Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Kokainové pobřeží (2018) (seriál) 

Podobnost s Narcos samozřejmě čistě náhodná. Španělští narkobaroni mají ale do těch kolumbijských dost daleko, problémy se zde namísto brutálních vražd a války se státem řeší nanejvýš s pomocí korupce, advokátů a výhrůžek. I tak je to všechno velmi zábavné, napínavé, cool. Skvěle ztvárněné postavy v čele s nezkorumpovatelným seržantem a galicijským „Pablem“ tomu všemu pak dávají ten správný říz. Napodobenina nebo ne, organizovaný zločin je pro napínavé televizní zpracování skvělou předlouho a pět hvězdiček je prostě na místě.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Tak slibný námět a přesto tak nezajímavé a nudné. Seriál v prvé řadě postrádá postavu, které by mohl člověk přát. Můj oblíbený herec Jude Law se zde objevuje v roli arogantního, zcela neokouzlujícího kreténa, který se překvapivě stal mladým papežem, aby zcela rozvrátil zakonzervovaný řád slizkých stařešinů v centru matičky církve a to tím, že bude...striktně konzervativní. Nápad dobrý, ale při absenci postavy, se kterou by člověk mohl sympatizovat a zajímavého děje to je prostě hrozně málo. Nicméně párkrát jsem se zasmál tomu, jak gigantického ko(k)ota dokázal Law zahrát. Horší 3*, víc ani ň.

plakát

Air Force One (1997) 

Harrison Ford potvrzuje svaté pravidlo, že role amerického prezidenta znamená konec leckteré kvalitní kariéry

plakát

Lásky čas (2013) 

Za filmem jsou cítit moc velké ambice. Tvůrci se tu pokusili vytvořit zároveň pohodovou romantickou komedii a dramatickou romanci. Odlehčenou komedii s lehkým sci-fi nádechem a thriller o cestování v čase a následky efektu motýlích křídel. Ta pohodová odlehčená část funguje, ta vážnější bohužel pouze chvilkama. A pokud tvůrci chtěli, aby se člověk nad poselstvím filmu zamyslel, závěr neměl být takové klišé a cestování časem se mělo mnohem více promyslet.

plakát

Rumový deník (2011) 

Tento film má několik dobrých věcí: Johnnyho Deppa, Harveyho Denta, název, pár dobrejch fórů (scéna jízdy natřásajícím se autě na jednom sedadle se fakt povedla) a samozřejmě velice atraktivní zasazení do Karibiku v 60. letech,... kdyby k tomu přidali ještě děj, mohl z toho být velice dobrý oddechový film...ale kdykoliv se objevil byť jen náznak děje, byl utnut krutou rukou režiséra, stejně jako celý film, který vlastně skončil nijak...prostě se v něm nic nestalo. Holt, i tak to byla těžká pohodička sledovat, takže slabší tři hvězdy film snese

plakát

Rivalové (2013) 

Konečně se někdo zmohl na film ze světa sportu, který není jenom soupeřením podceňovanýho superborce, kterej v posledním kole knockoutuje (hodí koš v poslední vteřině, dá gól v poslední vteřině, předjede v poslední zatáčce, dá poslední jamku na jeden úder, dá homerun, touchdown,...) namyšlenýho dicka, kterej je mistrem světa. A hnedka je to takováhle pecka. Rychlý auta, rychlý holky, namyšlenej, krysí a přesto sympatickej ksycht Laudy a alfa samec Hunt. Všechno to podtrhuje super soundtrack Hanse Zimmera, kterej je sice zase stejnej jak u miliardy filmů co dělal předtím, ale pořád funguje.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Po pomalejším rozjezdu zatím v půlce seriálu 4 hvězdy hezký. Irsko/kanadský historický seriály, kromě docela tragickýho Kamelotu docela fungují a překvapivě nejsou ani přehnaně kritický k Angličanům. Gabriel Byrne je naprosto skvělá záporná postava

plakát

RedNews (2012) (pořad) 

líbí se mi to jako takový návrat do starých časů kdy televize neprodukovali pouze rodinné seriály zaručené kvality 5 dní v týdnu v hlavním vysílacím čase, ale také dokázali vypustit pár odvážnějších pořadů nulové úrovně, ale se svým kouzlem (tele tele, počasíčko, kolotoč, apod. )

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) odpad!

moc důlazů nám pánové tvůrci nedali...zajeďte si někdo do USA, uvidíte jak se to tam "hroutí", lidi tam nemají co jíst, večer se nedá vyjít z domu aniž by vás někdo přepadl, každý den proběhne nějakej ten masakr na školách...co se týče křesťanství, stejně jako každé jiné náboženství ani ono nevzniklo na zelené louce, jistěže si něco převzalo z jiných náboženství, tak už to prostě chodí...ale jenom kvůli tomu přece víra nemusí být špatná...

plakát

Rain Man (1988) 

road movie s výborným dustinem hoffmanem, kterého ale podle mě předčil tom cruise ve své snad nejlepší roli...kdo je na první metě?