Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (299)

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Je až k nevíře, jak oblíbený tento seriál je. Mám rád sitcomy, mám rád sci-fi, mám rád humor a nevadí mi ten britský. Ale toto je jak z jiné galaxie. Dokonce z jiné než té, ve které se lidé smějí slaboduchým Babovřeskám a celý víkend se těší na nový díl Ulice. Po prvních dvou sériích mi krom písničky (a Hollyho/Holly) vadilo úplně všechno. Nepříjemný Rimmer, zbytečná povalečská a mnohdy solidně nechutná existence Lister, neskutečně otravný kocour a bezúčelný Kryton. Je pravda, že se seriál stal po pár řadách koukatelným, ale od ikonického sitcomu je pořád na světelné roky daleko. Hlášky tak trapné, až je mi za postavy trapně i mně, opakující se odkazy na nezajímavé vlastnosti postav a hlavně absolutně nefungující nucený humor postavený na rádoby vtipných přirovnáních typu "to je tvrdší než panamský golfový míček, co se odrazí o čelo spoceného pářícího se orangutana". Rád bych řekl, že ten humor není pro mě, ale nějak si nejsem jistý, jestli je ten humor pro někoho a zda se to dá vůbec nazývat humorem. Opravdu si neumím představit, jak se u sledováni tohoto seriálu někdo řeže smíchy. Jsem u sedmé řady a zoufale doufám v obrat k lepšímu, ale mám obavy, že se asi nedočkám.

plakát

Protiúder (2010) (seriál) 

Tohle jeden z mála seriálů, který s dalšími a dalšími řadami zraje. I přesto u mě v průměru nedosahuje ani na 70%.

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Seriál na jednu stranu brilalntní svými detaily, postavami a surovostí. Ale obzvláště třetí série tak neuvěřitelně zdlouhavá a natahující nikam nespějící děj, že jsem poslední díly dokoukával s notnou dávkou sebezapření a znuděneného výrazu.

plakát

Tvoje, moje a naše (2005) odpad!

Tento typ "humoru" mi skutečně nic neříká. Ztráta času, která byla po většinu spíš utrpením než nudou.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Tak jsem minulý týden zavítal do kina na FF8 a musím dát za pravdu těm, co tvrdily, že je hodnocení tohohle filmu na ČSFD přepálený. Je, a to sakra hodně! Prostě čeho je moc, toho je příliš. Patrná snaha vracet se v některých bodech k první dílům se spíš vymstila. Kombinace klasiky a hi-tec megalomasntký testosteronový akční nálože prostě dohromady nefunguje. Neužil jsem si jedinou akční scénu. Po technické stránce je to špičkově odvedená práce (ještě aby ne, když na to mají čtvrt miliardy dolarů). Dějová konstrukce je totiž natolik tupá a vymykající se logice, že to potopí celý film. Nejde jen o prakticky absolutně nemožný momenty, jde o momenty zcela absurdní, jejichž vznik a existenci lze pochopit jedině pod vlivem LSD. Člověk už se ani neptá "jak", jen nechápavě křičí "proč". Co touhle scénou a situací chtěl básník vůbec říct??... A co jako fanda F&F (filmů, né tý módy z Tesca) opravu nezkousnu, je přeměna zabijáka - vraha jedný z hlavních a nejsympatičtějších postav - v parťáka, co se tváří jako roztomilá Stratfordská chůvička. Ne-e! Ten jeho humor fungoval v první scéně, ale když už ho opakují pošestý, ztrácí to vtip. Stejně tak verbální kohoutí zápasy dvou černých aktérů o srdce IT nováčka v sukni. Dom má rád silný americký káry, Brian měl slabost pro natuněný Japonce, Hobbs se nevejde do ničeho menšího než do obrněnýho monster trucku. Bez Briana tomu něco chybí. Je to pořád o autech, jenže v hlavních rolích dvacetilrový Charger a třicetitunový bunkroidní Wrangler! A to nějak není ono. Prostě všechno špatně. 40%

plakát

Příchozí (2016) 

