Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Letadla (2013) 

Stejní tvůrci, stejný recept a stejně dobrý film. To poslední bohužel nenastalo. Letadla jsou směsicí dosucha vyždímaného zápasu odpadlíka s neporazitelným mistrem a světe div se, vyhraje odpadlík. Samozřejmě nesmí chybět trocha toho korektního humoru, kulturního klišé a dějového zvratu s morálním ponaučením. Nuda nuda, šeď šeď.

plakát

Železný Schwarzenegger (1977) 

Filmový dokument o člověku, který se z rakouského požírače bratwurstů vypracoval až na mistra světa v kulturistice, jednoho z nejlépe placených hollywoodských hvězd a guvernéra Kalifornie. Pak se to nějak zvrtlo a všechno to podělal. Nicméně zpět k filmu. Velké uznání mu patří za popularizaci kulturistiky nebo spíše péči o vlastní tělo, tak jak ho známe dnes. Arnold si ve filmu nehraje na žádného svatouška, otevřeně hovoří o psychické manipulaci soupeřů a podřízení všeho svému cíli.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Tak tohle byl šílený zážitek. Pochybná omluva všem původním obyvatelům vybitých bílými muži? Příběh lásky až za hrob? Já ten film prostě nepochopil.

plakát

Den poté (2004) 

Propagace globálního oteplování nebyla ještě nikdy tak zábavná, kam se ale hrabe na Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem!

plakát

2012 (2009) 

Emmerich pravděpodobně používá filmové řemeslo jako určitou formu terapie z panické hrůzy po konci světa. Naštěstí pro něj i pro nás to zatím vždy dopadlo dobře, víceméně. Opět nás válcuje povedenými digitálními efekty a stává se modlou všech, kteří věří horoskopům. Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že se jim tak trochu vysmívá... Za to má hvězdu k dobru!

plakát

Patriot (2000) 

Z podobných nacionálních aktivit mám vždycky kopřivku. Ještě je to umocněný Australany, kteří bojují za USA proti jejímu veličenstvu pod vedením jednoho Němce. Samozřejmě nesmějí chybět pilíře americké společnosti, jako je rodina, právo vlastnictví malého arzenálu pro případ boje s invazí ze zámoří či z hvězd a všudypřítomná americká vlajka. Oceňuji řemeslně zvládnutou práci bitevních scén.

plakát

Godzilla (1998) 

Tak jako nechci být sprostý, ale toto se vážně moc nepovedlo. Nemám na chuť na nějakou rádoby konstruktivní kritiku. Nejlepší na celém filmu a marketingu okolo byla reklama na nejmenované auto s motem: "Máte strach z velkých, pořiďte si malé!"

plakát

Den nezávislosti (1996) 

Ten film je kouzelný jen a pouze z těchto úhlů pohled: 1) je tam asi tak milion a jedna chyba, ať v logické výstavbě děje, tak v technickém provedení 2) neúmyslná komedie sahající až ke hvězdám.

plakát

Hvězdná brána (1994) 

S Hvězdnou bránou je problém. Ti kdo mají rádi film obvykle nemusí moc seriál a naopak. Existuje samozřejmě několik výjimek, které však nic nemění na faktu, že film skládá poctu všem pseudoegyptologům zprzněnými emzáky a kultovní Kubrickově halucinogenní mezihvězdné jízdě. Seriál na druhou stranu jen vykrádá Star Trek a rozšiřuje impérium strýčka Sama.

plakát

Univerzální voják (1992) 

Budoucnost armády USA byla psána v roce 1992 a hlavními hrdiny byl Belgičan a Švéd pod vedením Němce. Tak se mi to líbí!!!

Ovládací panel
7 bodů