Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Noční hlídka (2004) 

Podívejte se na ta hodnocení!!! Tak rozporuplný film, aby člověk pohledal :-) Samozřejmě, že všichni kdo hodnotili pod 4 hvězdičky film naprosto nepochopili :-) Pikantérní záležitost!!!

plakát

Wanted (2008) 

Svěží východní vítr rozhýbal angloamerické vody. Nebo angloamerické větrolamy zmírnili východní tajfun? Těžko říct, faktem zůstává, že Wanted není zdaleka tak řízné jako Noční hlídka, nicméně stále zůstává dostatečné svěží a čerstvá na zatuchlé vody hlavního proudu. Jakoby se čertík vyčůral z Karlova mostu do Vltavy. Podle mého ve filmu vše funguje tak jak má, aby jste získali výborný akční podívanou. Chybí tu, ale něco navíc, co by z akční podívané vytvořilo dílko hodné nezapomenutelnosti.

plakát

Zrození národa (1915) 

Velkolepý počin neodmyslitelně spojený s učebnicemi filmu. Obohacující jak svými formálními postupy, tak především svoji historickou výpovědí. Je irelevantní čertit se nad rasismem ve filmu. Naopak naprosto relevantní je uvědomit si, že právě takto rasistický snímek byl tak úspěšný a co to vypovídá o tehdejších a současných lidech. Úsměvné je také kdo ztvárňoval černošské postavy - začernění bílí herci. U tohoto snímku se člověk snad ani nemůže nudit :-)

plakát

Pětka s hvězdičkou (1985) 

Velmi osvěžující záležitost v parném létě. Inteligentní, bez politického patosu, s přesvědčivými hereckými výkony dětských herců. Film chápu jako poctu prvorepublikovým filmům se školní tématikou a vztahem dospělý dítě obecně.

plakát

Barbarella (1968) 

Fantastická výprava do fantazie nejen za krásnou Jane Fondovou, ale všech střeštěností, na které jste se báli jen pomyslet. Tváří se to jako sci-fi, komedie/parodie, erotický film, fantasy, ale ve skutečnosti je to dokumentární záznam fantazie jednoho pubescenta na drogovém večírku.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Hodně hvězdiček jsem vyplítval jen na Brigitte Bardot. Zbytek patří velmi dobře zvládnuté problematice jedna krásná žena a spoustu mužů co nedkožou myslet na nic jiného.

plakát

Konzultant (2013) 

Luxusní záležitost! Jeden z mála filmů, kde vám na konci nezbude jediná kladná postava. Velmi dobře zvládnutá práce scénaristy, režiséra, kameramana, výpravy a v neposlední řadě všech herců. Proč ne 5 hvězd? Trošku mi nesedla délka filmu nebo spíš práce střihače.

plakát

Dialóg 20-40-60 (1968) 

Film mi připomněl výbornou knihu Raymonda Queneaua - Stylistická Cvičení. Jednotný obsahový materiál v několika variacích a podobách. Výsledek? Nic není jak se na první pohled zdá a především, obsah a forma (a zbavenost) nejdou od sebe oddělit pokud má něco dávat smysl a mít význam, nejen pro nás samotné, ale pro svět jako takový. Dle mého názoru velmi zdařilá záležitost, kde je za těžko posuzovat jednotlivé povídky izolovaně, neboť každá jedna ovlivňuje vyznění druhé.

plakát

Stoker (2013) 

Velmi milé překvapení!!! Od tohoto snímku jsem nečekal nic. Režiséra mám sice rád a Miu Wasikowsky rovněž, přesto jsem byl ve svém přístupu co možná neutrálnější. Odměnou mi byla luxusní práce dramaturga; perfektní herectví všech, kteří se objevili v záběru; dechberoucí výprava a především příjemné šimrání na zátylku vždy, když se blížil dějový zvrat. Ano, někdy jsem se ptal sám sebe, jak se tam strýček tak rychle dostal apod., ale to všechno spolu s mírným klamáním diváka, jestli to nakonec není jen další duchařina, přispělo k evokaci geniálního psychopata rovného Normanu Batesovi z kultovního Psycha.

plakát

Them! (1954) 

Luxusní záležitost pro všechny nadšence a fandy klasických amerických sci-fi hororů z 50. let. Už dlouho jsem se tak dobře u něčeho nepobavil, a to nemyslím škodolibě! Film mě neskutečně bavil a byl jsem velmi ochotný nechat se vtáhnout do děje. Strach z dopadu jaderného konfliktu spolu se skličujícím prostředím pouště kontra kanalizace velkoměsta je třeba chápat jako uhelné kameny žánru. Stejně tak záchrana dětí na poslední chvíli s hrdinnými obětmi na životech. Nebýt takových to filmů, mnohé ze současnosti by zdaleka nevypadalo tak dobře jak vypadá.