Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (238)

Já, legenda

Já, legenda (2007)

V úvodní scéně, když Neville (Will Smith) jede autem prázdnými ulicemi New Yorku, je v detailních záběrech využito zařízení Go Mobile, které umožňuje řízení auta z kokpitu připevněného vedle vozu, takže i když herec působí dojmem, že řídí vůz, ve skutečnosti ho ovládá někdo jiný.

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Celý interiér Nevilleova (Will Smith) domu byl postaven ve zbrojnici na Marcy Avenue v Brooklynu, a to včetně suterénu a laboratoře.

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Děj původního románu se odehrává v roce 1976. V románu se mluví o upírech - na rozdíl od filmu, kde jsou tzv. Světloplaší.

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Při natáčení scén z New Yorku bylo zapotřebí kolem 500 asistentů, kteří regulovali dopravu a chodce. Většina z nich byla z řad dopravní policie.

Tramvaj do stanice Touha

Tramvaj do stanice Touha (1951)

Marlon Brando hrál roli Stanleyho Kowalskeho i v původní divadelní hře na Broadwayi, kterou stejně jako film režíroval Elia Kazan. Roli Blanche DuBoisové hrála Jessica Tandyová.

Kráska a zvíře

Kráska a zvíře (1946)

Make-up Jeana Maraise v hlavní roli zvířete trval 5 hodin.

Zběsilý útěk

Zběsilý útěk (2006)

Scény v hokejové hale se natáčely na stadionu HC Sparta Praha.

Kráska a zvíře

Kráska a zvíře (1946)

Při premiéře, během proměny zvířete v člověka, prý Greta Garbo zvolala: "Vraťte mi mé zvíře."

Den, kdy se zastavila Země

Den, kdy se zastavila Země (1951)

Aby raketa vypadala hladce a bez jakýchkoliv spár, byly škvíry kolem dveří zatmeleny a natřeny stříbřenkou.

Den, kdy se zastavila Země

Den, kdy se zastavila Země (1951)

Robota Gorta hraje ve filmu Lock Martin - dva metry vysoký uvaděč losangeleského čínského divadla. Protože byl oděný do těžkého kostýmu, potřeboval pomoc ve scéně kdy nese v náručí Patricii Nealovou. V některých záběrech jsou snadno vidět pomocná lanka.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Christian Bale (Batman) prozradil, že po něm Heath Ledger (Joker) chtěl, aby ho při vzájemných scénách bil doopravdy, aby se cítil a vypadal tak, jak scéna vyžaduje.

Kachní polévka

Kachní polévka (1933)

Malé město Fredonia ve státu New York si stěžovalo na zneužití svého názvu i po přidání "e". Odpověď od bratří Marxů zněla: "Změňte si název města, uráží náš film."

Spartakus

Spartakus (1960)

Stanley Kubrick chtěl během natáčení filmu několikrát upravit různé scény, ale nemohl, protože Kirk Douglas film produkoval a řídil výrobu a měl tedy hlavní slovo. Po natáčení Kubrick prohlásil, že už nechce točit film, kde nebude mít právo posledního střihu.

Reklama