Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Herecké klenoty královského ostrova a naprosto DOKONALÝ scénář. Love actually je moje nejmilejší romantická komedie. Je to film, který má osobitost, postrádá ohrané scény a stereotypy, je roztomilý a každým momentem přichází s dalším a dalším překvapením. Dojemné, krásné, přirozené a také hezké. Tento film hodnotím jako jeden z nejlepších filmů všech dob. Někdo si řekne, že je to přehnané. Já ale s jistotou vím, že není. 100%.

Mizerové II

Mizerové II (2003)

Přeakčněný nesmyslný kýč! I přesto se mi tolik líbí. Ano, skutečně dávám pět hvězdiček. Možná je to proto, že zbožňuju Willa Smithe a Michaela Baye, možná proto, že ve mě tahle akční komedie vzbuzuje dobrou náladu, a to pokaždé, když ji vidím. Senzační akce a líbivý ležérní humor, to je moje. Čili Bad Boys hodnotím více méně subjektivně, poněvadž je mi samozřejmě víc než jasné, že objektivně by na tom byl výrazně hůře.

Avatar

Avatar (2009)

Nemám slov! Mé pocity snad nejlépe vystihne kritika Ega z filmu Ratatouille, který po ochutnání Remyho speciality konstatoval v tisku: "Prodělal jsem niterný otřes..." Camerona mám rád a věděl jsem, že Avatar bude velkým trhákem, ale že jeho úspěch bude až takový, mne v těch nejnaivnějších a nejrůžověji vypadajících snech nenapadlo. A úspěch je skutečně oprávněný. Superlativa, jimiž tento velkosnímek oplývá nejsou ani v nejmenším přehnaná. Upřímně to považuji minimálně za jeden z nejlepších filmů všech dob. Pandora je něco, co pouhá slova nedokáží popsat - ta příroda, hramonie, synergie a propojenost - skutečně nenacházím dostatečně výstižný popis. Po stránce detailu a počítačové animace je obývaný měsíc dotažen až za hranice dokonalosti. Hluboce smekám a skeptikům napadajících tento megasnímek s tím, že za deset let bude použitá technika naprosto všední, bych rád připomněl Kolumbovo vejce. Snadný fígl, který by uměl udělat každý. Ano, ale jen poprvé to lze považovat za objev. Navíc to není jen o efektech, ale také (a možná především) o Cameronově fantazii. Tento naprosto perfektní film budu trávit ještě dlouho, dlouho . . . hodnocení 100% je podle mne málo.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Zelená míle je dokonalým mixem všeho, co má dobrý film mít. V neposlední řadě jsou to herci. Tom Hanks je hollywoodská hvězda, jež exceluje snad ve všech svých filmech. Ani zelená míle není v tomto případě výjimkou. Avšak co se týče hereckého výkonu, velmi příjemně mě překvapil nepříliš populární, zato sympatický, Michael Clarke Duncan, který možná legendárního Hankse předčil a na kterém byl postaven základ celosvětového úspěhu toho dramatu. Vtipný, roztomilý, smutný, mírně mysteriózní, napínavý, dojemný a tragický příběh snad rozplakal i toho největšího necitlivého cynika. A pokud ne, tak mě tedy ano - samozřejmě dávám plných 100%.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

No co říct. Těžko se dá popsat tak dokonalé dílo jako je Forrest Gump. Naprosto úchvatné. Robert Zemeckis je výborný režisér a filmy od něj se mi vesměs líbí a považuji je za víc než dobré. Nad čím jsem ale žasnul nejvíc nebyla Zemeckisova režie, nýbrž herecký výkon Toma Hankse. Ještě nikdy jsem neviděl výkon na takové úrovni. Samozřejmě, že je to prozatím Hanksova nejlepší role. Podle mě ale v tomto filmu hlavní rolí překonal všechny své kolegy a konkurenty. Troufám si tvrdit, že se jen tak někdo na jeho úroveň nedostane. Samozřejmě hvězdou filmu není jen režie a především Tom Hanks, ale i skvělá kamera a nezapometulná hudba. 100%, škoda, že není více hvězdiček...protože kdyby bylo, Forrest Gump by ode mě dostal jako jediný maximum.

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Děj obklopen tajemným a misteriózním otazníkem mě tolik poznamenal, že jsem se bál ještě týden potom. Skutečný masterpiece. Úžasný scénář a když film vnímáte skutečně všemi smysly, zjistíte, že i režie je bravurní. Tolik jsem se ještě u žádného filmu nenapínal a ten konec, no to je prostě luxus. Skutečně silný film, film s velkým "F" !

Hitch: Lék pro moderního muže

Hitch: Lék pro moderního muže (2005)

No, co dodat. Romantická komedie i pro muže. Romantická komedie, která pobaví i muže. Upřímně se s tím se setkávám jednou za dva roky. Samozřejmě velkou zásluhu mají Will Smith a jakási "antibarbína" - sympatická a přitom okouzlující a sexy - Eva Mendez. Mně osobně se film moc líbil. Dal bych více, protože je svou podstatou velmi originální a je vtipný, i přesto do jisté míry reálný, což by bylo vskutku zajímavé. Bohužel přeslazené finále tomu docela ubralo. Sice hezké metafory, ale konec jako u každého slaďáku. I tak 90%. 5 hvězdiček, protože jsem to viděl už nesčetněkrát. Prostě nevím proč, ale ještě nesčetněkrát to uvidím.

Interstellar

Interstellar (2014)

Chris Nolan je Bůh! Vždy patřil k mým největším oblíbencům, ale tímto skvostem se rázem vyhoupl až na první příčku. Bezpochyby se jedná o nejlepší snímek roku a o jeden z nejdůmyslnějších a nejpropracovanějších filmů všech dob. S nadšením prohlašuji, že jsem jej zařadil do svých top 5 filmů. Těžko popsat, jak geniální Interstellar je. To chce vidět, na to zkrátka slova nestačí. Asi to je vůbec první film, u kterého mi úžasem došla slova. Ani hodnocení 100% prostě nestačí...