Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Film především o Cate. Woody dokáže překvapit, avšak nikoli v tomto snímku. Vše co tu uvidíte, pohrávání si s časovými rovinami, vybroušené dialogy (monology), popisná práce kamery, to vše už tak nějak znáte a nepřekvapí vás. Na druhou stranu je to možná ten důvod proč na Woodyho všichni chodí. Už dávno nejsou jeho snímky plné humoru (především slovního), který kolem sebe šíří malý obrýlený neurotik. Po několika letech psychoanalýtického klystýru se z Woodyho stal znalec lidské mysly a s přehled divákovi podává syrovost nás samotných. V průběhu celého filmu budete chtít Cate nafackovat, až dospějete na konec, budete ji chtít oplakat.

plakát

Jedenácté přikázání (1935) 

Základní otázka zní: Proč tento film nefunguje? Jeho ústřední zápletka není nikterak špatná, Herecké obsazení je až na jednu výjimku, Jiřinu Štěpničkovou, kvalitní sestava. Problémem jsou vyhrocené nepravděpodobné situace. Několikrát se film dostane do momentu, kdy si řeknete, že zde to autoři již přehnali. Někdy je méně opravdu více.

plakát

J. Edgar (2011) 

Po formální stránce mu vlastně není co vytknout, po obsahové také ne. Herci? Na jedničku! Objektivní podání kontroverzního úřadu? Těžko říct u něčeho pod co spadá Akta X, ale v rámci reálných měřítek určitě! Tak proč ne 5 hvězd? Fakt nevím, ale něco tomu prostě chybělo!!! :-(

plakát

Je muž, který je vysoký, šťastný? (2013) 

Jen velmi málo filmových tvůrců se snaží popularizovat vědu, respektive filozofii. Michel Gondry do řady svých děl vkládá filozofické odkazy a tento snímek je nejčistší esence filozofie ve filmu jakou jsem viděl.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Čeho je moc, toho je příliš. Po komiksech se filmový průmysl vrhl na pohádky a ujal se jich stejně béčkovým způsobem. Nyní se tedy můžeme těšit na Otesánka coby monstrum nechtěně terorizující své okolí ala Hulk; Dlouhý, Široký a Krátkozraký jako středověká Fantastická čtyřka (trojka) a v neposlední řadě nás jistě bude čekat milion variací na Hloupého Honzu v podání ala Superman.

plakát

Jistě, pane premiére (1986) (seriál) 

Vždy se bojím, že se nejedná o sitcom, ale dokumentární filmy. Neskutečně trefné, bez obalu, suché, sarkastické a pravdivé!

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Jeden z nejslabších Woodyho snímků. Pochopil jsem co se Woody snaží tímto dílkem sdělit divákovi, všechna ta ironii života, nemožnost předpovídat následky našich činů a neschopnost člověka se s tím vším utrpením vyrovnat. Proč to ale dělat takhle špatně. Film selhává téměř na všech úrovních, drží ho prakticky jen herecké výkony. Woody je zavedenou značkou, proto zamrzí o to více, když vidíte, jak někdo tak schopný dělá něco tak neschopného.

plakát

Katakomby (2007) 

Příšerně pitomý film, s příšerně pitomým obsazením a stupidními dialogy zachraňuje charismatická Shannyn Sossamon a mé vyslyšené volání a zmasakrování všech těch pitomých puberťáků, který bych poslal do prdele hned na začátku filmu.

plakát

Kočičí lidé (1942) 

Mám rád, když film mnohem víc pracuje s psychologickým strachem a napětím než s pompézními efekty. Nakonec není strach z toho, že něco může přejít z možnosti do uskutečnění to nejreálnější nebezpečí? Myšlenka toho, že největší nebezpečí a zrůdy se ukrývají v nás samých je stará a pravdivá jak lidstvo samo. Ve finále se dá řící, že Vetřelece, kultovní hororové monstrum, by bez člověka nebyl ničím. Vetřelec doslova pochází z nás.