Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Metropie (2009) 

Strašně moc bojuji s hodnocením tohoto snímku. Vyčítat mu inspiraci 1984 je asi stejná blbost jako vyčítat Petřínské rozhledně inspiraci v Eiffelovce. Pokud zvolíte velmi kvalitní zdroj je to vždy pozitivum. Animace mi naopak také nevadila, není tak uhlazená jak jsme od hlavního proudu Hollywoodu zvyklý, ale tím líp. Její určitá primitivnost a infantilnost prvních českých PC her typu Polda mě nesmírně přitahovala. V čem tkví mé dilema? Ve scénáři. Chápu námět i hlavní myšlenku, unikají mi detaily a funkce určitých postav a situací. Byl to záměr? Nevím, jen vím, že jsem z toho na konci měl pocit, jako když vezmete starý stůl, dáte mu nový nátěr, ale už nespravíte jinak dlouhé nohy. Prostě to nějak nesedí. Škoda.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Fajnová jízda, která si dokonce pohrála i s narací a nenechala děj tupě plynout. Škoda jen stupidního bratra ala Rainman, který mi příde až příliš vyhnaný do extrému.

plakát

Svítání (2009) 

Originální myšlenka. Ta je největší devizou tohoto opusu. Upíři, coby oběť epidemie, se už v určitých variantách objevila v několika snímcích. Ono novum zde představuje oficiální ovládnutí světa upíry, kteří musí řešit svoje existenční problémy podobně jako my řešíme své problémy s ropou apod. Zajímavé je i ztvárnění mutantů coby našich feťáků. To co tomuto snímku skutečně podráží nohy je samotný rytmus snímku, který vás nakonec ukolíbá do netečné apatie. Jako by sami tvůrci nevěděli co chtějí natočit...

plakát

2012 (2009) 

Emmerich pravděpodobně používá filmové řemeslo jako určitou formu terapie z panické hrůzy po konci světa. Naštěstí pro něj i pro nás to zatím vždy dopadlo dobře, víceméně. Opět nás válcuje povedenými digitálními efekty a stává se modlou všech, kteří věří horoskopům. Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že se jim tak trochu vysmívá... Za to má hvězdu k dobru!

plakát

Franklyn (2008) 

Okouzlující práce s množenou realitou!!!

plakát

Okřídlené bytosti (2008) 

Pomalé tempo, přesvětlené záběry, rozpolcené charaktery a k tomu jeden osudový okamžik, který všechno změní. Tento snímek by se v podstatě neměl lišit od tuctu jemu podobných. Mě se na něm však líbí, že vše posune o krok dál. Lidé jsou hloupí, neuvědomují si spoustu věcí, nebo je spíše nechtějí vidět. Hlavní hrdinové prodělají katarzi, ale nikoli během masakru v kavárně, či těsně po něm. Sami si projdou ještě značný kus cesty a musí si sáhnout na dno a dostávají tak pomslnou druhou šanci. Mám rád druhé šance, dávají nám naději, že není všechno ztraceno...

plakát

Suprhrdina (2008) odpad!

V mnoha směrech nechutné a nízké! Další zbytečný film.

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Krasni lide, krasna zeme, krasna kamera, krasna hudba. Woody si podrzel svuj smysl pro ironii zivota a nadhled. Co je spatne? Ustredni ctverice pusobi az prilis krecovite a vykonstruovane. Jakoby se tvurci snazili vytvorit co mozna nejvystrednejsi charaktery, ktere vsak maji pusobit dojmem, ze taci v podstate jsme. Co se film snazi v divakovi zanechat? Uzivejme zivota plnymi dousky? Vsichni se milujme? Zivot umelcu kontra "normalnich" lidi? Woody umi delat hlubsi filmy, zde se placa na hladine melke kaluze.

plakát

Vražda ve vlaku (2008) 

Na konci snímku je asi nejlepší vtip o Sherlocku Holmesovi jaký znám, a bohužel také nejlepší vtip za celou dobu filmu.