hráli stejně nudně, jako film. Myslím, že v nejbližší době se budu polskému filmu podvědomě vyhýbat...

plakát

Holky to chtěj taky 2 (2004) 

Podle mého názoru, je to povedenější, než jednička nebo se to alespoň vyhýbá nechutnostem (kterých je stále ještě v prvním filmu mnohem méně, než v odporné obdobě Kluci to chtěj taky). Snímek je tentokrát založený zejména na nešikovnosti kamarádek (zejména Inken v podání mě již docela protivící Diany Amft). Herecké obsazení opět průměrné - jako v každé teenagerské komedii. Obyčejný film, který zabaví, ale hlubší myšlenkové prozkoumání zrovna nedoporučuju.

plakát

Princ Egyptský (1998) 

Tak takhle inteligentní a vhodný pro všechny věkové kategorie může být jen animovaný film. Každý věk si přijde na své a myslím, že každý na jiné. Dětem udělají určitě radost veselé scény, kterých tu naštěstí nebylo nasázeno tolik, jak se to (podle mě ke škodě) v novějších animácích dělá (ukecané postavičky, co chrlí jednu hlášku za druhou). Já osobně sem ocenila krásný příběh plný lásky i nenávisti. Jeden z lepších animáků poslední doby.

plakát

Princezna ze mlejna (1994) 

Průměrná pohádka, která ale postupem času ztrácí na svém kouzlu (jestli kdy nějaké měla) tím, jak jí neustále opakují v televizi. Herci mizerní, ale Radek Valenta se mi stejně odjakživa protivil nejvíc. Jeho dokonalý švarný jinoch je neskutečně trapný. Jakési probuzení z nekonečné nudy a hluchoty jsou (mají být) postavičky čerta a vodníka, kteří jsou sice občas vtipní, ale většinou spíš trapní. Nutno uznat, že na Trošku (kterého opravdu nemusim) je to ještě docela výkon, ale byla bych Zdeněčkovi docela vděčná, kdyby se vybodnul na jakékoli pokračování, protože pohádka prostě pokračování mít nemá! Někteří lidi tohle asi nejsou schopni pochopit... (viz. Z pekla štěstí 2)

plakát

Princové jsou na draka (1980) (TV film) 

Dějově značně chabá pohádka, která ovšem sází (a dobře dělá) na výborné písničky a hudební vystoupení. Navíc výborné herecké obsazení tomu dodává šťávu.

plakát

Připoutejte se, prosím! 2 (1982) 

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let).

plakát

Připoutejte se, prosím! (1980) 

S téměř každou klasickou komedií 80. let se vracím do svého dětství. I když tam spíš dominuje druhý díl, první (viděný až později) je stejně kvalitní. Trio Zucker-Abrahams-Zuckers opět odvedlo skvělou práci, na kterou už se jim bohužel v dnešní době nepovedlo navázat (viz. Milionový závod). Film je dělaný pro pobavení, máte se u něj smát a jen když budete hlouběji prozkoumávat děj, možná dojdete k nějakým těm nepřesnostem... ale asi jako u každé praštěné komedie.