Aktiální hodnocení 80% podle mě odpovídá a i bych skoro řekl, že je to málo, protože je to ukázka toho, jak je film vlastně nedoceněný. Sám jsem dával 5*. Ona to ani nemá být nějaká akční emzácká scifárna, ale drama, kde je stále stěžejním tématem schopnost se dorozumívat. Pro mě třeba představují heptapodi nejoriginálnější a nejpromyšlenější filmovou mimozemskou rasu. Neustálý odkazy nejen na lingvistiku, ale na konkrétní teorie, modely a uvedení všeho do srozumitelný a především smyslupný praxe, to je samo o sobě hodno obdivu. A jako třešnička na už tak velmi chutným dortu ten závěr (nebo začátek?), zkrátka pointa, o který nám neustále podsouvaly indicie, a přesto ji nikdo neviděl.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Je to zkrátka 'one of a kind'. Nejnaturalističtější, nejotevřenější, nejupřímnější, nejoriginálnější, nejvyzrálejší. Důstojné rozloučení ve wolverinovském stylu jak ho neznáme s formáty jedné velké kultovky. Mimořádně vydařený byl výběr Dafne Keen do role Laury. Skutečná filmová delikatesa! 90%.

plakát

Mistři zastavárny (2009) (pořad) 

Zajímavý pořad, i když za Chumleeho bych nejradši dal ODPAD! Retard každým coulem.

plakát

Česko Slovensko má talent 6 (2016) (pořad) odpad!

A tak to já zase talentovky mám rád. Vždycky sleduju tu originální, britskou, verzi. Ta je nejen nejlepší, ale i nejprestižnější, proto je vždy na co se dívat. A jak porota, tak moderátoři, jsou super. Bohužel ty české soutěže (nebo jak bývá poslední dobou zvykem z naprosto nepochopitelných důvodů stupidně "česko-slovenské") mají katastrofální úroveň. Ani nejde o výkony některých kašparů, kteří si to přišli "zkusit" nebo zoufalců, co si o sobě doopravdy myslí, že něco umí. Člověk zkousne i to, že těch opravdových talentů, co vyrazí dech, je jak šafránu. Celá show působí, slušně řečeno, komicky a postrádá vážnost. Už jen ta výhra - ceny v hodnotě 50.000€. Čekám, kdy v dalších ročnících budou hlavní výhry stravenky. Stávající moderátorská dvojice je zatím asi ta nejméně trapná, ale i tak to nestačí. Společně s porotou tvoří tedy 6 celebrit, kde 4 z nich jsou Slováci - moc vyrovnané to tedy není. Ale to by mi ani nevadilo, protože ta slovenská část je lepší. Co mi doopravdu vadí asi nejvíc, je totálně neprofesionální porota. Slávik uměl být někdy zbytečně arogantní a opravdu zlý, jenom protože mohl, ale stále má jeho slovo a názor nevětší hodnotu. S příchodem Diany a zmizením Krause, Dejdara a Mareše se to trochu ustálilo, ale pořád je to bída. Prachař je sice méně ubohý než jeho předchůdci, ale pořád je to na porotce málo. Vhodnějších adeptů na jeho místo by přitom bylo dost. Koho doopravdy nemůžu vystát, je Lucie Bílá. Hloupoučké pokrytecké sluníčko, jehož jediným, za to velkým, kladem je pěvecký talent. Člověk by si řekl, že někdo jako ona, kdo má tak velké zkušenosti se zpěvem a hudbou obecně, bude pro porotu nepostradatelným článkem a především významným přínosem. Opak je pravdou. Když už zrovna při vystoupeních neječí jako kráva, zmůže se maximálně na hodnocení typu "jsi neuvěřitelná", "ty máš tak čistou duši" nebo "jste milý, ale ne". Toto nikdo od několikanásobné slavice slyšet nechce. Je tam kvůli svému odbornému názoru, kterého jsem se za x ročníků této show zatím nedočkal. Zajímavé je, že když jsem sledoval zatím poslední ročník X-Factoru, velmi mile mě překvapila mlaďoučká Celeste Buckingham, jak věcně, zkušeně a vyspěle mluvila a honodtila. Ta by celou Bílou v ČSMT strčila do kapsy několikrát... Teď z tochu jiného soudku - také vám připadá, že je ČSMT zatím pouhou reklamou na Renault?

plakát

Neuvěřitelná cesta (1993) 

Pět hvězdiček! Jako velký milovník psů ani nemůžu jinak. A v hlavní roli zlatý retrívr? To už jsem tuplem nemohl hodnotit horší známkou. Slabý scénář, slabí herci? No a co! Shadow společně s nezapomenutelnou hudbou musí v závěru filmu rozplakat snad každého. Jinak palec nahoru za český dabing zvířat, ten je skvělý.